Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lotaryngia1992

Latwiejsze studia - co myslicie o budownictwie?

Polecane posty

Gość joanna7777
Witam, Dla tych, którzy nie dostali się na PK na budownictwie. Zespół Szkół Budowlanych przy ul. Szablowskiego 1 w Krakowie (dzielnica Bronowice) organizuje dwuletnie policealne studium technik budownictwa. Zapraszam wszystkich. Przygotowanie zawodowe umożliwi nam rozpoczęcie pracy w zawodzie budowlańca, a w przyszłości zwiększy szanse rozpoczęcia studiów na WiL'u PK. Zapisy do 20 sierpnia. Do zobaczenia.

Gość dżordżini armani
owszem są programy do projektowania np. autocad, i oczywiście na I roku jest na 1 albo 2 semestrze ten przedmiot (a właściwie podstawy podstaw acada). Jak wyglądają projekty? to zależy z jakiego przedmiotu ja ostatnio robiłam projekt: 19 stron obliczeń i ok. 5 rysunków. Zależy od przedmiotu może też być np 5 stron z obliczeń i ok 10-12 rysunków :) aha i czasami prowadzący życzą sobie dostać projekt na kalce czyt. rysowany ręcznie :D

Gość Arya
Dzięki za info :) Mam nadzieję, że da się przeżyć to jakoś :D Zaczynam od października, zobaczymy jak to będzie- nie wiem czy słusznie ale to właśnie te projekty najbardziej mnie przerażają...

Gość zimbardo
Prawo to trudny i wymagający kierunek, a osoba która napisała że wkuwanie bez rozumienia albo jest głupia albo jeszcze w gimnazjum, I jak potem chce po tym pracować nic nie rozumieją z tego co się nauczyłaś ??? Tam jest specyficzny język, konstrukcje logiczne, pojęcia --- gwarantuję Ci że mózg by Ci się stopił a nie rozwiązałabyś kazusy np. z finansowego albo prawa rynków kapitałowych i uwierz mi że do tego trzeba baaardzo rozumieć tego co się człowiek uczy. albo idź do dobrej kancelarii i zobacz jak tam ludzie główkują i nad jakimi problemami siedzą. Budownictwo też trudny kierunek, ale zeby rozbić karierę w zawodzie większych zdolności potrzeba na prawie

Gość BN78BN
Budowa domów Warszawa to obszar, w którym coraz częściej poszukuje się odpowiednich firm. Jest to dziedzina, która rozwija się bardzo prężnie i dynamicznie. http://roslandomdesign.pl/