Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atramika

ROAMING-------o co chodzi??

Polecane posty

Gość atramika

W piątek jadę na kilka dni do Belgii. Mam telefon w simplusie. Podobno, żeby ktoś się do mnie dodzwonił (albo ja do Polski) muszę mieć aktywowany roaming. Znam kod, ale o co właściwie z tym chodzi?

Gość atramika
czy jeśli aktywuję ten roaming dzisiaj to już od dzisiaj mogę mieć większe opłaty za połączenia? Mieszkam w centrum.

Gość atramika
up

Gość atramika
pomoże mi ktoś??

Gość no to ciesz się że masz
aktywujesz i masz aktywny. W Polsce płacisz tyle, ile płaciłaś dotychczas. Ale po wyjeździe za granicę na każdej granicy musisz wyłączyć i włączyć telefon, żeby roaming zadziałał w danym państwie. Jeśli będziesz dzwonić stamtąd to zapłacisz więcej niż dotychczas. Będziesz też płacić odbierając dzwoniący telefon.

Gość atramika
no wiem, że rozmowy są większe. Czyli mogę dzisiaj aktywować. Potem gdy wsiądę do samolotu wyłączyć telefon i jak będę na miejscu to znów włączyć i będzie już ok?

tak właśnie masz zrobić:)

Gość atramika
a numery telefonów pozostają te same? Czy będę musiała wpisać coś przed numerem, albo ktoś dzwoniąc do mnie będzie musiał wpisywać?

wszystko zostaje takie samo. Oprócz kosztów

Gość atramika
a dzwoniąc z Belgii nie muszę wpisać przed nr telefonu +48...nr

jeśli będziesz dzwonić z belgijskiego telefonu a nie ze swojego, to musisz :) Kobieto, przecież dzwonisz ZE SWOJEGO telefonu, więc robisz wszystko tak, jakbyś była w Polsce. Tyle, że drożej cię to kosztuje bo płacisz za międzynarodowe łącza satelitarne :)

Gość atramika
no nie znam się :( bez nerwów :P

Gość atramika
czyli teraz muszę aby aktywować roaming i rozmowy międzynarodowe?

nerwów brak, jest podkreślenie, że dzwonisz ze swojego telefonu i uśmiech politowania :) A najlepiej to skontaktuj się ze swoim operatorem z Plusa i spytaj o koszty odbioru rozmów z Polski, smsów, i dzwonienia do Polski. Bo potem możesz się mocno niemile zdziwić...

jakie rozmowy międzynarodowe masz aktywować????????? Jedyne co, to interesuje cię roaming. Chyba koniec dyskusji, bo już wszystko wyjaśnione.

Gość atramika
wiesz co to już nie chodzi o pieniądze - jakoś przeżyje :P chcę mieć tylko pewność, że się połączę bez problemów i ktoś ze mną też :)

Gość atramika
a jeszcze pytanie... :) wystarczy że aktywowałam roaming czy muszę też rozmowy międzynarodowe?

Gość atramika
aha, już doczytałam. No bo jak czytam na simplus to piszą coś żeby sprawdzić czy roamin i rozmowy międzynarowdowe są aktywowane

Gość ayris
A ile płaci się za roaming poza Europą? Czeka mnie niedługo wyjazd do USA i nie wiem czy opłaca mi się włączać roaming w mojej sieci czy lepiej kupić międzynarodową kartę SIM od Truphone z http://goo.gl/pHHCXa Z tego co wiem można mieć na niej aż osiem numerów a za rozmowy płaci się jak za połączenia lokalne.