Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfgtyjhjfghghg

Chcę przestać malować oczy, ale...

Polecane posty

Gość gfgtyjhjfghghg

Cześć dziewczynki. Mam mały problem. Zaczęłam malować oczy kredką i tuszem gdzieś w wieku 14 lat (niestety), obecnie mam 19... Kiedyś miałam normalne, ładne oczka, a teraz bez makijażu są takie malutkie i wyglądają jakbym ciągle płakała ;/ Dziewczyny powiedzcie mi czy coś da się z tym zrobić i czy jeśli po prostu przestanę je malować to czy wrócą do takiej normalności jak kiedyś? Kurcze pieprzone kompleksy...

mOIM ZDANIEM PEWNIE NADAL SA TAKIE SAME JAK 5 LAT TEMU, TYLKO PRZYZWYCZAIŁAŚ SIE DO UMALOWANYCH I TAK CI SIĘ WYDAJE...

Gość kantadeskie....
maluj dalej

wlasnie po to sie maluje aby byly bardziej wyraziste itp wiec sie nei dziw ze bez makijazu wygladaja gozej :D

Gość gfgtyjhjfghghg
dodam ze mam taki blado-zielony kolor oczu i jasną karnację (dlatego tak wczesnie zaczelam sie malowac) Poza tym cala buzka w zaskornikach :/ i bliznach po moim katowaniu się :/ już nie wiem co mam robić z tą moją twarzą... czasem już się tak załamuję... Pomóżcie mi :(

Gość gfgtyjhjfghghg
no ja wiem. malowalabym dalej i mialabym to gdzies ale moj chlopak sie wkurza ze ciagle chodze pomalowana :/ przeszkadza mu to max, z reszta nie dziwie się. on mysli ze jak ja sie maluje to chce sie podobac innym :/

Gość no nie wydaje mi sie.
nie wiem co sie dzieje,z oczami ze gdy maluje sie regualrnie w maire mocno to pozniej sa takie male. to po prsotu widac!!! ja np.potrafie rozpoznac ze ktoss ei am,luje codziennie a teraz jest niepomalowany .

twoj chlopak to debil .kopnij go w glowe a potem w dupe .

Gość gfgtyjhjfghghg
nie no dziewczyny... uwazam ze poki jestem mloda to moglabym zrezygnowac z makijazu. cale zycie przeciez nie bede sie malowac bo bede jedna wielka zmarszczka. Dobija mnie to wszystko. Nie mam siana nawet zeby isc na solarium sie troche opalic. zaczelam juz stosowac na twarz samoopalacz ale i tak widac te wszystkie blizny itd. :( Nie wiem co mam ze soba zrobic.

oczywiście ze da się zauważyć i to nie "wydaje się " oczy męczone codziennym make-upem , zmywaniem ,robią się zmęczone i przekrwione. Musisz odczekać po prostu :) krem brązujący na twarz , henna i regulacja brwi i rzęs ,ładna frtzura i odrobina fluidu celem wyrównania kolorytu cery ,jak jesteś przed 30 dziestką wystarczy , a i po 30 czasem też .

Gość gfgtyjhjfghghg
dziękuję. Ale ja nie wiem jak sobie pomóc. Wiecie jakie ja mam blizny na policzkach przede wszystkim? ;( I wszędzie te zaskórniki, które co jakiś czas gdzie niegdzie robią się już do wyciśniecia a potem w tym samym miejscu i tak powstaje na nowo zaskórnik :( wstydzę się nie pomalować, krępuje mnie to max nawet przed moim wlasnym chlopakiem z którym jestem ponad 2 lata :(

no doaklnie- daj odpoaczac, moze zrob sobie jakis rumianek na oczy czy cos, podono kremy ze swietlika sa dobre. na cere mozesz sprobwac zel do miejsc intymnych -topik na kafe.

moze tabletki anty na cere?

Gość gfgtyjhjfghghg
myslalam wlasnie o rumianku, zeby sobie oklady porobic. na razie nie mam zadnych pieniazkow zeby cokolwiek kupic. staram sie o tym wszystkim nie myslec, no ale problem jest i ciagle powraca mi to do glowki :/ najgorsze sa dla mnie te zaskórniki. Tak chciałabym mieć gładką buzię... :( a jak dotykam to tylko same wypukłości przez te krostki ;( :( Czasem mi się chce tak płakać, a mój chłopak tylko mówi : nie przejmuj się, to tylko wygląd i że przesadzam. No ale dla mnie to nie jest takie proste

