Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka Marysi

Dałam córce na imię Maria i co się okazuje

Polecane posty

Maria to piękne imię, a Twoja córa zacznie je doceniać, kiedy będzie trochę starsza ;) W liceum liczy się pierwsze wrażenie, dlatego ma kompleks na punkcie swoje imienia, bo Maria to niby takie "zdziadziałe". Ale po latach będzie ci dziękować! ^^

Gość nie dziwię sie córce
bo jest zdziadziałe i z tym dziękowaniem to bym nie przesadzała... moja ciotka ma 62 lata i dopiero od ok.5 wiem ze naprawdę nie jest Mariolą tylko Marią a jej sp. mąż jak się pokłócili i chciał jej dopiec to mówił MARRRIA :D

Moja znajoma z pracy nazywa się Ludmiła i też tego imienia niecierpi. Chce aby zwracano się do niej Gośka. Tylko, że Małgorzata to nie jest jej żaden wymysł bo ona tak ma na drugie imię.

Rany. Ja miałam koleżankę która przedstawiała się Anka, rodzina mówiła do niej Aśka, a naprawdę miała na imię Aleksandra... Paranoja z tymi imionami. A Maria IMO jest ładne jak się go nie zdrabnia. Znam dwie Marie i żeby nie było za sztywno mówi się do nich "Mary" (czyt. Mery). I jest git

He,he,jak ja lubię te topiki o imionach:) Cóż,jako,że sama jestem Justyną powiem,że miło mi,że ktoś jeszcze pamięta o tym imieniu w erze Julii (brrrr!) i tym podobnych.. A tak na poważnie, uważam Marię za ładne imię i żaden powód do wstydu,gdybym tak się nazywała,to nie przyszłoby mi do głowy,żeby kazać ludziom zwracać się do siebie jakoś inaczej.. Może kiedyś zmieni nastawienie i swoje imię doceni. Na pewno jej nie skrzywdziłaś,przecież nie dałaś jej Noemi ani Larysa:) W tym wieku człowiek miewa najróżniejsze pomysły,często nastolatki wylewają swoje żale na forach internetowych pt.NIENAWIDZĘ SWOJEGO IMIENIA.. To raczej przejdzie.. Jeśli nie,to będziesz musiała zaakceptować jej decyzję,w końcu imię to tylko imię,nie świadczy o człowieku. Tym bardziej zadziwił mnie wybór twojej córki,że niektóre dziewczyny będące moimi imienniczkami naprawdę nie lubią swojego imienia,bo uważają je za wiejskie,brzydkie,pospolite,zimne, niekobiece i setki innych infantylnych powodów. W każdym razie same bzdury. Czas pokaże,co dziewczyna zadecyduje.

Gość pomaranczowy kot
mnie sie podoba Maria:) albo Marianna A co do zmiany imienia to powiem wam, że pół roku temu miałam ślub i przeglądałam z już-mężem telegramy. W jednym z nich patrze a tam: życzą: Maria i Jerzy S........ poszłam mamę zapytać o co tu kaman bo zapraszałam ciotkę Dorotę i wujka Jerzego S........ a ta Maria to nie wiem kto to. No i dowiedziałam się dopiero wtedy że moja ciotka tak naprawdę ma na imię Maria. Oczywiście na zaproszeniu wypisałam Dorota bo skąd miałam wiedzieć:P

Gość LIGIAJAKJKJ
Maria - to imię brzmi tak jakby wokoło kwitły dzikie wonne róże i jakby ćmy tańczyły z wiatrem, z takim delikatnym zefirem...

Mi sie bardzo podoba imię Marysia,moja 6letnia kuzynka ma tak na imię i uważam,że to słodkie :) Mogło być gorzej,ostatnio popularne jest imię Antonina-to dopiero tragedia :O A Twoja córka pewnie po prostu ma taki okres,że nic jej sie nie podoba :D Też nie lubię swojego imienia,ale nie przyszłoby mi do głowy uzywać innego,nawet jakbym miała drugie

Gość lepsze Tosia
Antonina przy Maryśce to miód na uszy:O

Gość lepsze maria
do "lepsze tosia": Mylisz się. Maria przy Tośce to miód na uczy. Antonina - błeee .... jak jakaś niedodymana średniowieczna hrabina... Zupełna porażka i niewypał.

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
znam bardzo duzo osób które uzywaja innego imienia niz maja, dla mnie to norma i nie ma co wyolbrzymiac i robic z tego problem

Gość gość
Dałaś córce najbardziej klasyczne imie z klasycznych.Jak ktoś nie docenia jego wartości i piękna musi jeszcze trochę poczekać .Justyna,imę powszechne