Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PaulinaaniluaP

Ten pierwszy pierwszy raz

Polecane posty

Gość PaulinaaniluaP

Dziewczyny! Mam 18 lat i jestem juz z moim chlopakiem od prawie roku. Ostatnio sporo rozmawialismy o wspolnym pierwszym razie, mysle, ze oboje tego bardzo chcemy. Bedzie to dla mnie pierwszy raz w ogole(dla niego nie) i oczywiscie mam wiele obaw. Oczywiscie rozmawiamy o tym otwarcie, jednak chcialabym uslyszec takze Wasze opinie. Jakie zabezpieczenie najlepiej wybrac? On mowi o prezerwatywie, jednak czy to nie za malo? Jak wyglada kwestia depilacji miejsc intymnych? Wiem, ze wosk bardzo boli, natomiast wydaje mi sie, ze przy uzyciu golarki moglabym cos zrobic niedokladnie, zaciac sie albo, ze skora bedzie bardzo podrazniona. Nigdy nie golilam sie tak 'gleboko', w wakacje tylko kilka cm od linii majtek. Bedzie duzo krwi? Co zrobic, zeby jak najmiej bolalo? Jaka pozycje najlepiej wybrac? Cos jeszcze konkretnego mam zrobic przed? W tej chwili nie przychodzi mi wiecej pytan do glowy, jezeli macie jakies pozyteczne rady apropo pierwszego razu to bede wdzieczna, jezeli sie ze mna nimi podzielicie :) Pozdrawiam i z gory dziekuje za rady:)

Gość dowsiadczona kobita
i tak cie zostawi

Depilacja - że tak powiem z góry na dól. Czyli z włosem. Nie pod włos. Ja zawsze miałam okropnie podrażnioną skórę. Teraz nie mam :) Zabezpieczenie - wystarczy prezerwatywa :) tylko normalna.. nie z biedronki czy Lidla ;) Czy będzie bolalo i czy będzie dużo krwi - to indywidualna sprawa. Niektóre mówią,że bolało strasznie. Inne nie czuły nic. U jednych pojawia się krew u innych nie. Co zrobić,żeby jak najmniej bolało.. rozluźnij się :) ma być fajnie, przyjemnie. Jeśli za bardzo się boisz to poczekaj jakiś czas, aż poczujesz, że to ten dzień :) i nie planujcie nic! To musi wyjść samo z siebie. Planowanie to najgorsze co może być. Stres itd.

Gość cikitaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
myslę ,ze prezerwatywa wystarczy ..tylko jakaś dobra durex jest ok :) pozycja klasyczna czyli Ty na dole on na Tobie ..wygodna jest ..póżniej przerobicie kamasutrę .., ale na pierwszy raz ta pozycja będzie najodpowiedniejsza ..tak myślę ... co do depilacji .., nie musisz golić możesz przystrzyć .., facetów to bardziej kręci niż golizna , ale oczywiście pewnie nie wszystkich ! więc you choose !!! ale najważniejsze chyba to spontan .., bo jeżeli to bedzie zaplanowane ułożysz sobie plan po kolei jak to ma wyglądać to możesz się rozczarować! a i jeżeli chłopak będzie delikatny to powinno nie boleć , ale każdy ma inny próg bólu .. i pamiętaj zaczniesz to juz nie bedzie odwrotu ... bedzie ciagnąć ;p;p