Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milkastałąpodsciana

JAK TO MOŻLIWE, ŻE NIEKTÓRZY LUDZIE MAJACY BEZNADZIEJNA PRACE SA SZCZESLIWI?

Polecane posty

Gość milkastałąpodsciana
jak można sie związać z facetem który jeździ na wózku widłowym w fabryce ? ja bym takiego ze schodów zrzuciła

Spróbuj sobie codziennie znajdować 5 powodów do radości nawet tych błahych i zobaczysz ,że lepiej sie poczujesz

Gość milkastałąpodsciana
ja na ciebie autorko --- mi tez ciebie żal. Bo pewnie reprezentujesz sytuacje jednego z przykładów:D zazdroscisz ,że mam lepiej:d mam kase, fajne studia(przynajmniej nie bede po nich bezrobotna) i normalnego faceta- nie mam na co narzekac, po prostu dbam o swoja przyszłość:)

Gość milkastałąpodsciana
albo rodzić dzieci jakiemuś prostakowi po zawodówce wolałabym skoczyć z 10 piętra

Gość a jakie one maja zycie osobist
No popatrz !Nie widzisz ze ona własnie są szczęśliwe ,ze mają takie a nie inne życie ?! dla ciebie mała kawalerka to jak karton pod mostem a dla innego to chata z marzeń ! :o TAKIE tematy nie podlegają wogóle ocenie i dyskusja jest bezzasadna !

Gość milkastałąpodsciana
Tamto z wózkiem widłowym to podszywy. nie dzielę ludzi na lepszych i gorszych, ale ich sytuacje pokazuja,ze nie maja sie z czego cieszyc. I ciekawi mnie jaki jest SEKRET takiej pogody ducha:) nie wiem,moze ja mam inny charakter, barzdziej sie wszystkim przejumuje itp... Monique- zastsuje Twoje rady, dziekuje:) Mam nadzieje,ze troche inaczej spojrze na życie i otoczenie...

no popatrz mi też kasy nie brakuje , studiuje prawo ,a potrafie też zrozumiec tych twoich znajomych dlaczego się cieszą..To Ty widocznie jakaś ograniczona jestes

Gość ANN555
Autorko, mi jest ciebie poprostu żal. Z jaką pogardą mówisz o ludziach , którzy ci nic nie zawinili. O dzieciach mówisz bachory, obrażasz ich bliskich.Potrzebna ci jest terapia.

Gość a jakie one maja zycie osobist
a nie przyszło ci do łba ,że moze ona kocha tego prostaka po zawodówce?!?!?! i urodziła mu DZIECKO a nie bachora !:O jezuu dziewucho ! co z tobą ,były z tobą widze kłopoty w dzieciństwie ,albo starzy przybijali ci zabawki gwożdziem do podłogi?! JESTES NA MAXA NIESZCZESLIWA I TO WIDAC BIJE Z KAZDEGO POSTU ...tyle ludzi nie moze sie mylić ...niestety

Gość nie jedna fryzjerka zarabia
wiecej niz ty zarobisz po swoich studiach:D Male masz pojecie o zyciu i pracy. Wlasnie rosnie nam takie pokolenie pseudo wyksztalconych studenciakow z wykutymi na blache ksiazkami a nie miejacymi pojecia o normalnym zyciu, nie dojdy zyciowe ktore bez pokazania paluchem co maja zakuc niestety nie potrafia samodzielnie myslec, ba nie potrafia zyc:D Jak bylam w twoim wieku tez myslalam ze dobre studia zalatwia mi dobre zycie he he he ale sie pomylilam. Dopiero wlasna firma dala mi wymarzona prace i wymarzone zarobki, a dyplom hmmm lezy sobie w szafie. Ale coz zycie cie nauczy pokory i oskubie z tej maniery jaka prezentujesz byc moze okaze sie ze sama zakasasz rekawy i popracujesz, no i moze wtedy docenisz radosc zycia.

Gość coś nie teges z tobą kochana
Ja mam szczęśliwe życie-męża ,syna,mały pensjonat ,gosp agroturyst Pieniedzy mi nie brakuje moge sobie na wiele pozwolić ale PRZENIGDY nie przyszłoby mi do głowy aby tak mówić czy myśleć o innych tylko ,ze jest np fryzjerem ,pielęgnmiarką,po rozwodzie czy robolem :O :O boszzz ...znam wielu własnie takich ludzi i z wieloma sie zwyczajnie przyjażnie nawet bardzo i doskonale ich rozumiem ....coś z tobą nie tak i nie dziw sie ze ludzie tak o tobie piszą bo to jest dziwne na serio !

Gość milkastałąpodsciana
Dobra, no jedna ma meza, a reszta sa same. I co tez powiecie,że maja udane zycie osobiste??? Może faktycznie nie jestem szczesliwa, bo zawsze mam do czegos jakies "ale". W pewnym sensie je podziwiam za pogode ducha i chciałabym się cieszyc z zycia jak one.

