Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marga28

Pneumokoki - czy szczepić???

Polecane posty

Gość marga28

Moje dziecko ma 3,5 roku- chodzi do przedszkola ale ciągle choruje. Czy powinnam szczepić na pneumokoki czy to szczepienie ze soba niesie jakies niebezpieczeństwo? Poradzcie...

Gość marga28
proszę o rade....

Gość ja bym nie szczepiła
słyszałam dużo negatywnych opinii na temat tego szczepienia, nawet wśród środowiska medycznego...

Gość to zdecydowanie
ha ha,ciekawe gdzie te bzdury slyszalas na temat pneumokokow! srodowisko medyczne?no to ja dziekuje za takich medykow,wsrod ktorych ty sie obracasz Jasne,ze szczepic!!

Gość myszos8
też słyszałam złe opinie na ten temat, ze dzieci staja się roślinami, że po jakims czasie zapadają na zapalenie płuc a w badaniach własnie wychodzi ta bakteria.

pewnie ze szczepic ja juz moja mala zaszczepilam dodatkowo jeszcze rotawisrusy. Ma pół roku nigdy nie zachorowałą chcoiaz miala stycznosc z wieloma chorobami(w domu mieszka 6 osob ) nawet nie złapała grypy jelitowej czy zwykłej . bardzo dobrze zniosła wszystkie szczepienia chociaz były łączone z ta szczpionka skojarzona.

Gość Fiolka5
to znaczy że szczepienie na pneumokoki moze byc niebezpieczne? Mnie lekarz namawia a ja ciągle słyszę takie opinie rozne opinie

Wiem z pewnego źródła,że te szczepionki nie są konieczne....... Nie będę o tym pisać ale zapytajcie zaprzyjaźnionego lekarza np....

Gość akrylik
mi lekarz powiedzial, ze te szczepionki sa tylko na niektore szczepy, wiec nigdy nie ma pewnosci, czy dzieko przypadkiem nie zachoruje z powodu tych na ktore szczepionki nie ma. ta szczepionka nie jest niebezpieczna, np. w stanach jest powszechna, ale tam jest chyba ze 20 szczepien wiecej niz u nas. tylko pytanie czy konieczna... czy twoje dziecko choruje z powodu pneumokokow i poprostu jest chorowite? jedna szczepionka nie zmieni stanu jego zdrowia