Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lider avon

Dowiedz się prawdy i obal mity o AVONIE...

Polecane posty

Gość lider avon

Witam:) Jestem liderem sprzedaży Avon i szukam osób,które chciałyby zostać konsultantkami lub liderami Avon. Obalmy mity jakie krążą w naszych środowiskach na temat Avonu... Ja wszystko wyjaśnię i powiem jak jest naprawdę... Avon jednym pasuje a innym nie-ale można na tym zrobić super interes i zarobić sporo kasy... Jak o lider zarabiam ponad 1000zł miesięcznie-więc obalam mit ,że na Avonie nie można zarobić-wystarczy troszeczkę zaangażowania i wkładu własnej pracy,... Macie jakieś pytania lub chciały byście podzielić się swoimi opiniami -ZAPRASZAM DO DYSKUSJI:)

Gość fgfgfg
no lider lider ktory zniera kase od swoich slugusow ktorzy za ciebie to robia. CVhcesz se nabijac konto kolejnymi glupami ktorych wcisniesz do sieci. Te kosmetyki malo kto kupuje bo sa o wiele lepsze innych marek chocby polskich, dobrych i tanich

Gość hhjghfghdd
ja tam lubie niektore kosmetyki z avonu ;)

Gość lider avon
czasami sam fałszuję kosmetyki np odkrajam pół pomadki, wypsikam sobie dezodorant a płyny do kąpieli sobie odlewam i dolewam wody mam kosmetyki za darmo dla siebie :)

Gość lider avon
Ja jestem liderem od 4katlogów i mam już ponad 30konsultantek i 3 liderów pod sobą.. To nie jest tak ,że ja wciągam ludzi po to żeby z nich kasę wziąć-żeby wziąć kasę za konsultantkę to ona musi złożyć zamówienie na odpowiednią kwotę-a żeby nowa osoba złożyła zamówienie to trzeba ją wesprzeć i pomóc na starcie-np.zachęcając ją do pracy dając jej w prezencie np.perfumy... Jeżeli chodzi o zamawianie kosmetyków z Avonu-to powiem tak Avon sprzedaje najwięcej kosmetyków ze wszystkich firm kosmetycznych w Polsce,więc w większości ludzie je cenią... Ja mam zawsze zamówienie na 1000-2000zł...i to jest ok.200-300szt.kosmetyków... Wiem,że nie każdemu odpowiadają kosmetyki Avonu-mi też niektóre uczulają ,ale w większości są spoko-TYLKO LUDZIE WYMYŚLILI SOBIE NA TEMAT NIEKTÓRYCH KOSMETYKÓW ZŁĄ OPINIĘ I KAŻDY TERAZ TAK MÓWI JAK OD KOGOŚ TO USŁYSZAŁ...Trzeba spróbować i dopiero oceniać -po to są próbki które powinna dawać konsultantka,żeby klientka mogła wypróbować dany kosmetyk i dopiero go zamówić...

Gość lider avon
w Avon kręci sie kasa bo to co zapłacicie rozchodzi sie po pracownikach na konsultantki,liderów, grupy itp wartość kosmetyków jest maksymalnie za 5 zł reszta kasy to obrót na ludzi i zarobek marża

Gość lider avon
I co Ci dało to że się podszyłaś pod mój nick?????Uciszyłaś się??? Jeżeli chodzi o kosmetyki na allegro- -przede wszystkim w większości są to podróbki -kto dsje tam kosmetyki do sprzedaży nie może je sprzedać w domu i wystawia je na sprzedaż w atrakcyjnej cenie -dość często są to kosmetyki przeterminowane-np.dzisiaj zauważyłem kremy z katalogu ok07/2010 więc to już trochę czasu minęło od daty zakupu -dolicz sobie cenę przesyłki więc wychodzi prawie to samo -zakupiony kosmetyk u konsultantki możesz złożyć zwrot a jak kupisz na allegro to tego już nie zrobisz..... Więc same widzicie co się bardziej opłaca...

