Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna30

Mieszkajac z wrogiem pod jednym dachem! pomocy!!

Polecane posty

Gość sweet dream alabama...
A moze porozmawiac z tesciami i ustalic konkretne zasady, powiedziec co Ci przeszkadza, niech chlopak tez sie odezwie, niech im powie ze chcialby normalnie zyc w zgodzie, ze planujecie rodzine itp. Niech powie , ze powinni docenic jego starania, tym bardziej , ze utrzymuje caly dom i jemu tez nie jest latwo. Szkodza, ze twoj facet nie chce sie wyprowadzic, a do twoich rodzicow moze?/

Gość smunta30
Na ulice mam wyjsc?? Nie wiem czy bylby to dobry pomysl

nie rozumiesz mnie, w tym domu jest koszmar, nikt by tu nie wytrzymal to nie jest tak ze ja nie ma co robic i sobie wymyslam. za duzo wymagam? ja chce normalnie zyc, bez koltni. to mi wystarczy

Gość smunta30
Moi rodzice to 2 mamy, bylabym zazdrosna, odpada

Gość ja mam jeszcze gorzej
bo jestem już mężatką i mamy dziecko. Rozumiem Cie doskonale! Sytuacja w ktorej się znajdujemy jest bardzo podobna do Twojej. Nerwy już doprowadziły do tego że jestem pod stałą kontrolą lekarza , mianowicie zaczynają mi szwankować narządy wewnętrzne. Już kilka lat ten horror trwa więc nauczyłam się nad tym panować i śmieję się gdy teściowa mnie wyzywa bo ta szmata nigdy nie ma racji.jestem dobrą matką i żoną a ona zwykłą tłustą maszkarą nie wartą moich nwerwów. Niestety niektóre skutki są nieodwracalne. Kochana co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Naucz się ją ignorować i w ogóle niezauważać, u mnie sprawdza się to bardzo dobrze. Olewam ją maxymalnie. A niech se gada! Hehe.

kiedys rozmawialimy to skonczylo sie klotnia. Moj chlopak sie nie wyprowadzi w zyciu:( nie stac nas teraz na drugi dom. ja moge mieszkac nawet w m1 aby sami, ale on nie chce :/

A o co sie z nimi kłócisz najczesciej?

o widze ze nie jestem sama :) ja narazie mam "tylko" depresje, problemy ze snem, migreny. Nikt tego nie zrozumie jak nie znajdzie sie w takiej sytuacji. Staram sie tez o dziecko i jakos nie wychodzi i wyadje mi sie ze to przez te nerwy.

z matak o to ze robi mi ze wszystkim na zlosc, glupoty ale jezeli takie glupoty robi pare razy dziennie to doprowadza do szału, obgaduje mnie i to bardzo, jezeli cos jest nie tak to zawsze ze mnie robi winna a z ojcem jest troche lepiej on poprostu jest bardzo meczacy o wszystko sie czepia, komentuje wszystko, wszedzie jest

no tak ! Generalnie nerwy przeszkadzją we wszystkim ale nie martw w końcu i Ty znajdziesz jakis sposób na te stresy okropne.

To faktycznie nieciekawie - a Twoj chlopak zwraca im uwage na to jak Cie traktuja???dziewczyno uciekaj stamtad bo Cie zezra!!

Nie no naprawdę nie wierzę bo u mnie jeste identycznie! Udawaj że w ogóle nie obchodzi Cię to co mówia i robią żeby Cię wkurzyć. To najlepsza metoda! Z czasem jak zauważą że zlatuje po Tobie to takie sytuacje będą coraz rzadziej. Po prost znudzi im się! Zaufaj mi!

o dziecko sie staracie w takich warunkach - no nie zartuj - chcesz zeby w takich warunkach sie dziecko wychowywalo?? rozumiem, ze bys chciala ale pomysl o dobru tego dziecka.

jeżeli chodzi o chłopaka to w ogóle nie rozmawiaj z nim na ten temat bo to są jego rodzice jacy by nie byli a gadanie i wałkowanie stele i w kółko tego sameg odniesie skutek przeciwny do zamierzonego bo on nie stanie po twojej stronie choćby nie wiem co. Z moim też tak było gdy sie żaliłam to jescze miał do mnie pretensje i ciagle sie kłócilismy a gdy tematu w ogole nie ma to jest cudownie a nawet czasem sam coś powie na te starą landarę i wtedy ja mam satysfakcję. Także rozmowa z chłopakiem nic nie da.Jak będziesz chciała pogadać i się wyżalic to mozesz walić do mnie GG 31113538

