Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tejajaja

Donald Tusk-jak oceniasz jego rządy

Polecane posty

jak spadnie zasiłek pogrzebowy to i ceny w zakładach pogrzebowych też , teraz zakład bierze tyle bo tyle państwo daje . i proszę mnie nie wyzywać bo znam się na ekonomii i w ogóle na wszystkim

a ulga podatkowa powinna być od dwójki dzieci , na jedno nie powinna przysługiwać ja mam jedno dziecko i ta ulga niewiele mi daje, mogłabym się bez niej obejść

Gość aż się wierzyć nie chce
To się nie zdziw, nie słyszałaś o tym, co zakłady pogrzebowe zaczęły planować na wieść o zmniejszeniu zasiłku pogrzebowego? Otóż zaczęły rozszerzać działalność o wysoko oprocentowane chwilówki mózgu :o

Gość cvbn
chcieliscie byc w europie chcecie euro to trzeba sie dostosowac-do nedzy

nikt nie będzie brał kredytu na pogrzeb, niech sobie rozszerzająo chwilówki , zobaczymy

Gość jaki kufa wolny rynek
Ten nieudolny rząd zamiast zlikwidować becikowe to przypierdolił vat na ubrania dla dzieci. I dalej będzie, że bogatym to nie potrzebne a biedni przepiją na coś innego. To jest właśnie polityka ryżego kłamcy i to w każdej sferze gospodarki takie głupoty ryży oszust robi.

Gość aż się wierzyć nie chce
Nie no pewnie, ludzie będą chować bliskich na wysypiskach śmieci, zastanów się o czym ty w ogóle pieprzysz debilu :o nara 🖐️

większość ludzi i tak kupuje używane ubrania dla małych dzieci , albo dostają po rodzinie

Gość cvbn
bedziecie brac kredyty bedziecie!ZASTAW SIE A POSTAW SIE domena Polaka.A jak was nie bedzie stac miasto was pochowie w nieznanym miejscu tak jest w tych bogatych niemcach

ja przekażę swoje ciało do zakładu anatomii prawidłowej a za zasiłek pogrzebowy niech córka kupi sobie fajne buty :)

właśnie Kaczor poszedł do sklepu po zakupy(ma tam być konferencja prasowa , zapewne odnośnie cen żywności którym winien jest rząd Tuska) , ciekawe czy zapłaci kartą

Gość poruszenie_W_bokserkach
ty o kaczora i donalda (sic) się nie martw bo oni siedzą na Wiejskiej od 22 lat i kasy mają jak lodu więc są ustawieni do końca życia i ich dzieci też ;)

Gość internationalxxx
I jak sam widzisz ceny za rzadow Tuska wzrosły dwa razy !!**Dziekujemy ci Tusku za podniesienie VATU i za wszyskie reforrmy jakich nie zrobiłeś !

Gość dlaczego miałby kartą płacić?
Płacąc kartą w sklepie za transakcje płaci sklep a zarabia na tym bank, ja zawsze wybieram kasę i pałce gotówką.

Gość defi
Nie wiem ludzie w jakim wy swiecie zyjecie czy glupa rzniecie przeciez juz chyba ze lata Kaczynski ma konto a wy ciagle zyjecie w jakiej zakłamanej Polsce Co wiecej od paru miesiecy uzywa IPADA! i co wiecej bledow ortograficznych nie robi !! http://mediowo.nowyekran.pl/post/7126,kaczynski-tez-wali-byki-nie-to-machala-se-i-komorowski-klamia

Gość gagasza
nie chce mi się zbytnio oceniać tego rządu powiem jedno słowo-beznadzieja

dla mnie wszyscy w tej chwili w polityce są beznadziejni, tak szczerze nie ma nawet na kogo głosować, bo wszystkie partie w obecnej chwili są po jednych pieniądzach, ktokolwiek dopcha się do władzy będzie grabił dla siebie, tak było jest i będzie

Gość oto POlska właśnie
Jakby Niemiec zarabiający 2000 euro miał zapłacić 5 euro za litr benzyny; 5 euro za kg cukru, 16 euro za szampon; 12 euro za piankę do golenia; 6-7 euro za pomidory z gałązki; 20-30 euro za kg wędliny i 16,50 euro za przejazd autostradą to by go chyba przeczyściło i niemiecka gospodarka przypominałaby dno... jak nasza zresztą. Proste.

Gość tak sobie myśle i...
Napiszcie prosze co dobrego zrobil rzad Tuska? POza budową Orlików za pieniądze Unii ;)

Gość rererererere
kolejny cwaniaczek i obłudnik

Obecna sytuacja polskiego rządu jest tragiczna- a wierzcie mi że będzie jeszcze gorzej-to jest początek wielkiego kryzysu na całym świecie!!będzie głód i bieda! chleb będzie na wagę złota- nic dobrego nas nie czeka......to są ostanie miesiące spokojnej Europy....

