Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pluszaq

ropiejaca dziurka od kolczyka (ucho) - prosze o porady

Polecane posty

Gość pluszaq

mam przeklute uszy juz ponad 20 lat, nigdy nie mialam zadnych problemow, a od jakiegos czasu cos sie dzieje z jedna dziurka, boli przy wkladaniu kolczyka, az wreszcie ostatnio bardzo sie pogorszylo i wydziela sie ropa :( nie wiem, co moglo to spowodowac, ale problem zaczal sie jakby od czasu, kiedy probowalam wlozyc nowy kolczyk i strasznie ciezko wchodzil (kilka miesiecy temu). juz sie prawie kilka razy goilo, smarowalam alkoholoem, plynna aspiryna, ale nic nie pomaga. najlepiej to bym chciala dac dziurce odpoczac od kolczyka, ale boje sie ze mi zarosnie ... (jest to klasyczna diurka na dole ucha, nie na gorze). moglby mi ktos doradzic, jak uporac sie z tym problemem?

Gość noś złoty kolczyk
on najmniej podrażnia ucho

Gość pluszaq
no sprobuje, nosze srebrne, o ironio tez kolczyk co wkladalam i mi chyba uszkodzil ucho byl z bialego zlota ... wydaje mi sie, ze moze mial za duzy sztyft. ale jak ukrocic ta infekcje?

Gość pluszaq
nikt tak nie mial? prosze, niech ktos poradzi :)

Gość -???-
???

Gość mici-kicia
dziurka tak szybko nie zarośnie, nie bój się - ja parę miesięcy nie nosiłam i było ok :) a wlasnie ucho odpocznie i sie zagoi, tak to wiecznie podrażniasz. Tribiotic kup i smaruj ucho, woda utleniona, spirytus tez ok :)

Gość pluszaq
dzieki :) wlasnie myslalam o tribiotyku, zawsze mi pomagal na jakies male infekcyjki typu sklaleczenia itd. boje sie, zeby mi nie zarosla dziurka, poniewaz czasem nawet po nocy ostatnio mam problem z wlozeniem kolczyka, ale moze to dlatego, ze dziurka jest podpuchnieta?

Gość pluszaq
alkoholem wole nie smakowac, bo strasznie wysusza i sie robia takie zluszczenia, tore chyba nie pomagaja w zagojeniu.

Gość jalinka
kup saszetkę TRIBIOTICu :)

Gość pluszaq
tak tez zrobie :) i sprobuje bez kolczyka spac, moze sie podgoi ...

Gość Ewe19
Też tak miałam. I po prostu przez jakiś czas nie nosiłam kolczykow. A teraz noszę i nic się nie dzieje. Od kolczykow to chyba też zależy. A o to że Ci się zarosna dziurki się nie martw bo raz porządnie zrobione się nie zrastaja nawet jeśli kilka lat kolczykow nie nosisz:)

Gość pluszaq
moje byly robione pistoletem, wiec nie wiem, czy sa pozadne ;) z wlasnej woli, to chyba w ogole bym nie miala dziurek, ale ciocia mnie zaciagnela i stalo sie :o ale nawet na poczatku nic sie nigdy nie papralo. staram sie ostatnio przy tych problemach nosic kolczyki o bardzo cienkim sztyfcie i takie ktore latwo poruszac. sory, ze pisze takie obrzydliwosci, ale teraz jak sie zaczalo ropiec, to kolczyk sie w srodku tak jakby przykleja i dlatgo boje sie, ze jak nei bede miala kolczyka, to mi sie ta dziurka sklei na dobre :9

Ja gdy pierwszy raz miałam przebijane uszy (pistoletem) to dziurki mi się zarosły choć nie nosiłam kolczyków zaledwie parę dni (miałam złote a okazało się, że na złoto mam uczulenie) później przebiłam 2 raz (dawno temu) ale do tej pory miewam problemy z wkładaniem kolczyków:-O i mam takie dziwne kuleczki przy dziurkach..może nie wszystkim dane jest cieszyć się z przebitych uszu..

Gość pluszaq
ja tez mialam takie jakby kuleczki, ale doszlam do wniosku, ze jest to po prostu zrost skory.

Gość pluszaq
kupilam tribiotyk, posmarowalam, miejmy nadzieje, ze pomoze :) troche mnie teraz piecze. dzieki kochane forumowiczki za porady :) jakby ktos mial jeszcze cos do dorzucenia w sprawie pielegnacji, to bede bardzo wdzieczna :)

Gość hmmmmm09090
panikara jesteś... wyluzuj... może dziurka ci lekko zarosła i na nową ją przebiłaś stąd ta ropa...

Gość pluszaq
sma jestes panikara :D ja nie panikuje, tylko pytam, jak zaleczyc ropiejace ucho, nie widze w tym nic dziwnego ani przesadnego :o

Gość gość
i jak? pomoglo Ci stosowanie tribioticu?

Gość gość
ja mam teraz to samo, tyle tylko, ze kolczykow nie nosze od dobrych kilku lat (nigdy nie przepadalam, a dziurki mialam przebijane jako dziecko). I nagle jedna dziurka z tylu zaczela mi ropiec, niczego tam nie wkladalam, jak juz mowilam kolczykow od dawna nawet nie dotykalam, nie mam chocby jednej pary.. kupilam odpowiednik Octenisept i przemywam, ale za chwile znowu to samo. Hmm...

Gość Dejda
MAM TO SAMO

Gość Kleszcz
To morze być kleszcz mam te same obiawy i chce jutro jechać do lekarza. Radze tobie też jechać do lekarza.