Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lililiiiaaa81

do staraczek-po co Wam testy owulacyjne?

Polecane posty

Gość lililiiiaaa81

przeciez wystarczy od konca miesiaczki wspolzyc co 2 dni i tak do kilku dni przed terminem kolejnej miesiaczki. w takim razie po co Wam testy? pytam jak najbardziej powaznie!!!

Gość lililiiiaaa81
podbijam

Ja nie używałam, ale ja mam owulację bardzo nietypowo: na 2 dni przed miesiączka się zaczyna i trwa do 2 dnia okresu. Ale dokładnie znam swój organizm i tak mam od początku. A wiadomo, że organizm może sie zmieniać a owulacja wypadac nietypowo...

Gość liilliiaaa81
no wlasnie, wiec po co te testy? wystarczy co 2 dni wspolzyzc! wydajecie tylko kase

Gość labuszka32
dziewczyna z lipca, co ty pierdzielisz za farmazony:O

Owulacja nie może mieć miejsce na 2 dni przed okresem!!! I nie trwa też 4 dni!!! Ja używam testów bo mam bardzo długie cykle - nawet 50 dniowe i bardzo ciężko ustalić u mnie owulację. O pierwsze dziecko staraliśmy sie 18 miesięcy. Gdybyśmy chcieli uprawiać seks co 2 dni to by dało 9 miesięcy seksu:-) Ciężko podołać takiemu wyzwaniu:-)

Owulacja może mieć miejsce nawet w trakcie okresu! Myślicie, że wszystkie kobiety mają cykle 28 dni i w połowie owulację?! Ja nie używałam, ale rozumiem, że osoby, które staraja sie mieć dziecko chcą wyliczyć moment najwiekszego prawdopodobieństwa...

Gość pimper
a ja robię 1 test owulacyjny około 13 dnia cyklu żeby sie upewnić czy jest owulacja i zeby wiedzieć kiedy mniej więcej zrobić potem test ciążowy. poza tym biorę duphaston od 16 dnia cyklu i to musi byc juz po owulacji wiec musze wiedziec.

to ja moze tez odpowiem: testy ja robie po to, zeby sprawdzic jak regularny mam cykl; mozna tez uzywac aby sprawdzic czy w ogole wystepuje owulacja w danym cyklu (zaznaczam jednak, ze pozytywny test owulacyjny nie musi oznaczac, ze owulacja wystapi. moze nie wystapic nawet po pozytywnym wyniku testu). jednak pozytywny test w polaczeniu z innymi objawami, jak temperatura, jakosc sluzu czy badanie szyjki macicy czy bole okoloowujacyjne moze stwierdzic z wieksza pewnoscia wystapienie owulacji. i nareszcie dla mnie glownym czynnikiem jest sprawdzanie dlugosci swojej fazy lutealnej, czy miesci sie w granicach, bo jesli ta faza jest krotsza niz 10 dni, to nie sprzyja to ciazy. pozdrawiam!