Gość ktoś to pierdoli o tym że
HEEEEEEEEEEEE Pieprzysz jak potłuczony, co, GW Ci nakładła do łba takich bzdur? Mam rodzinę rozsianą po całych Niemczech, nikt nie pracuje na dwa etaty, proszę, oto ich stanowiska, wyrywkowo: pracownik uniwersytetu, bibliotekarka, pracownik policji, pracownica biurowa, manager baru - WSZYSCY żyją na naprawdę godnym poziomie, w każdą niedzielę wychodzą z rodziną na obiad do restauracji, latem jeżdżą na 2tygodniowy urlop zagranicą, zimą jeżdżą na narty do Austrii. Rozmawiam z nimi o sytuacji w Niemczech i Polsce za każdym razem kiedy się z nimi widuję, tj co najmniej dwa razy w roku; wszyscy mówią, że nie wyobrażają sobie u siebie takiej sytuacji jaką mamy w Polsce, biorą się za głowę oglądając polską tv i czytając polskie gazety. Z palcem w dupie jeżdżą raz w tygodniu na wypasione zakupy do hipermarketu wyjeżdżając z niego z pełnym wózkiem. Dzieci od najmłodszych lat poza zajęciami w szkołach i przedszkolach chodzą prywatnie na baseny, dżudo, języki, do teatrów, kin. Nie zaciska się pasa, to normalna sytuacja, na którą stać KAŻDEGO uczciwego Niemca, który po prostu pracuje, płaci podatki, nie kręci, a robi dobrze robotę, która do niego należy. Spędziłam tam pół roku i doskonale wiem, jak wygląda ich życie, to piszę na wypadek, gdyby ktoś zarzucił mi, że rodzinka naopowiadała mi bzdurek, żeby polaczkowi zrobiło się smutno i przykro. No, to tyle jeśli chodzi o to wasze ''nieporównywanie do Niemiec, bo tam też tak różowo nie jest'' 🖐️

Gość ASDFG
DO HEEEEEEEEEEEEEEEEE MASZ RACJE BARDZO DUZO POLONI WRACA DO KRAJU .mnie po 40 latach pracy wyliczyli rente 450eu to nawet na mite nie starczy,tez wracamy do kraju.kto na zachodzie zostaje to prostota ktora uwaza za luksus isc w niedziele do restauracji na obiad.Ateraz do tej niemki powyzej ktora pol roku w niemczech byla i wszystko wie ,durna babo ze twoja rodzina pracuje na policji na uniwerku itp pucfrauen wszedzie potrzebuja,ty tez tu na szmacie jezdzilas.niech ci rodzina prawde powie o autach na raty,jak z jezorem lataja co taniej kupic bo nie idzie zwiazac konca z koncem,3/4 moich znajomych wraca do Polski i ja w przyszlym roku i ciesze sie

Gość ASDFG
ceny w niemczech:ZAROBKI-1300-1500 srednia,mita500 swiatlo 130 ogrzewanie120 woda100 ubezpieczenia 100.-chleb3.50-kg miesa 10-kg kielobasy15-kg jablek2-3.50 jaja2.50-plus utrzymac auto litr benzyny 1.65 wesolo prawda?ludzie jak biedaki chodza po przecenach,co drugi niemiec jest zadluzony do granic wytrzymalosci tylko zeby przezyc,wiec skonczcie z tym mitem super niemcy

Gość yhyhś
Do tej pani wyżej: to, że tobie nie wyszło nie oznacza, że cały naród tak żyje. Ja też mam dużo rodziny i przyjaciół w Niemczech, i podobnie jak u kogoś, kto pisał wyżej nadziwić się nie mogą, co się w Polsce wyprawia. Jeśli ktoś nie potrafi się dorobić w Niemczech, kraju o tak wysokiej opiece socjalnej, kraju tak przyjaznemu obywatelowi oznacza, że nigdzie się nie dorobi i zawsze będzie mu źle. ASDFG - ile w tych Niemczech siedziałaś? Bo ja mówię o ludziach, którzy wyjechali tam 10, 15 lat temu. I co z tego, że samochody na kredyt? U nich kredyt nie oznacza ego co w Polsce - że po spłacie miesięcznej raty musisz zamykać pysk w kaganiec i odmawiać sobie wszystkiego, na co mam ochotę. Piszesz, e ci, co zostają na zachodzie to prostota - dlaczego ich obrażasz? To, że ty jesteś nieudacznikiem nie oznacza, że innym też się nie udało. 3/4 Twoich znajomych wraca, bo co? Bo myśleli, że na starość będą dostawać po 2000euro emerytury? Nigdzie tak nie ma, i w Niemczech trzeba oszczędzać by zapewnić sobie godną starość ale to oznacza coś zupełnie innego niż w Polsce. Więc nie tryskaj jadem tylko dlatego, że byłaś sprzątaczką w Niemczech, bo na nic innego nie miałaś aspiracji, skoro po - jak piszesz - 40 latach nie stać cię na więcej niż niemiecką emeryturę i wylewanie swoich frustracji na tych, którym wiedzie się dobrze, bo nie czekają na mannę z nieba.

Gość ASDFG
DO TEGO POWYZEJ sprzataczka jeszcze nie bylam,jestem tu 30 lat i dorobilam sie majatku i wlasnie dlatego ze mam tyle lat wiem o czym pisze,warunki socjalne itp skonczyly sie juz dawno,nawet na pogrzeb musisz zaszporowac bo od panstwa nic nie dostaniesz,a jak nie masz to za plotem cie pochowia.i skonczcie z ta propaganda bezrobocie 4 miliony brak pracy ,drozyzna.te mity o super niemcach to byly lata 70-80te i kto sie wtedy nie dorobil dzisiaj nie ma nic.Szkoda mi tych ludzi ktorzy mysla ze pelny kosz z zakupami i auto na raty to luksus,ta sama ciemnota jak turki

Gość ASDFG
a co do emerytury ty z aspiracjami-za 20 lat nawet tego nie bedziesz miala co ja,ja jestem dobrze ubezpieczona na zycie i zabezpieczona,niemcy to kraj dla ciemnej masy spolecznej zadowolonej z ilosci cukru w domu:)