Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama w marcu

Czy on dobrze spi?

Polecane posty

Czesc dziewczyny - no i jestem mamusia :) Maluch urodzil sie 12 marca, niestety jak przyszlo do paria to tetno mu spadalo i trzeba bylo pomoc kleszczami. Bylam nacinana - ale ladnie zszyli i rana boli juz coraz mniej - nie ma infekcji, prawie nie krwawie - nie jest zle :) Ale do rzeczy - moj synek ma 5 dni, jest karmiony od dwoch dni sztucznie, bo coprawda mleko mam ale zasysal powietrze i kazali podac butelke. No i od kiedy podaje butelke, to jak np wczoraj: poszlismy spac o 23, maluch obudzil sie o 4.15 z placzem, nakarmilam, przebralam i kolo 5 spalismy gdzies do 9.20, noc wczesniej bylo podobnie, po 4-5 godizn snu na raz. Czy to jest normalne? Gdzie te nie wyspane noce, placze itd ;)? Nie wiem - panikuje czy jak? Bede wdzieczna za pomoc :)

Gość do autorki pisze...
czemu nie karmisz piersia? co znaczy ze ci "kazali" przejsc na sztuczne????

Gość bakkkkakk
a co Cię to obchodzi czemu nie karmi piersią?? jej sprawa!! nie masz się czym martwic jak śpi to dobrze widocznie tego potrzebuje, karm jak się obudzi i korzystaj ze snu!! i się ciesz kobieto!

Gość misia1111111111111111111111
widocznie najada się dobrze i ładnie śpi.ciesz się póki możesz bo może się to zmienić.moja do 3m super spała a pózniej do dnia dzisiejszego a ma już 14m daje popalić w nocy.

ciesz sie kochana póki mozesz:) mój synek równiez przesypiał od urodzenia do ok 6 m-ca całe noce(od 20 do 5-6 rano) wszystko uległo zmianie jak zaczęły isc ząbki do dzisiaj budzi sie 2-3 razy w nocy

chyba nie kwestia karmienia byla pytaniem autorki... poza tym to chyba jej osobista sprawa :/ autorko maluch spi tyle ile potrzebuje :) najada sie to spi :) wiem co mowie, bo jeszcze niedawno sama tak panikowalam :) tez karmie butla i mala dzisiaj przespala cala noc, a wczesniej spala dokladnie tak samo jak Twoja dzidzia :)

Moja również do pół roku przesypiała noce, tylko na jedno karmienie się budziła. Nawet nie przyszło mi do głowy, zeby się martwić, tylko się cieszyłam, że chociaż noce przesypia, bo w dzień wzdęcia ją męczyły i trochę dawała popalić. Potem jak miała pół roku, to się budziła po kilkanaście razy i trwło to trzy miesiące. Na szczęscie jak przeszłam na butlę (9 miesięcy), to znowu ładnie śpi.

Gość a ja sadzilam
ze karmi sie mlekiem a nie butla !!! To jakis nowy pokarm dla niemowlat? Gdzie go mozna dostac?

Gość gość
Ja też tak miałam w któryś dzień Nie ma się czym martwić

Ok, czyli poki co spie bo potem moze byc gorzej ;) Odpowiadam na pytanie odnosnie karmienia - maluszek przez 24 godziny nie zrobil kupki, do tego ogromne wiatry, niepokoj a najgorzej ze nie przybieral wogole na wadze. Polozna ktora odwiedza nas codziennie, za konsultacja lekarza poradzila zeby go dokarmic butelka. Tak tez zrobilam. A wiadomo - jak mleko z butelki pojdzie raz w ruch - tak juz czest po karmienu piersia. Wydaje sie ze on poprostu sie wogole nie najadal, do tego zasysal powietrze - stad te problemy. Dodam tylko ze po calym dniu probowalam sobie sciagnac mleko i nic - marne 20 ml nawet nie. Nie dziwne wiec ze mu jedzienie nie wychodzilo z piersi. Mam jeszcze kilka pytan - mam teraz troche mleka w piersiach, jedni mowia ze odciagac zeby sie stany zapalne nie porobily, inni zeby zostawic i tylko masowac bo inaczej piersi dalej beda produkowac mleko, to co wkoncu? I wczoraj zauwazylam ze cos mu w nosku przeszkadzalo - ale frida za duza na jego nosek. Tym razme mialam szczescie same wyszlo, a co w przyszlosci zrobic w takim razie? boje sie ze sie nie bedzie mogl oddychac albo cos.

Ok, czyli poki co spie bo potem moze byc gorzej ;) Odpowiadam na pytanie odnosnie karmienia - maluszek przez 24 godziny nie zrobil kupki, do tego ogromne wiatry, niepokoj a najgorzej ze nie przybieral wogole na wadze. Polozna ktora odwiedza nas codziennie, za konsultacja lekarza poradzila zeby go dokarmic butelka. Tak tez zrobilam. A wiadomo - jak mleko z butelki pojdzie raz w ruch - tak juz czest po karmienu piersia. Wydaje sie ze on poprostu sie wogole nie najadal, do tego zasysal powietrze - stad te problemy. Dodam tylko ze po calym dniu probowalam sobie sciagnac mleko i nic - marne 20 ml nawet nie. Nie dziwne wiec ze mu jedzienie nie wychodzilo z piersi. Mam jeszcze kilka pytan - mam teraz troche mleka w piersiach, jedni mowia ze odciagac zeby sie stany zapalne nie porobily, inni zeby zostawic i tylko masowac bo inaczej piersi dalej beda produkowac mleko, to co wkoncu? I wczoraj zauwazylam ze cos mu w nosku przeszkadzalo - ale frida za duza na jego nosek. Tym razme mialam szczescie same wyszlo, a co w przyszlosci zrobic w takim razie? boje sie ze sie nie bedzie mogl oddychac albo cos.

"a ja sadzilam" dobre ;) autorko fridy nie musisz wpychac do noska, wyskarczy przystawic do wejscia i zassac. na pewno sie uda :) a jak nie to w szpitalu polozna zwijala wacik w taki waski stozek i nasaczala sola fizjologiczna i to wsadzala dosc gleboko do noska. nie martw sie nie zrobisz krzywdy, bo wacik miekki :) po takim zabiegu dziecko kicha i czesto samo sie oczyszcza :) ale mysle, ze frida powinna sie sprawdzic, do tego roztwór wody morskiej :)

Gość gość
Ja mleko odciągam by mieć coraz więcej A co do fridy to normalnie używam do mojego malucha :)

co do melka to jesli chcesz miec wiecej to musisz odciagac... jesli nie bedziesz juz probowac karmic piersia to ja nie odciagalam... i stracilam mleko... musisz tylko uwazac zeby nie zrobilo sie zapalenie. jesli piersi beda bolaly to troche odciagnij tylko tyle zeby poczuc ulge... a jak nic nie bedzie bolec i piersi nie beda ciezkie i twarde to nie odciagaj, pokarm powinien zaniknac, a jak nie to do lekarza i da tabletki na spalenie pokarmu...