Gość lider avon
jestem biznesmenem i mam własne tico na gaz nie mam prawa jazdy ale po polach zauwam

Gość lider avon
Do osoby która podszywa się po mój nick; To Ty byś chciała żeby nikt Ci nie płacił za Twoją wykonaną pracę??? W Avonie też się pracuje i ja też chce zarobić--- Nigdy nie oszukałem żadnego mojego klienta-wolę mniej zarobić i żeby każdy był zadowolony... Do każdy klient powinien mieć we mnie wsparcie... Jestem po to żeby doradzać i pomagać-ZA TO MI PŁACĄ!!!!!\

Nie lubie większości tych kosmetyków. Są malutkie , drogie i uczulają. Nie mogę zobaczyć ich przed zakupem. Do tego muszę na nie czekać.. wolę iść do drogerii i kupić coś co mogę mieć od razu i dotknąć tego zobaczyć jak to wygląda jaką ma konsystencje , zapach i w ogolę.

Gość troche to dziwne
rynek sie przejadł firm kosmetycznych pałno na rynku avon i reszta to szajs ale i tak najlepsi sa ci od tych perfum Fm boze co za tragedia

Gość lider avon
To jesteś prawdziwą kobietą ;która musi zobaczyć,dotknąć... To masz złą konsultantkę u której zamawiasz kosmetyki-każda konsultantka powinna zamawiać kosmetyki które bd nowością w następnym katalogu(a każda konsultantka ma możliwość zakupu takich kosmetyków wcześniej) i dawać CI PRÓBKI-ja tak robię i może dlatego powiększa mi się grupa klientów .... Kosmetyki nie są wcale takie małe-np.żele pod prysznic ma 500zł i kosztuje 9,90zł-a w Rosmanie jest w bardzo podobnej cenie,balsamy do ciał tak sam mają po 200-300ml i kosztują też ok.10zł....po prostu to zależy od kosmetyku...

Gość lider avon
FM najlepsze???????????????????????????? Coś Ci się pomyliło-to są kosmetyki i perfumy ,które nie maja popytu-mało kto je kupuje... Każdy mówi ,że perfumy są tam orginalne a tylko buteleczki zmienione-TO JEST NIE PRAWDA -WIEM COŚ O TYM bo koleżanka w tym było..... Ludzie narzekają na słabą trwałość tych perfum... No i cena....jaka wysoka..

Jak większość ludzi ja nie lubie czegoś zamawiać i czekać ;) to Twoja praca więc Ty ku temu przekonujesz. Ale Tobie też niesmak jak Cię domokrążcy nawiedzają. Bo konsultantki firm typu avon sa jak domokrążcy właśnie

Gość lider avon
Ja wychodzę z tego założenie,że jak ktoś ma coś zamówić to kupi u mnie lub w sklepie/.. Ja wiem,że wizerunek firmy ucierpiał prze niektóre konsultantki które były na niewłaściwym miejscu.... Stworzyłem to forum,żeby obalić mity o Avonie i wyjaśnić osobą zainteresowanym na czym polega praca w Avonie... Ale nie ma co się okłamywać-zawsze znajdzie się klient, któremu się nie dogodzi i zawsze będą kosmetyki ,które nie będą pasować i odpowiadać wszystkim.... To jest właśnie rynek i konkurencja-jak by była jedna firma kosmetyczna to każdy by kupował i by chwalił,ale ze jest konkurencja bardzo duża więc trzeba dbać o klienta..

Po żelach pod prysznic dostałam wysypki. Nie wiedziałam co się dzieje, ale skojarzyłam "nowy kosmetyk", odstawiłam i wszystko przeszło. Po płynie do kąpieli swędzenie. Zrobiłam eksperyment na 2 osobach i miały to samo. Puder do twarzy (kompakt) jakiś koszmar. Zamiast ładnie się rozprowadzić powstawały plamy. Leży bo nikt go ode mnie nie chce za darmo. Wcześniej używałam max factor i do niego wróciłam. Ceny porównywalna. Błyszczyk słaby. A jeśli chodzi o prace tam to bez komentarza ;) Przy takim nakładzie pracy można zarobić dużo więcej sprzedając cokolwiek innego. Nie wiem.. weźmy nawet bluzki czy kurtki.

