Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trele kuku

głupi jaś - przed zabiegiem

Polecane posty

Gość trele kuku

Kto z Was miał podawanego głupiego jaśka? Ja za kilka dni mam zabieg wycięcia tłuszczaka w miejscowym znieczuleniu,boję się jak szlak,już dziś panikuję i spać nie mogę, poproszę lekarza o właśnie głupiego jasia bo bardzo się boję....idę prywatnie to chyba mi podadzą.......ale jak się czuliście po tym? Uspokoi mnie to? Na każdego to działa? Napiszcie jak to wygląda........

ja też mam do usunięcia . i modle sie tylko o głuptaka+ miejscowe. a nie ogólne . nic sie nie bój Jaski sa fajne . ale bez nerwów, i podaj 2 kilo wiecej niz masz wagi . pewnośc _że sie nie skapniesz w trakcie .

Gość trele kuku
czytałam że ludzie mają jazdy po jaśku..... :-) nie wiem,bo nigdy nie miałam tego.......mam nadzieję że przeżyję ten zabieg w spokoju... :-)

ja sie tylko zawsze bałam ,że na głuptaku będę słyszec narzędzia . ale tak nie było .

Gość trele kuku
a jak się czułaś??????? tz byłaś spokojna,wszystko Ci było jedno?? Ja nie wiem czy mi to w ogóle dadzą bo mam zaburzenia rytmu serca :-( Jutro idę do chirurga porozmawiać z nim i umówić się na zabieg,być może jutro się odbędzie albo w piątek...........

jak nie,to niestety ,bedziesz wszystko słyszeć . ale lepiej miec zdrowe serducho niz sobie zawał na stole zafdundować.

Gość trele kuku
moj kardiolog powiedział że da mi zgodę na znieczulenie ogólne,bo mam też migdały do usunięcia.........ale to dopiero w przyszłym roku...... więc mam iskierkę nadziei że jaśka dostanę bez problemu......a jak nie to chociaż meliski popiję...... :-)

Gość Adamo...
Generalnie głupi jaś w szpitalu to śmieszna sprawa. Jak dla mnie bardzo przyjemne uczucie. Warto powiedzieć że mało pamiętałem z poprzedniego dnia.

Gość Tomek z Warszawy
'Głupi Jaś' jak piszesz, nie ma na celu uspokojenia Ciebie.Przygotowuje Twój organizm do narkozy.

Gość trele kuku
Dzięki wszystkim dobranoc

Gość jako dziecko
ja ide pod narkoze:D migdalki

Hmm... a czy to nie jest tak, że "głupi jaś" sam z sobie nie znieczula i dodaje sie go do znieczulenia miejscowego po to, żeby nic nie czaić podczas operacji?? No nie wiem, czy bedziesz gadać głupoty w trakcie operacji... On raczej powoduje, że człowiek staje się senny i często ludzie zasypiają... Poza tym ma się maseczkę do oddychania, więc tak nie za bardzo sobie pogadasz... chyba, że dadza ci taka rurke do nosa... Ale to moze nie jest regułą, bo w sumie widziałam samych starszych pacjentów z tym, to może temu im to dawali... I zazwyczaj wszyscy spali, raz mi sie zdarzyło, że babka gadała cos tam przez chwilę.

chyba raczej całą rękę ci znieczula, nie wiem.. poza tym cieśń nadgarstka znajduje się na przedramieniu, nie na dłoni..

ja miałam podawanego głupiego jasia i narkozę ogólną przed operacją , przed operacją byłam uspokojona, nie denerwowałam się ale też nie śmiałam się itp. po operacji jak mnie przebudzili wyłam jak dziecko ...ale nie musisz się bać:)

Gość a mnie czeka zabieg na
przy zcn nacinaja po wewnetrznej czesci dloni ciut ponizej nadgarstka w miejscu gdzie jest troczek zginaczy

