Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie oddalam i juz!

Odmowilam oddania rzeczy po corce. Co to durna moda z tym oddawaniem?

Polecane posty

Gość nie oddalam i juz!

Kuzynka chciala bym oddala jej ubrania, lozeczko, wozek po dziecku. Powiedzialam ze oddam tylko wozek, bo ubrania chce zachowac a lozeczko juz komus obiecalam. To sie kuzynka obrazila ze po co mi ubrania po dziecku, ze wiem jaka u niej sytuacja i moglabym ja wspomoc. A ja nie chce, starannie dobieralam ubranka dla corki chce zachowac je na pamiatke a nie oddac bo ktos ma gorzej. Co to w ogole za glupi zwyczaj by oddawac rzeczy po dziecku?

Gość Przecież zrobisz
jak zechcesz i nic nikomu do tego!

Gość nie oddalam i juz!
napiszcie prosze co myslicie o tym oddawaniu i czy tez oddawalyscie?

Gość nie oddalam i juz!
wiem, ze zrobie jak zechce, ale nie rozumiem tej nagonki na to, ze wypada oddac

Gość Stara Pani Morgue Usher
Oddaje się, bo ubranke oddane dla pomocy drugiej osobie są więcej warte, a niżeli pamiątki. Natomiast, jeśli nie chcesz, to nie oddawaj. To twoje, rób z tym, co chcesz.

Gość CCCCCYGANKA
Ja oddałam bo nie lubię sobie zagracać domu,a są ludzie bardziej potrzebujący. na pamiatke zostawiłam tylko ubranko z chrztu:)

Gość mamammaluszka22
Ale zawsze możesz powiedzieć, że zostawiasz dla swojego drugiego dziecka.

Gość nie oddalam i juz!
drugiego miec nie bede i kuzynka wie o tym. Ja nie oddalam bo chce sobie zostawic i akurat tymi ubraniami domu nie zagraca, bo mam garderobe dla dziecka;)

Moja córa miała i zreszta dalej ma bardzo dużo ciuszków , cześć oddałam po znajomych - część sprzedałam na allegro . Jak mi coś nie schodzi przez 2 aukcje to oddaje . Nie mam potrzeby trzymania tego w domu . Zostawiłam sobie parę ciuszków , np. z chrztu , pierwszy malutki kaftanik , pierwsze kapciuszki w których chodziła .

ja oddalam ale zostawilam sobie pare ciuszkow wlasnie na pamiatke. co w tym zlego?

Gość dddddddd
Ja sie dziwie twojej kuzycne, ze tak mowi ci prosto w twarz o ubrankach. Ja bym tak nie mogla...co innego poprosic, zasugerowac, ale tu zlosc i wymaganie. Az sie odechciewa pomoc. No chyba, ze ona bardzo liczyla na TWoja pomoc. ALe i tak dziwne wymaganie... Ja nie oddalam jeszcze ubranek mojego dziecka-niektore rzeczy tak, niektore wywalilam, ale duzo trzymam bo moze sie jeszcze kiedys przydadza. Moja corka teraz ubiera swoimi malymi ubrankami lalki i cieszy sie tym bardzo:)

Gość nie oddalam i juz!
mysle, ze kuzynce chodzi o to, ze nic po corce nie chce jej oddac z ciuszkow. Ale przeciez zaproponowalam wozek, a to chyba nie malo? Rozumiem, ze ma trudna sytuacje ale to nie z mojej winy przeciez bym miala czuc sie zobowiazana

Gość nie oddalam i juz!
ona nie zarzadala. Nie chcialam tak tego przedstawic. Poprosila, a ja odmowilam i za to jest zla

Gość bo przecież wiesz jaką ma sytu
ację?! A ona kurcze nie wiedziała jak w ciążę zachodziła? Wtedy mogła myśleć o swojej sytuacji!!!