Gość lider avon
Jeżeli chodzi o żele pod prysznic i płyny do kąpieli to coś się Pani pomyliło:):) Bo na pewno nie dostałaby Pani po nich wysypki lub uczulenia.....Nigdy nie było żadnych skarg ze strony moich klientów na żele i płyny do kąpiele-wręcz przeciwnie tego ludzie najwięcej zamawiają ,bo są super i w przystępnej cenie... Jeżeli chodzi o puder-to tak mogę się zgodzić ,że nie pasował Pani i tu nie jest wina jego składu-tylko rodzaju skóry-W Avonie podkłady są pogrupowane w zależności od rodzaju skóry-od suchej do tłustej. Więc każdy rodzaj podkładu ma zastosowanie na różnych rodzajach skóry... I tu też konsultantka powinna wam doradzić ,który rodzaj podkładu czy pudru powinna Pani zamówić...no i próbkę powinna dać przed zakupem... A czemu nie odda Pani tego podkładu konsultantce???Pani jako klientowi przysługuję prawo do złożenia reklamacji...

Gość lider avon
Ja jako lider sprzedaży zarobie w ciągu miesiąca ponad 1000zł... Więc zarabiam tyle(lub nawet więcej) co Pani ,która sprzedaje w sklepie 8 godzin dziennie i musi wstawać o 4rano.... Ja małym nakładem pracy mogę zarobić tyle co ona "harując" i ciężko pracując... Mi wystarczy kilka minut dziennie wejść na maila ,odpisać na smsy .... No i raz na 3 tygodnie pół godzinki żeby złożyć zamówienie.... Więcej nie zarobie u konkurencyjnych firm......... A żeby sprzedawać np.głupie skarpetki to trzeba włożyć kilka tysięcy(wiem bo przez pewien czas sprzedawałem)....

Gość wykynyky
ok. i gdzie głównie sprzedajesz ów kosmetyki. Ja tam nawet lubię niektóre kosmetyki AVONU i używam. Na co dzień używam wody perfumowane i mam ich teraz chyba trzy. Ale broń boże żadnych maseczek i tym podobnych do twarzy i ciała, szamponów i odżywek, kremów, podkładów, pudrów mogłabym wiele jeszcze wymienić to są pieniądze wyrzucone w błoto. Więc jak widzisz nie wiele zostaje produktów które mogłabym używać. Teraz się walają po domu i kasa nie potrzebnie wydana.

Gość lider avon
Ja jestem liderem sprzedaży od niedawna....ale jak na razie( żeby nie było się nie chwale) jestem najlepszy w naszym okręgu...w czerwcu wyjeżdżam w nagrodę na Konferencje Avon.... Jeżeli chodzi o sprzedawanie kosmetyków to sprzedaje je w gronie znajomych,sąsiadów i okolicznych miejscowościach...jestem jedynym liderem w mojej okolicy więc na popyt nie narzekam.... Sprzedaje też kosmetyki,które zamawiam np.robię pokazy kosmetyczne,lub sprzedaje je na targu-NIGDY NA ALLEGRO BO TAM JEST NAJWIĘKSZE DZIADOSTWO.................... A jeżeli chodzi o maseczki-to próbowała Pani maseczki z serii Planet Spa????-Są super.....ale za to nie polecam serii Anew-ale tylko jak ktoś ma wrażliwą skórę:) Jak zamawiam na sprzedaż to głównie to są;perfumy,tusze,kredki,cienie,szminki,błyszczyki,żele ,płyny ,podkłady(ale nie wszystkie) itp-bo na to jest duże wzięcie Jeżeli chodzi o szampony i odżywki to są super,ale trzeba ich używać przez pewien czas ,aby włosy się przyzwyczaiły-mam kilkanaście klientek które zamawiają wszystkiego do włosów z Avonu-i tu też należy wiedzieć co pasuje a co nie do danego rodzaju włosów... Np.serum na zniszczone końcówki kosztuje ok,10zł i jest SUPER zdobyło nagrodę za najlepszy kosmetyk do włosów... Jeżeli chciałby ktoś się czegoś dowiedzieć lub zapisać do mojej grupy to proszę o kontakt; mail;kamilmaliszow@onet.pl

