Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia63

Kotka w ciąży!

Polecane posty

Gość Kasia63

Mam kotkę która jest chora. Kotka w czasie wiosny (kiedy ma ruję) wychodzi ,a później wraca z chorymi kociętami w brzuchu! Co robić?!!!

Gość Dai
Wysterylizuj kotkę zrób to odpowiedzialnie!

Gość Kasia63
To kosztowne

Gość Kasia63
Komarzyca ozdobna- To kosztowne

Gość winnanty
nie aż tak kosztowne.

Gość Radoslaw369
Jeżeli nie masz pieniędzy odpowiednie fundacje wysterylizują kotke bezplatnie

Jeśli decydujesz się na to żeby mieć zwierzę musisz się liczyć z kosztami... chore jest dla mnie to że ludzie biorą zwierzaki i nie zajmują się nimi albo dają gówno do jedzenia bo im szkoda kasy... jakbyś miała dziecko i byłoby chore też byś to olała bo to kosztowne?????? I nie pisz że to różnica dziecko a zwierze bo obydwa mają uczucia i czują jak coś boli... mam dwa koty i oba wykastrowane nie wyobrażam sob ie nie zaniedbać tego... pewnie też nie odrobaczasz bo kosztowne???

Gość winnanty
dziewczyno ze szczecina, dlaczego nie wypowiedziałaś się na moim wątku :(

Gość Kasia65
DziewczynaZeSzczecina-w dzisiejszych czasach trudno o pieniądze!

to nie bierz zwierzaka na utrzymanie... mi yteż ciężko z kasą ale jak trzeba to trzeba trudno jak ci się zachciało zwierzaka to cierp... a jak nie stać cię to go oddaj komuś kto się nim zaopiekuje!

Gość Kasia65
co za kurwa to nakrecila-nie wypowiadaj sie na tym forum jezeli nie jestes w temacie. Jezeli nie lubisz zwierzat nie wypowiadaj glupot i nie rob innym przykrosci!

Gość winnanty
o już jestem. to wątek "czy ktoś miał kastrowanego zwierzaka" i zaraz go znajdę :)

tak, kosztowne. Przygarnęłam kiedyś ciężarną korkę, cały miot miał koci katar:( Leczyłam, też nie było tanio. Odrobaczenie, szczepienie, książeczki dla kociąt...Weterynarz wiedział, że to kotki z ulicy, może nie łupił mnie po kieszeni, ale leki wypisywał "najlepsze" czyli cholernie drogie. Wszystkie młode dzięki temu poszły w dobre ręce, kotkę wysterylizowałam, została u mnie. Jezeli masz problem z kasą, zgłoś sie do lokalnego TOZ-u, są środki na sterylizację.

Gość l.h.o.o.q
ja zapłaciłam 100 złotych, to az tak wiele za pozbycie się "problemu" raz na zawsze?

Gość winnanty
co za kurwa to zakręciła, lecz się :o

Gość Jak tak czytam o tej
kosztownej sterylizacji, to mnie skreca. Bo pewnie twoim zdaniem autorko leczenie i karmienie kolejnych mlodych nie jest kosztowne. A moze je po prostu usmiercasz? Zaplacisz jednorazowo ok. 100 zl i masz spokoj do konca zycia kotki. Mozesz sie starac o dofinansowanie czy nawet o darmowy zabieg, jesli az tak ci zal tych 100 zl. Ale nie wypisuj prosze bzdur na temat drogiego zabiegu, bo koszt opieki nad grupka mlodych jest wiekszy, a trzeba tez wziac pod uwage, ze one beda sie dalej rozmnazac zapewne juz na wolnosci i generowac jeszcze wieksze wydatki, ktore tym razem bedzie ponosilo cale spoleczenstwo.

Gość Kasia63
Nie wypisuj pierdół do holery!NIE NACIĄGAM LUDZI! TO LUDZIE ROBIĄ KRZYWDĘ ZWIERZĘTOM JA CHCĘ IM POMÓC! NIE NAZYWAJ ZWIERZĄT ŚMIECIAMI! ONE TEŻ MAJĄ UCZUCIA!! ANTOINE DE SAINT-EXUPRY.:"JESTEŚ NA ZAWSZE ODPOWIEDZIALNY ZA TO CO OSWOIŁEŚ" zapamiętaj to sobie!