Gość milkastałąpodsciana
nie jedna fryzjerka zarabia --- ta jasne dziewczyno... zarabiac to moze fryzjerka która ma swój salon, a nie takie zwykłe pracownice... Jako inżynier nie bede miała kłopotów ze znalezieniem pracy zapewniam Cię. Nawet tam gdzie miałam praktyki chcą mnie po studiach. Więc czego jak czego ale kasy to ja im nie zazdroszcze:D

Gość jestem po rozwodzie z moim
INTELIGENTEM nie zaznałam szczęścia !:O a teraz mam przyjeciela własnie ROBOLA ,który jest ciepłym człowiekiem i wie czego chce od życia !Nareszcie jestem szczęśliwą kobietą!:D AA i dodam ze mam rente a dorabiam jako opiekunka za dosć ładną kase wierz mi ze jestem szczęśliwa

Gość a mi szkoda
milkastałąpodsciana --------------> "do tych co tak na mnie naskakuja-- a jakie one maja zycie osobiste? " - widać, SZCZĘŚLIWE, skoro są zadowolone :) praca, związki, pieniądze - to wszystko są środki, a nie cele; tzn. to wszystko jest nam potrzebne, żeby być szczęśliwym - jeśli daje nam szczęście, zadowolenie - to wtedy jest ok;

Gość tak was czytam i słucham i
nie jedna fryzjerka zarabia- dyplom lezy w szafie? o chyba studentka pedagogiki/turystyki albo jakiegos innego obleganego kierunku sie odezwała. Ja jestem na stomatologii i co tez bede pseudowykształceńcem? Haha! A Ty autorko albo zaakceptuj,że ludzie sa jacy sa, albo z nimi nie gadaj, bo to chyba inne światy.

Gość dfsgvsrgtbrw
jestem po rzwodzie cos tam-AA i dodam ze mam rente a dorabiam jako opiekunka za dosć ładną kase wierz mi ze jestem szczęśliwa - no tak do pracy biora tylko encistów i emerytów a inni w PuP czekaja na staz :-O żal.pl

Gość milkastałąpodsciana
Spróbuję sie zastanowi nad moim podejsciem do zycia, bo moze faktycznie nie dostrzegam pewnych rzeczy:( Właściwie to dzieki,że mi kilka rzeczy uświadomiłyście:)

Gość tak jak ktos wyzej pisał
życie nauczy cie pokory i oskubie z twojej buty ...bo jak na razie nie masz pojęcia co to jest szczęście ... dla mnie to moje umorusane szcześliwe dziecko,słońce w moim ogródku to ze mój mąż dzis na spacer potrzebuje tyko jednej kuli a nie dwóch :) Ze wpadła mi dodatkowa kasa za zlecenie itd itp Zycie składa sie z takich własnie drobnych przyjemności ... Pamietaj nigdy nie wiesz co cie w zyciu czeka więc ciesz sie tym co masz dziś ... Jutro np jadac wypasionym mercem do swojej wypasionej roboty mozesz miec wypadek i lądujesz na wózki i wszyscy pokazują ci plecy ...co wtedy byłoby dla ciebie szczęsciem? Błekit nieba,śpiew ptaków,usmiech najbliższych czy worek pieniedzy za który zdrowia i szczęścia nie kupisz ale co ja tu będe...

Gość nie ma jak bezcenne rady
"...A Ty autorko albo zaakceptuj,że ludzie sa jacy sa, albo z nimi nie gadaj, bo to chyba inne światy..." tiaa a na starość kup se kapelusik z piórkiem i kota albo papuge jak zostaniesz starym zgorzkniałym odludkiem ...:O Moja babcia mawiała tak " PAMIETAJ ŻYJ TAK JAKBY JUTRO MIAŁ SIE SKOŃCZYĆ ŚWIAT ! co ty bedziesz miała dziewczyno z tych swoim młodych lat -pewno jestes młoda ,ładna wiec bierz z życia ile sie da!!!!!!!!!!!!:D

Gość laska po ślubie :)
Moja kolezanka jest zwykła pracownica w salonie i ma 3700netto inna koleznka jako pielegniarka zarabia 4000 netto wiec chyba nie jest tak zle .... a moja kuzynka po studiach informatycznych ma 3000 netto i co ?

Gość JA TAK SAMOOO OCHHH
a ja nawet za 10 000 netto nie chciałabym pracowac w szpitalu. ani byc kosmetyczka = grzebac starym zgrzybiałym babom rzy krogulcach u nóg fuuuuuuuu !!!!!!!!!!

Gość moj maz jest magistrem
inzynierem a pracuje fizycznie jako mechanik w warsztacie. wiesz dlaczego? bo lubi. Wczesniej z wlasnej woli pracowal w fabryce. ja mam kierownicze stanowisko i takie puste osoby jak ty sa mocno zdziwione gdy slysza co moj maz robi. Dzieki temu moge robic selekcje znajomych na tych normalnych i reszte.

Gość xfgzdxgzxdxz
fajny temat,życiowy:)

Gość ja tez tak mam...xx
nie potrafie cieszyc sie zyciem...... moj chlopak caly czas mi mowi ,ze z takim podejsciem to ja NIGDY nie bede szczesliwa,ale ja nie wiem, jak sie zmienic. nie potrafie,zawsze czegos chce ,zawsze widze cos negatywnego, nie ciesze sie z pracy ,chcoiaz powinnam bo w sumie kasa jest calkiem dobra a masa ludzi haruje jak wol i ledwo im starcza na zycie...............

Gość guyygt8iy
autorko masz jakas depreche chyba

Gość Anulkaaaaaaggg
Czytam co napisałaś i nie mogę uwierzyć... typowa materialistka :/ liczy się szczęście wew a nie zew.Co z tego że będę dyrektorem, 10 000 zł pensji itp jak nie będę miała szczęścia wew? Pieniądze szczęścia nie daja, może chwilowe nic poza tym... sama byłam taka jak Ty i wielu znajomych straciłam.. żałuję i już taka nie jestem bo to szczęścia nie daje.

Gość cfguhjfgikgiku
pielegniarka musi sie wykazywac duza wiedza medyczna, teraz jest to zawód równy lekarzowi, więc nie mów,że to beznadziejna praca!