Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WDS

CO DAJECIE JEŚC PIESKOM ? OPRÓCZ SUCHEJ KARMY

Polecane posty

Gość WDS

JW

Ryż+ugotowane mięsko z udka z kórczaka+ jakies ugotowane wrzywka typu marchewka pietruszka Zamiast ryżu moze byc makaron lub kasza. Wszystko zalezy od tego jakiego masz psa

Gość WDS
A TE WARZYWA TO OSOBNO GOTUJECIE CZY NP. RAZEM Z MIĘSEM LUB KASZĄ?

Może byc razem tylko muszą byc mięciutkie po ugotowaniu i wazne zeby ich nie przyprawiac bo psiakom to nie jest potrzebne. A jakiego masz psa?

Gość mam pieska
ja nie gotuje mojemu psu...je bardzo dobrą karmę i to wystarcza

Gość WDS
beagle, ja gotuje mu kaszę z mięsem,wątróbki nie lubia a kasza to musi byc na pół z mięsem - je ja chetnie ale nie chce codzień

Gość WDS
a e warzywa to obieracie z łupy po ugotowaniu czy przed ?

Gość mam pieska
kasza nie jest wskazana dla psów

Gość WDS
ja też bym chciała by jadł suchą karmę ale ani nie powącha

Gość WDS
dlaczego nie wskażana ?

Gość mam pieska
a jaką mu dajesz karmę?

Gość mam pieska
bo pęcznieje w żołądku i może uczulać

Gość mam pieska
trudno się trawi i pies może mieć po niej biegunkę

Gość WDS
próbowałam z lidla i z biedronki , raz mu dałam pedigri junior to troche jadł

Gość mam pieska
mam nadzieję ze to z karmą to podszyw...ale jesli nie to nie dziwię się ze pies tego świństwa nie je

karmy typu:bosch,royal canin,arion bento kronen itd.to zbilansowane,wystarczające pożywienie.od czasu do czasu coś ugotowanego,ale bez przesady,że codziennie

mala julia- nie opowiadaj takich glupot ze nie mogą. Mooje jedza zyja i maja sie bardzo dobrze. Dzieki kzaszy siersc staje sie lsniaca nie wiesz o tym? to sie nie odzywaj

Gość WDS
nie to nie podszyw, to ja autorka tematu , dlaczego to świństwo ? to co ? mam mu kupic w zoologiku jakąs na wagę - doradz mi roszę

od kaszy sierść ślniąca?to super:) moje nie jedzą kaszy,a sierść też lśni:)pewna jesteś,że to od kaszy?

Gość mam pieska
kaszę psy nie trawią..to ty się nie odzywaj jesli nie wiesz...najlepszą karmą jest ORIJEN...

Je suchą karmę, oprócz tego też kaszę gotowaną jęczmienną (ale tylko pęcak, tej drobnej nie tknie), makaron zwykły i taki ciemny dla psów, dostaje też surowe mięsko, surowe jajka na sierść i taką karmę sklepową, co wygląda ja kiełbasa. Staram się jej nie dawać resztek z obiadu ani ziemniaków, czasem jakąś kostkę chapnie. Pies ma 3 lata i jest zdrowy. Mój sąsiad ma bar (kotlety w panierce i inne badziewie) i karmi tym psa. Właśnie się dowiedziałam że piesek ma kłopoty ze zdrowiem...

Gość mam pieska
oczywiście ze kup mu inną karmę...pedigree zawiera około 10% mięsa a reszta to gówniane zapychacze....kup orijen to najlepsza karma na swiecie,zawiera 70% mięsa i 30% owoców i warzyw...ma 0% zbóz które są cięzko trawione...

Mój żre wszystko jak leci :D Ulubiony smakołyk to całe korpusy z kurczaka ugotowane i rzucone gdzieś w trawę ;) Nie pogardzi kaszą ( w książce dot karmienia bernardynów pisało żeby dawać dużo) z rożnymi dodatkami, a jak zostawisz talerz na widoku to wpierdoli nawet sałatę, ogórki i pomidora :D Grilla przy nim zrobić się nie da bo będzie siedział i sępił śliniąc się niesamowicie :D Nie wiem ile to żre ale studnia bez dna. Chociaż ogólnie leżenie to jego ulubione zajęcie to cały dzień też biega po podwórku więc ogólnie nie jest spasionym, zapuszczonym psem

Gość noName210
Najchętniej wcina kaszankę :) kiełbaski, mięso wszelkiego rodzaju - dosłownie każde, pierogi ;) makaron do picia mięta i woda:)

Gość ja swoje psy karmię głownie
royalem ale oprócz tego raz dziennie dostają jakiegoś gryzaka typu łapy kurze, uszy królicze czy tam wolowe, ogolnie jakis jadalny gryzak no i raz lub 2 razy w tygodniu gotuję mięso (jakie mam: wieprzowe, drobiowe, czy też wątróbkę ale ją bardzo rzadko) z ryżem, marchewką i czasami dodam inne warzywo typu kalafior ale tylko trochę

Gość noName210
pies może jeść surowe jajka? smakują mu ? naprawdę działają na sierść? :)