Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kachna II

imię MAKSYM

Polecane posty

Gość kachna II

Cześć:) Dziewczyny proszę wypowiedzcie się na temat tego imienia. Byłam w piątek na usg i choć byłam święcie przekonana że noszę w sobie dziewczynkę i już od lat miałam wybrane dla niej imię Lena, to okazało się, że Lenie wyrosły jajeczka :) Byłam tak święcie przekonana, że nawet nie brałam pod uwagę wyboru męskiego imiona. Myślałam cały weekend i chyba najbardziej podoba mi się imię Maksym, bardziej niż Maksymilian, podoba mi się zdrobnienie Maks, no ale boję się, że będzie traktowane jako zbyt udziwnione. Bardziej znana jest ta druga wersja tego imienia no i nie chce, żeby miał jakieś kłopoty z powodu mojego wyboru. Póki co mówię Len;) Powiedzcie proszę, jakie jest Wasze zdanie na ten temat, z góry dziękuję:)

Mój syn ma na imię Maksymilian, ale urodził się w imieniny Maksyma choć tego nie planowaliśmy a imię Maksymilian było ustalone od poczecia (taki zbieg okoliczności). Daliśmy wersję dłuższą bo lepiej pasuje do nazwiska. Do synka często lubię mówić Maksymku ;) mi się to imię bardzo podoba

Bardzo ładne mój synek ma na imię Maksymilian ale myślałam też nad Maksymem ale mam krótkie nazwisko i ta dłuższa wersja ładniej brzmiała ;)

Gość kachna II
To i to imię pasuje do nazwiska ale oczywiście pokusiłam się o przeczytanie znaczenia obydwu imion i Maksym z opisu tak dumnie brzmi...:) choć w sumie wygląda na to, że powinnam wybrać raczej Maksymilian, żeby nie czuł się odosobniony:) dzięki dziewczyny!

Mój póki co jest bardzo grzeczny :) ale to może dlatego, że ma dopiero nicałe 2 miesiące ;) ale fakt faktem :P

Gość kachna II
chyba coś w tym jest bo na usg też cały czas się wiercił, cały czas był w ruchu:) no ale tak ogólnie- Maksym nie będzie źle??

Bardzo mi się podoba imię Maksym a jak masz jeszcze nazwisko kończące się na -ski to już MIODZIO ;) i zawsze możesz dać drugie imię dłuższe np. Maksym Korneliusz

Gość kachna II
no niestety, kończy się na -yk, ale wg mnie pasuje, choć muszę przyznać, że Maksymilian nieco bardziej:) całą noc miałam sny związane jakoś tak z wyborem tego imienia choć w sumie nie mam pojęcia co mi się śniło, chyba musiałam sama siebie przekonać i chyba dochodzi do 90 % :)

no to moja droga mamy taki sam dylemat poniewaz chcę dać synkowi na imię Maksym a moje nazwisko kończy sie na -yk :) Maksymilian lepiej brzmi ale ja wciąż myslę nad Maksymem :) ..... mocne imie a ja takie lubię :)

Gość kachna II
to fakt, właśnie a jego męska strona tak do mnie przemawia. Ja chyba się skłaniam ku Maksymowi, wyobrażam sobie jak jako młodzieniec będzie się przedstawiał i myślę, że lepiej będzie mu do twarzy z Maksymem niż Maksymilianem, a na co dzień i tak będzie Maksem niezależnie od mojego wyboru...Jutro zrobię test w pracy czy będą na się dziwić słysząc to imię czy sprawiać wrażenie, że znają tą formę, w końcu cały czas mówiłam że to Lena :)

Autorko mnie sie podoba Maksymilian :) Maksym brzi w sumie podobnie,mozna nawet uzywac go do skrutu Maksymilian :).Przynajmniej nie jest to imie oklepane i bardzo meskie :).