Gość Data33
Jeżeli wam coś nie pasuje nie piszcie na forum! Jasne?

POWIEM WAS TAK..... ZNALAZŁAM 2 LATA TEMU MALUTKIEGO KOTKA, TAKA BYLA MALA ZE KARMILAM JA JESZCZE MIESIAC ZE SMOCZKA. POSWIECILAM JEJ CALY SWOJ CZAS TAK TRZEBA BYLO POZNIEJ OKAZALO SIE ZE TO KOTKA=PROBLEM NIE MIALA NAWET 6MIES A JUZ BYLA KOTNA NAWET NIE WIEDZIALAM KIEDY TO SIE STALO, NIE ZDAZYLAM JECHAC Z NIĄ DO WETA. NO I TAK SIE ZACZELO TAKA KOTKA W CIĄZY MA APETYT JAK KOBIETA CIEZARNA JEST WYBREDNA JE DUZO I MUSI JESC DOBRZE, ALE TO JEST NIC GDY KOTKI SIE URODZILY TO DOPIERO WTEDY MIALA POTRZEBE JEDZENIA NIESAMOWITA!!!! JADLA CALY DZIEN BY WYKARMIC 4 KOCIAKI WIEC POWIEM TAK, PO WSZYSTKIM WYSTERYLIZOWALAM JA ZA 190 ZŁ pOZNAN I STRACILAM MNIEJ NIZ WTEDY KIEDY BYLA W CIAZY I KARMILA MLODE ALE WIEM CIEZKO JEST ZNALESC NA TO KASE ZWLASZA MLODEJ OSOBIE

Jak się nie ma pieniędzy tudzież żaluje na kotka i zabiegi, leczenie którego wymaga to się w ogóle kotka nie kupuje/przygarnia !!!! To świadczy o kompletnej nieodpowiedzialności tak jak już ktoś napisal jakbyś miala dziecko to też byś nie leczyla bo nie masz funduszy? Są odpowiednie organizacje które Ci pomogą wysterylizują kotkę, jak ci za drogo to ją oddaj w DOBRE ręce. Na jedzeniu pewnie też jej żalujesz i regularnie nie odrobaczasz, nie szczepisz ani nic bo szkoda kasy? Dlaczego ona ma co ruję mieć mlode i się męczyć zdajesz sobie sprawę z konsekwencji jakie to ze sobą niesie? Jakie choroby może spowodować i jak wymęcza psychicznie i fizycznie kotkę? Nie dość, że już jest chora to jeszcze ją obciążasz swoim niedbalstwem a tych maleństw które się rodzą chore, cierpią i potem umierają to ci nie żal? To tylko twoja wina ich cierpienie masz je na sumieniu do końca życia kobieto.....

Gość Kasia63
DO **Mysia.: MĄDRZE MÓWISZ JEDNAK WYSTERYLIZUJE KOTKĘ NA SWÓJ KOSZT! A CZY MĄDRZE POSTĄPIŁ MÓJ MĄŻ ,KTÓRY NAJPIERW PRZYGARNĄŁ PSY A PÓŹNIEJ KIEDY JAK TO MOWIŁ NIE BYŁY MU POTRZEBNE I WYRZUCIŁ OBCYM LUDZIOM DWA PSY KTORE MU ZAUFAŁY! TERAZ PRZYGARNĄŁ DWA KOTY.AKURAT RÓŻNYCH PŁCI BO JAK SĄDZIŁ.'DZIECKO CHCIAŁO ZWIERZACZKA'. CZY ON POSTAPIŁ DOBRZE?

Gość Kasia63
DO **Mysia.: MĄDRZE MÓWISZ JEDNAK WYSTERYLIZUJE KOTKĘ NA SWÓJ KOSZT! A CZY MĄDRZE POSTĄPIŁ MÓJ MĄŻ ,KTÓRY NAJPIERW PRZYGARNĄŁ PSY A PÓŹNIEJ KIEDY JAK TO MOWIŁ NIE BYŁY MU POTRZEBNE I WYRZUCIŁ OBCYM LUDZIOM DWA PSY KTORE MU ZAUFAŁY! TERAZ PRZYGARNĄŁ DWA KOTY.AKURAT RÓŻNYCH PŁCI BO JAK SĄDZIŁ.'DZIECKO CHCIAŁO ZWIERZACZKA'. CZY ON POSTAPIŁ DOBRZE?