Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin2000

pilne!! proszę o pomoc załamany :((:((

Polecane posty

Gość Marcin2000

Witam. mam mieć gastroskopie i mam do wyboru przez usta lub przez nos !! wydaje mi sie ze wole przez nos !! ale czy ktos moze mi powiedziec czy sa tez odruchy wymiotne i jak ta rurka przez nos przechodzi do zołądka !! ile minut trwa perzez nos !! proszę o opisywanie tych dwóch gastroskopii !! i dzieki niej co u was wykryto z góry dziekuje !!

Gość Marcin2000
A mówia że tyle ludzi miało to badanie ale jakos nikt nie chce mi pomóc :(:(:(:(:(:(

Gość jochjoch23
Ja poradzilabym ci przez usta- przez nos jest to COS KOSZMARNEGO...nigdy nie robilam ale kiedys mialam osc w gardle i lekarz nie mogl jej zobaczyc i chcial wlasnie wsadzic mi przez nos zylke z kamera...rany to bylo okropne od razu to wyszarpalam z nosa i powiedzialam ze wole umrzec z oscia w gardle niz ma mi ktos wsadzic zylke do gardla przez nos!

marcinie na twoim miejscu nie martwilabym sie az tak...... moj maz mial te badanie nie jeden raz chyba przez usta nie pytalam ale naprawde to nic strasznego tylko wspolpracuj z lekarzem a bedzie ok

Gość Marcin2000
Ale przez nos podobno nie ma odruchu wymiotnego !! a rurka jest cienka i mówią że przez nos to jest bestresowe !! a przez gardło to ja sobie nie wyobrażam tego jak mnie cofa !! jestem panikarzem gdy mam wymiotowac:(( jeżeli moge zapytać na co mąż choruje ?? i jakie ma objawy ??

Gość wez przez gardlo
moja mam tez jest panikarą i miała robioną gastroskopię przez gardło - bała się bardzo ale przeżyła... mówiła ze nie było najgorzej ...

Gość Marcin2000
http://gabinetmamos.pl/ to jest link do gabinetu !! i tak sa opisane gastroskopie !! i po przeczytaniu wydawało mi sie ze lepsza przez nos !!

Gość Marcin2000
http://gabinetmamos.pl/ to jest link do gabinetu !! i tak sa opisane gastroskopie !! i po przeczytaniu wydawało mi sie ze lepsza przez nos !!

Gość Marcin2000
http://gabinetmamos.pl/ to jest link do gabinetu !! i tam sa opisane gastroskopie !! i po przeczytaniu wydawało mi sie ze lepsza przez nos !! bede jechac specjalnie 150 kilometrów zeby była cienka rurka

maz ma czaste problemy z zoladkiem.... bardzo mocna zgaga itp... podejzewali wzody .. ale na szczescie nie ma poprostu mocne zgagi miewa ,,, zawsze mial bole zoladka i bardzo musi na jedzonko uwazac.... bo zaraz niedobrze i czuje kwac w ustach..

Gość kacha9999999999
radziłabym przez gardło. miałam obie, przez nos i przez gardło - radziłabym Ci przez gardło. mniejsza z odruchem wymiotnym, uczucie jakie towarzyszy tej przez nos jest po prostu koszmarem.

Ja tez radziłabym Ci przez usta, tez miałam odruchy wymiotne i szczerze całe badanie płakałam ale w porównaniu z gastro przez nos to to była bajka..

Gość Marcin2000
To co dzieje się przez nos ?? jakie sa obajwy ??