Gość gfgtyjhjfghghg
a tabletek zadnych nigdy nie bralam i raczej wole nie ryzykowac bo jakbym odstawila to problem znow by sie pojawil. W ogole to coraz czesciej mam wrazenie ze zaskórników nie da się pozbyć. ja już mam je około 2 lat i ciśgle jest ich więcej! ;( nawet mnie nie stac zeby kupic na nie cos lepszego poza zwyklymi mascmi czy kremami :(

wiesz czemu masz zaskórniki ? bo cisniesz i tym samym pobudzasz skóre do ich wytwarzania , nie ciśnij ,nawet tych ropnych ,solarium trochę pomoze ,ale nie przesadz . Daruj sobie peelingi maseczki itp tematy na jakiś czas ,kup zwykły krem nivea soft ,zaskórniki zaleczaj pastą do zębów. Daj błyszczyk na usta ,zrób szałowy fryz ,ubierz się ładnie ,to odwróci uwagę od niedoskonałości cery i niepomalowanych oczu .Niech te partie w tym czasie "dochodzą do siebie"

no i pamiętaj że na smutnej twarzy widac wszystkie niedoskonałości ,więc duzo duzo uśmiechu :)

Gość gfgtyjhjfghghg
rolusiakrak wlasnie wiem... za duzo wyciskalam. na poczatku jak mi zaczely powstawac to je na sile wyciskalam bo nie byl to dla mnie taki problem. no i tak wyciskalam ze teraz mam po prostu mnóstwo ;( Wiem że to przez moją własną głupotę. Teraz już dłuższy czas nie wyciskam, ale czy one znikną? :(

Gość gfgtyjhjfghghg
no wlasnie... a ja ciagle jestem bez usmiechu bo cale moje zycie to jedna wielka depresja. moze gdyby nie moja natura, ze wszystko wyolbrzymiam to bym sie tak nie przejmowala swoim wygladem. ale ja mam ciagle doly, ciagle problemy, ciagle mi smutno, zanizone poczucie wlasnej wartosci :(

Gość gfgtyjhjfghghg
Mówisz?... mam nadzieję, ale dużo dziewczyn na forach pisało, że ich się po prostu nie da pozbyć... to mnie tak dobiło

Gość tralalala123
Solarium ci nie pomoze. A czasem moze zaszkodzic jak masz jakies inne syfki ropne. Wszystkie wynalazki typu kremy, pilingi itp na zaskorniaki nic nie pomagaja. A jak pomagaja to tylko na jakis czas, a pozniej znow to samo. Przez malowanie tez bedzuesz miala tego wiecej bo zatykaja sie pory. Tez sie mecze z zaskornikami:/

mnie osobiście solarium pomogło ,.w zdrowej dawce ( o ile takowa istnieje ) ale ja mam ciemną karnacje .

Gość gfgtyjhjfghghg
no kurcze masakra... tylko jak tu sie nie malowac skoro mam takie blizny, wszedzie jakies wypukłości, przebarwienia i w dodatku piegi. wyobrazcie sobie :/

Gość gfgtyjhjfghghg
i teraz jak juz nie wyciskam to jak mi cos wyskoczy to sie tak dlugo wchlania ze to szok :/ czemu musze miec taka straszna ta twarzyczke? :(:(:(

Gość dfvgf
nie kupuj żądnego nivea soft, bo on zawiera parafinę, która tylko może powodować wlasnie zaskorniki i zatyka pory (aczkolwiek nie u wszystkich). Ja Ci z czystym sumieniem polecam krem Ziaja, tin tin, antybakteryjny dla skory trądzikowej i przetłuszczającej się. Nakładalam go pod makijaż i w sumie nie zauważylam jakiejs różnicy w poprawie mojej skóry, ale odkąd zaczęlam smarować się nim na noc moja cera stała się o niebo lepsza. Wcześniej nie stosowalam zadnego kremu na noc. Zaskórników i wyprysków jest o 80% mniej i skóra jest gładsza. Naprawdę nie wiem dlaczego dopiero kilka tygodni temu przyszło mi do głowy, żeby używać go na noc. Krem nie jest drogi, kosztuje w granicach 8-9zl.

Gość gfgtyjhjfghghg
wiem kochana, ja uwielbialam swoje piegi ale w polaczeniu z tymi syfami to wygladam strasznie. same zanieczyszczenia itd.

Gość tralalala123
Tez mam ten problem blizny, przebarwienia i takie tam. Ja ostatnio bylam u kosmetyczki na oczyszczeniu i mi troche pomoglo. Ale co z tego jak zaraz bedzie to samo. Polecima mi ona zebym kupila mydlo siarkowe. Nie jest az takie drogie i nawet pomaga. Wiec mozesz tez sprobowac sobie. Tylko ostrzegam ze wysusza skore:) ale od czego sa kremy nawilzajace:)