To nie są dobre kosmetyki i tyle. I naprawdę, żadne przekonywanie, że klientki chwalą, nie pomoże, bo każdy rozsądny człowiek wie, że to tylko propaganda. Niezłe są MOŻE balsamy Naturals, ładnie pachną i szybko się wchłaniają, ale czy nawilżają, trudno powiedzieć. Inne rzeczy najczęściej śmierdzą płynem do naczyń:o Lakier do paznokci po paru miesiącach jest nie do użycia i bardzo szybko odpryskuje - a mam niektóre lakiery od kilku lat i jeszcze dają radę.

"Jeżeli chodzi o żele pod prysznic i płyny do kąpieli to coś się Pani pomyliło" Nic mi się nie pomyliło :) Na szczęście nie narzekam na zdrowie psychiczne i wiem czego używam ;) Dla ścisłości dodam, że chodziło o serie natura. Zapomniałam jeszcze wspomnieć o płynie do demakijażu. Stoi prawie cały. Używałam tylko raz. Każdy nivea czy podobny cenowo jest lepszy.

Gość Boże widzisz i nie grzmisz....
:O "TYLKO LUDZIE WYMYŚLILI SOBIE NA TEMAT NIEKTÓRYCH KOSMETYKÓW ZŁĄ OPINIĘ" kobieto, to nie lata 90 gdzie wystarczyło dać kolorową etykietkę i każdy szajs szedł jak woda... wtedy sama byłam konsultantką :P ale podrosłam, skończyłam liceum i poszłam po rozum do głowy.... wystarczy PRZECZYTAĆ SKŁAD, żeby na 100% być pewnym jaki szajs sprzedaje Avon.... parafina, denaturat, sztuczny aromat i 10 konserwantów i krem kosztuje 30zł a składniki nań 50gr :D trzeba być idiotą, żeby płacić za coś takiego... ...z moich znajomych dziś już nikt w Avonie nie kupuje, uważam, ze czas tej firmy miną, ja 1tys wyciągałam kiedyś jako zwykła konsultantka.... widzę ze teraz jako lider trzeba się nie źle nauwijać dla paru groszy.... dlatego teraz zajmuję się zupełnie inna branżą, a kosmetyki kupuje naturalne z certyfikatem BDHI i OKO Test... i czytam składy!

Gość lider avonnnnn
Tak tylko że kiedyś nie było takiej konkurencji jak teraz:)

Gość ccccccxdfedsw
musze cie rozczarowac liderze, zawsze kupuje kosmetyki z avonu na allegro i nawet po zaplaceniu przesylki bardziej sie oplaca nizeli kupno u konsultantki. A jesli chodzi o rzekome przeterminowane kosmetyki to ja jeszcze na takowe nie trafilam. Glownie kupuje wody toal lub perfumowane i nie sa podrabiane ani rpzeterminowane. W rzeczywistosci kosmetyki warte sa grosze a marza jest wielka wiec ludzie kupuja hurtowo (duzo taniej) kosmetyki a potem sprzedaja nieco drozej na allegro.

Gość lider avonnnnn
Konsultantka może kupić kosmetyki najwyżej o 40% taniej,więc ja wiem lepiej niż Pani ile za nie płaci... Są podrabiane ,bo firma podjęła działania żeby zaprzestać sprzedaży kosmetyków avon na np.allegro.. Więc jeżeli konsultantka sprzedaje perfumy za 20zł,które kosztują 50zł to raczej nie sprzedawałaby ich poniżej ceny za którą je kupiła...

Gość lider avonnnnn
Czasami jak kogoś nie lubię, sprzedaję mu zeschły przeterminowany tusz :D