no to widzicie to jedyny co mi zostalo polozyc sie spokojnie i czekac na smierc ;P bo nie widze szansy na poprawe a zycie takie jak moje jest bez sensu. Kto by tak chcial zyc? musze ze wszystkiego zrezgnowac? Chlopak mnie broni ale czesto nie ma go w domu i sama siedze w tym bagnie

no juz nie przesadzaj, jestescie zdrowi, macie dach nas glowa - wiele osob nawet tego nie ma

no u mnie jest identycznie . Jak zaczynam sie zalic to od razu sie klocimy. Czasami staram sie trzymac to w sobie to tez jest miedzy nami ok;) dlatego teraz chce sie z innymi dzielic swoimi problemami a tego biedaka nie chce juz meczyc ;) a jak powie tej tesciowej cos to tez mam satysfakcje :)

A nie myslalas o tym zeby go zostawic, no bo skoro caly czas najezdzaja na Ciebie?jak Ty to wytrzymujesz??/

A Twoi rodzice co na to??

Gość niedoświadczona narzeczona :)
posłuchaj, mu jest po prostu dobrze z rodzicami, nie widzi problemu, mój też ładuje teraz w dom kase, jest na niego cały dom przepisany i wymienia okna, ociepla, i robi dach więc to tez kilkanaście tysięcy, mimo, że tam bedzie mieszkała mama... a potem odkładamy na budowe swojego. 50 tyś fakt, dużo ale jakby chciał to by się wyprowadził, dla Ciebie...

Jak np. jestes caly dzien w domu sama z tesciami to jak taki dzien wglada?

Najważniejszy jest ten z który chce sie spędzić resztę życia i jakie znaczenie ma kto i co o tym sądzi . Zycie jest jedno i trzeba tak se zrobic żeby było piękne takie głupie teściowe tylko czekaja kiedy ty sie załamiesz a one będą się cieszyć więc weź się w garśc i sie nie załamuj bo nie warto. jest wiele powodów że tak robią np. zazdrość o synusia któremu dupcie przewijała i mówił mamusiu kocham tylko ciebie (od kidy jesteś ty wiadomo że kocha też Ciebied i również jesteś najważniejsza), nie jesteś jej służącą, nie słuchasz rad, nie spedzsz z nimi czasu i nie zabawiasz towarzystwem, nie robisz drogich prezentów

pamiętaj że nawet gdybyś robiła to co ona chce i tak będziesz najgorsza więc od razu daj sobie spokój.

"taka jedna anja" więc pewnie jesteś sama i nie masz do kogo gęby otworzyć i oceniasz sytuacje o których nie masz pojecia. W pewny momencie lobudzisz sie z ręką w kiblu samaiusieńka bo masz jakieś głupie poglądy na swiat. A świat niestety jest okrutny! Nie każdy ma tatusia który mysli za niego i wszystko podstawia pod nos np. dom, auto, albo dają dupy za kasę i też maja wszystko. tacy teście są niegroźni tylko trzeba umiejętnie sobie radzić

Autorko jestes jeszcze/??/nie przejmuj sie..

Gość AnitaM30
Spakuj manatki i wroc do swoich rodzicow na jakis czas. Swojemu facetowi powiedz, ze dluzej nie wytrzymasz i skoro on ma to gdzies, to trudno - niech przyjezdza do Ciebie w odwiedziny ;-) Moze wtedy dasz mu troche do myslenia. Jak mu na prawde zalezy na Tobie, to cos wtedy zrobi. Druga opcja - skoro jego czesto nie ma w domu, to Ty tez tam nie siedz. Zapisz sie po pracy na basen, na fitness, na jakis kurs. Zamiast myslec o tych tepych potworach, zrob cos dla siebie, cos co lubisz i co Cie odpreza :-) I nie placz w poduche, szkoda nerwow i zdrowia.

Droga autorko. Z Twoich opowieści wynika, że Twój chłopak to dupa wołowa a nie facet. Nie można żyć pod jednym dachem z kimś kto Cię psychicznie wykańcza. Twój chłopak gdyby miał jaja to zabrałby się, zwinął manatki i przeprowadziłby się do małego mieszkanka, byle byście mieli spokój i nie mieli ciągłej siekiery w powietrzu. W takich warunkach nie można normalnie funkcjonować. A w ogóle co to za tłumaczenie, bo włożył w to mieszkanie tyle kasy? Owszem szkoda kasy Ale o wiele bardziej będzie jemu szkoda, kiedy Ty wylądujesz w psychiatryku. No chyba że on ma głęboko gdzieś, to co czujesz i jak się czujesz?