Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

XliloX

ciąża - zatrzymywanie wody w organizmie

Polecane posty

dziewczyny, mam pytanie do tych z was, które są lub były w ciąży i w tym czasie miały problemy z zatrzymywaniem wody. jak sobie z tym poradzić? wyniki badań mam dobre, staram się jak najwięcej pić, odżywiam się całkiem zdrowo, a tymczasem nogi mam tak spuchnięte, że nie widać kostek :( ciężko mi założyć jakieś normalne buty, nie wspominając o tym, że jak już gdzieś wyjdę i trochę pochodzę, jest jeszcze gorzej, nogi są nie tylko spuchnięte,. ale i obolałe. co robić? w jakim czasie po urodzeniu dziecka przejdzie?

Gość oj znam ten problem
miałam zatrzymanie wody w ciąży. Wyniki były dobre a puchłam coraz bardziej. Ciśnienie miałam na granicy normy ciążowej ale poza tym reszta ok. Gdy urodziłam to w ciągu kilku dni opuchlizna zeszła całkowicie. Miałam porównanie bo w końcu mogłam założyć do końca i zapiąć buty w których pojechałam rodzić. chyba nic się na to nie poradzi.

oj, no to jeszcze dwa miesiące przede mną. ale dobrze, że to tak szybko schodzi przynajmniej.

Witam ja miałam dokładnie ten sam problem w ciąży współczuje Ci bo przez te ostatnie miesiące bardzo się namęczysz ale trzymam kciuki. Ja jak wróciłam ze szpitala do domu po 5 dniach ważyłam 17 kg mniej niż przed porodem synek ważył 3,2 kg więc jakieś 12 kg to była woda - opuchlizna czułam się mimo wielu szwów jak motylek hihi cudowne uczucie. Pozdrawiam mierz sobie 3 x dziennie ciśnienie i zapisuj żeby mieć pewność że nie dochodzi do zatrucia nic więcej nie możesz zrobić i odpoczywaj :)