Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziarek7

kiedy wykonuje sie pomiar przyziernosci karkowej??

Polecane posty

Bylam wczoraj na usg i lekarz nie mogl zmierzyc bo dzidziol nie chcial sie ulozyc jak trzeba.Jestem w 12 tyg.Nastepne badanie za 2 tyg. Czy mam sie martwic bo to juz bedzie 14/15 tydz.

Gość do 14 tc
pozniej nie jest wiarygodne.

Gość to badanie nie powinno być
robione później niż w 13 t 6 d

Gość oj tak
mozna wykonac to badanie do 13 tc i 6 dni

martwi mnie ze dzidzxiol nie chcial sie ulozyc jak trzeba i tez uslyszalam ze nie widac jakiegos kawalka czaszki :(((

Gość to badanie nie powinno być
wiesz, to raczej dziwne, że dziecko na tym etapie ZDANIEM LEKARZA było "nie tak ułożone":O na tym etapie jest zbyt małe by twierdzić, że "ułożenie nie takie" nie marnuj czasu tylko poszukaj SPECJALISTY od usg u siebie w okolicy i idź zrób to badanie, bo za 2 tygodnie to zwyczajnie będzie za późno na nie

Gość oj tak
to badanie nie jest wiarygodne a wartość NT tzw przeziernosc karkowa nie jest wartoscią stałą. Mozna sie tylko przestraszyc i a tak naprawde wysztsko jest ok. U mnie na badaniu przeziernosci karkowej NT wyniosło 2.1 u mojego ginekologa a jak pojechałam 2 dni pozniej do kliniki gdzie wykonują to specjalistycznie z dokładnościa - to NT wyniosło 1.4!!! to badanie jest niewiarygodne - lekarz ginekolog nie ma profesjonalnego sprzetu aby to zmierzyc dokładnie dlatego pozniej mu wychodza błedy...Jedz do kliniki : http://sodowski.pl/index.html Sodowski - centrum medyczne w katowicach ligocie i tam zrobią ci to profesjonalnie - zapłacisz 280 zł ( prywatnie) ale umowią cie za 2-3 dni i bedziesz miec spokój - moim zdaniem warto zapłacic i miec spokój do natepnego bania prenatalnego w 20 tc ciązy :) powodzonka