Gość moda na oddawanie?
ja nie wiem gdzie ty ta mode widzisz kazdy robi jak uwaza a ze ubranka mozna oddawac bo po 1 graca chate po 2 po co mi one jak juz nieprzydatne po 3 skoro komus potrzebne to czemu nie :) ja nie rozumiem sensu trzymania tego dziadostwa na pamiatke :) osobiscie wysprzedalam wszystko co tylko mialam po dzieciach i robie to na biezaco, czesc oddalam potrzebujacej kuzynce szwagierki

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
fakt kuzynka przegieła, skoro jest biedna mogła sie nie decydowac na dziecko a z drugiej strony po jaka cholere bedziesz ciuchy na pamiatke trzymała :o bzdura

Gość nie oddalam i juz!
bo mam ochote trzymac. Mam garderobe dla dziecka i chce zostawic tam ubrania na pamiatke, co w tym zlego? Ubrania corci to nie dziadostwo:O

Gość moda na oddawanie?
hahah ciekawe ile i jak dlugo pomiescisz te corci ubrania w tej garderobie :D:D:D chyba ze corci kupujesz po 2 ubranka w sezonie hihih sorry ale dla mnie na pamiatke to dziecku zostawiam kosmyk wlosow, pierwszy rysunek, nagrywam filmiki, robie zdj ale ciuchy? po cholerę? to jest dosłownie dziadostwo :)

Gość nie oddalam i juz!
a i jeszcze wyjasnie dlaczego chce trzymac na pamiatke. Bo moje dziecko ma ubranie kazde (spiochy, kaftaniki, skarpetki, sukienki, bluzeczki) dobierane starannie. To dla mnie piekne, ze mam takie malutkie ciuszki i ze one rosna w garderobie wraz z corcia:) Nie bede miec wiecej dzieci wiec dla mnie to piekna pamiatka

Gość nie oddalam i juz!
corcia ma juz 2 latka, pomieszcze bez obaw:) mam garderobe jak wspominalam dla corki w pokoju wiec sie pomieszcza

Gość vbnmmmnbn
bo ladnie dobrane to zostawisz?? zal ci po prostu a nie ze pamiatka! na pamiatke wystarczy jakies wazniejsze ubranko tak jak tu pisza pierwszy kaftanik, buciki czy ubranko ze chrztu. przyznaj ze ci zal to komus oddac i jestes sknera, wlasnej kuzynce zalujesz!

a czemu ma oddawac przecież ona na to pracowała z mężem i co oddać to i komuś przyjdzie to łatwą ręka wziąc . twoja kuzynka powwinna najpierw ustatkowac sie finasowo a potem zrobić dziecko. JESLi nie chcesz nie oddwaj . Twój wybór . ja napewno bym nie oddała przyjdzie raz a potem bedzie chciała co jakiś czas coraz bardziej więcej rzeczy

Gość vbnmmmnbn
a co ona srac do tego bedzie?? na co komu tyle tego??

Gość vbnmmmnbn
kuzynka poprosila tylko, nie mowie ze powinna oddac kuzynce, mozna i sprzeac ale na cholere to trzymac?? tylko dlatego ze ladne i "zeby czasem nikt tak ladnie nie ubral dziecka jak ja" ?? dla mnie to chore trzymac tyle rzeczy;/

Gość dddddddd
Jejku, dajcie jej spokoj...chce trzymac to niech trzyma. Przeciez jej corka ma 2 latka, jest mala, niedawno nosila te ciuszki wiec autorka ma do nich sentyment i trudno jej sie rozstac z tymi ciuszkami, szczegolnie, ze to pierwsze dziecko i moze jedyne...mysle autorko, ze z czasem jak coreczka bedzie starsza to zmienisz zdanie (przynajmniej tak bylo ze mna), ale narazie to trzymaj i ciesz sie tymi cudenkami. A z kuzynka to trudna sytuacja...ladnie jest pomagac, ale najlepiej jesli pomoc idzie z serca a nie z przymusu. Zaproponowalas wozek a to jest bardzo milo z Twojej strony i duzy prezent. Moze jesli masz to daj jej jakies starsze poplapione rzeczy (wiem, ze to brzmi okropnie), ale nie mozna wymagac od autorki aby wszystko oddawala co jest drogie jej sercu jesli ona tego nie chce....

Gość na pamiatke to se zostaw
jeszcze zuzyte pampersy...

Gość vbnmmmnbn
ok ale jak moja mama chcialaby wszystkie moje rzeczy trzymac na pamiatke to by musiala w jakims magazynie trzymac brudne pampersy tez mozna trzymac na pamiatke:D

Tak z tym się zgadzam bo na co . Na nic się to nie zda a córka za parę lat jak będzie nastolatką i tak to pewnie wyrzuci bo będzie jej zalegać w garderobie. Zostawić tylko parę wartościowych rzeczy resztę sprzedać i kupić małej coś fajnego. A kuzynka tez łaski swojej mogła by się nie obrażać!

Gość nie oddalam i juz!
a musze sprzedawac? Chce zatrzymac. Kupilam to mam do tego prawo