Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dkdddddddddddd

Czy kupowałyscie laktator przed porodem,choć chiałyscie karmić PIERSIA ?????????

Polecane posty

Gość Ekspert Philips Avent
Dziewczyny, nie ma jednoznacznej odpowiedzi kiedy jest najlepszy moment na zakup laktatora. Przy całej wyprawce jaką kupuje się dla Malucha laktator może okazać się sprawą drugorzędną w szczególności, że nie ma pewności czy będzie potrzebny. Przed porodem powinniście upewnić się czy w szpitalu, w którym będziecie rodziły jest wymóg posiadania własnego laktatora. Jeśli szpital nie narzuca takiej konieczności to decyzję tę powinnyście podjąć analizując własną sytuację. Jeśli wiecie, że będziecie zostawiały swoją Pociechę pod opieką innych osób lub będziecie musiały szybko wrócić do pracy to laktator wydaje się niezbędny. Jeśli natomiast pierwsze miesiące spędzicie ze swoim Maluchem w domu nie kupując laktatora musicie mieć na uwadze, że mogą zdarzyć się sytuacje, o których wspominacie nawał, próba stymulowania laktacji czy poranione sutki. Nie kupując laktatora przed porodem, warto mieć chociaż wybrany model, by można było szybko go nabyć. Jeśli zdecydujecie się na zakup laktatora przed porodem, z pewnością będziecie miały większy komfort psychiczny. Ze swojej strony polecam laktator Philips Avent. Zarówno ręczny jak i elektryczny ściąga pokarm tak samo delikatnie i efektywnie. Wiadomo jednak, że przy ręcznym sprzęcie będziecie musiały więcej się napracować. Tak, jak pisała już teneryffaa laktatory Philips Avent są kompatybilne ze wszystkimi akcesoriami tej marki pojemnikami VIA i butelkami a mleko można odciągać bezpośrednio do butelki. Jeśli będziecie miały dodatkowe pytania piszcie śmiało: ekspert@philips.com --- Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość gość
Moim zdaniem warto. Przydaje się przede wszystkim kiedy nie możesz być w momencie karmienia z dzieckiem, wtedy najlepiej jest odciągnąć trochę pokarmu na potem. ja kupiłam jeszcze przed porodem i nie żałowałam, używałam regularnie. Szczególnie polecam ten model, bardzo wygodny w użyciu: http://www.life-plus.pl/produkt/produkty-dla-matki-z-dzieckiem/laktator-mini-electric.html

Gość gość
Ja w 1 ciąży o tym nie pomyślałam i jak przyszedł nawał w szpitalu jeszcze, a dziecko nie nadążało to wyłam z bólu i myślałam że wybuchnę, dopóki mąż mi czegoś nie kupił i nie przywiózł. Paranoja - laska z sali płakała próbując karmić dziecko a nie miała czym, a ja w łazience płakałam z bólu z powodu nadmiaru i wylewałam mleko do umywalki. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie.