Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość achunia..

spis powszechny w uk

Polecane posty

ale szczerze?? To mnostwo osob albo o tym nie wie albo to olewa. Ja dowiedzialam sie z gazety, inaczej pewnie wywalilabym ten smieszny formularz jak mase innych ulotek, listow zaadresowanych do wynajmujacego itp, itd.

Gość ajtam ajtam olaboga
1000 funtow kary to nie jest malo...

Gość hahahahahaha.........
Nie swirujcie ;-) Wypelnilam dzisiaj online, 3 osoby i niecale 10 minut mi to zajelo. To jest doslownie chwilka.

Gość Pradziadek przy Saniach
10 lat temu ponad milion osob czy tez domostw nie wyslalo formularza. tylko 30 kilka osob zostalo skazanych w sadzie. za Stalina nie wypytywali sie o takie rzeczy jak imie i nazwisko, data urodzenia i adres osoby z ktora spedziles noc w lozku. a tak swoja droga czy jest tutaj ktos chetny aby wypelnic moj formularz w zamian za dwa piwa?

Gość na wszystkie trzeba
:D

Gość na wszystkie trzeba
a dla nie znajacych angielskiego :O sa podane numery telefonow, pod ktore mozna zadzwonic i uzyskac pomoc tlumacza :P

Gość hijjjjjjjjjo
uwierz mi - nie znasz angielskiego, jezeli pytania sprawialy Ci trudnosci bez urazy, ale tresc pytan byla prosta jak bulka z maslem

Gość jagodaaaaa
A co z poddaniem sie do spisu w POlsce. Tez jest podobno obowiazkowy na dzien 31 marca.

Co durnowatość ten spis, chcąc wypełnić online musisz mieć formularz ..powaleni !!!! skoro nie mam formularza to wypełniam on line to chyba proste ale nie dla nich, poza tym chciałam zamówić formularz to wciąż mi pokazuję, że nie ma takiego adresu, no chyba swój adres znam więc o co w tym chodzi? nie mam już nerwów!!!

Ten formularz dostają tylko wybrańcy, jak ktoś nie dostał pocztą tego fioletowego to nie musi nic online wypełniać. Bez formularza nic nie zrobicie online bo musicie mieć specjalny kod który jest podany na tym przysłanym. Ja taki dostałam i wypełniłam online.

Gość jagodaaaaa
NIe mieszkam w PL. Art. 3. Spisem obejmuje się: 1) osoby stale zamieszkałe i czasowo przebywające w mieszkaniach, budynkach i pomieszczeniach niebędących mieszkaniami; 2) osoby niemające miejsca zamieszkania; 3) mieszkania, budynki, obiekty zbiorowego zakwaterowania i inne zamieszkane pomieszczenia niebędące mieszkaniami. W formularzach są pytania przygotowane dla emigrantów: Temat - migracje wewnętrzne i zagraniczne: 1) przyczyny migracji wewnętrznych i zagranicznych; 2) kraj przebywania i rok wyjazdu z Polski (dla emigrantów); 3) zawód wykonywany przed wyjazdem z Polski (dla emigrantów); 4) zgodność wykonywanej pracy z wykształceniem migranta; 5) łączny czas pobytu imigranta w Polsce; 6) znajomość języka polskiego przez cudzoziemców; 7) plany migracyjne; 8) kraj urodzenia rodziców; 9) rok nabycia obywatelstwa polskiego; 10) poprzednie obywatelstwo. Więc z tego wynika, że spis obejmuje osoby przebywające za granicą. Co w moim mniemaniu kłoci się z tym , że jest to spis na dany dzien - czyli 31 marca - więc kazdy powinien sie spisac na dany dzien.