Gość dorefasolasido
Ja mam do usunięcie dużego tłuszczaka... i też chce głupiego jaśka,ale ktoś mi powiedział że nie dawają tego przy znieczuleniu miejscowym..............prawda to?

ja miałam narkozę i głupiego jasia, który w ogóle na mnie nie działał, równie dobrze mogło go nie być

Gość ja slysalam ze daja
ale usuniecie kaszaka to chyba taki mini zabieg wiec raczej nie daja. moja kumpela miala usuwanego tluszczaka i nie dali jej glupiego jasia zabieg bhyl naprawde krociutki

Gość dorefasolasido
a jak się idzie prywatnie? To chyba podadzą tego jaśka? Ja mam chyba fobię przed lekarzami........panikuję i od razu chce mi się iść do ubikacji..........

Gość ja slysalam ze daja
ja tez mam fobie lekarska cala sie trzese na widok bialego fartucha a czeka mnie zabieg na ciesn nadgarstka

Gość dorefasolasido
ja mam tłuszczaka na przedramieniu..........a lekarzy boję się gorzej jak dziecko....

Gość ja slysalam ze daja
znajoma miala na plecach. mowila ze znieczulili miejscowo . trwalo krotko nie bolalo

Gość dorefasolasido
mój ma 5 cm tłuszczak i boli przy dotyku jak cholera.......u mnie w przychodni robią takie rzeczy,chirurgia krótkoterminowa,jest kilku chirurgów i anestezjologów,robią prywatnie te sprawy....... więc może dawają jaśka jak anestezjolodzy są....... No a prywatnie jak się idzie to można zarządać samemu takie coś...tak myślę....

Gość ja slysalam ze daja
moze cos dzadza na uspokojenie niekoniecznie tego glupiego jasia. mialas robiona biopsje tego tluszczaka? zabieg na zcn to chyba troszke dluzszy zabieg. boje sie jak nie wiem co.

Gość dorefasolasido
nie,nie miałam biopsji,po wycięciu mają wysłać to do badania histopatologicznego.......

Gość psycholog nie jest
znieczulenie miejscowe to jest jak przy wizycie u dentysty, 'zamrazaja' komorki nerwowe i nic nie czujesz, glupi jas jak ktos wyzej pisal sluzy jako wstep do narkozy, znieczulenia ogolnego.

Gość ja slysalam ze daja
aha znajoma miala biopsje przed wycieciem a potem po wycieciu tez chyba zbadali caly wycinek i wykazalo ze to tluszczak. no wydaje mi sie ze przy zabiegu na zcn nawet miejscowe znieczulenie jest mocniejsze jak u dentysty

Gość dorefasolasido
ja jak byłam u chirurga to powiedział że mam tłuszczaka albo włókniaka,okaże się dopiero po tym badaniu...... boję się bardzo......bratowa miała kolanoskopie robioną właśnie z głupim jaśkiem dali jej bez kłopotu - prywatnie bo na nfz nie chcieli więc chyba głupi jaś nie służy tylko wyłącznie przed narkozą ogólną... A Ty co masz z tym nadgarstkiem? Boli Cię to ?

Gość ja slyszalam ze
na pewno jaska daja w znieczuleniach miejscowych tez tylko ze miejscowe znieczulenia sa rozne np przewodowe i wtedy to nie jest takie jak u dentysty. mysle ze nie masz sie czego bac tylko porozmawiac z anastezjologiem. moja mama kiedys miala zabieg w znieczuleniu od pasa w dol(zastrzyk w kregoslup) i juz w dzien poprzedzajacy zabieg wieczorem dali jej cos uspokajajacego bo jak dzwonilam do niej to dalo sie wyczuc ze jest nienaturalnie wyluzowana a jeszcze dien wczesniej byla w duzym stresie. ja mam zespol ciesni nadgarstka. wredna dolegliwosc- bol nadgarstkow i dloni zwlaszcza w nocy i nadranem, dretwienie, pieczenie sztywnosc palcow. jedym slowem koszmar