Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justynaaa75

Chętnie wyrażę opinię o podkładch....doradzę

Polecane posty

Gość Justynaaa75

..pomogę w doborze, doradzę. Jestem kosmetyczką i kosmetologiem... Używałam bądz miałam styczność z większością podkładów na rynku Polskim i nie tylko ..(m.in. astor, revlon, maxfactor, dior, lancome, rimmel, l'oreal, soraya, aa, i wiele wiele innych renomowanych firm)

Gość mammmija24
powiedz mi jak zagęścić naturalnie włosy ? bo mam rzadkie i prześwity czy muszę kupić sobie sztuczne dopinki ? to jedyny ratunek ? :(

Gość Justynaaa75
Jeżeli Pani włosy są z natury rzadkie, i są one takie od "małego" uważam, że mozna je po prostu zagęscić u kosmetyczki, są różne metody, włosy dobrej jakości doczepiane są w salonach, wystarczy odrobina pielęgnacji i będą trzymać się bardzo długo, co jakiś czas wystarczy wizta w salone by podsunąć doczepione treski w górę... a jeśli PAni je sobie zniszczyła farbowaniem bądź modelowanie, proszę udać się do sklepu gdzie zaopatrują się fryzjerki, tak są najlepszej jakosci kosmetyki które być mioze pomogą

mam żółty odcień cery , nie mogę kupić podkładu wszystkie są za różowe i za jasne , jakaś rada?

Gość Justynaaa75
Szczeże uważam, że NIE-podkład z Vichy nie jest wart swej ceny, produkty tej serii są drogie ze względu na długoletnią renomę firmy, ja osobiscie natomiast uważam ze mozna kupić coś tańszgo, czesto o podobnym efekcie

Gość Justynaaa75
*szczerze przepraszam

Ja mam pytanie dotyczace zery tlustej. Od kilku lat probuje dobrac odpowiedni podklas, ale zaden mi do konca nie pasuje. Moze poleci mi cos Pani, cos co matuje dobrze, bo to moj najwiekszy problem. Dobrze by bylo, zeby podklad mial przyjemny zapach.

Gość Justynaaa75
Kremy o wysokiej zawartości z ekstraktu rumianka lekko zmieniają odcień cery na jaśniejszy, skóra często wtedy zmienia się w odcień porcelanowy, wtedy fakt faktem łatwiej dobrać podkład

Gość Justynaaa75
tata sobie mała Kasia mam ten sam problem, szukałam bardzo długo, próbowałam wielu rad, ale dla mnie wyjściem okazał sie podkład Revlon-oil skin- i ewentualnie Golden rose satin smoothink przed nałozeniem daję krem do tłustej cery

Gość juzterazwiem!!!!!!!!!!
a jakiś puder kryjący w kamieniu z filtrami i najlepiej mineralny ?

Gość taka_jedna_sobie......
ta sranie w banie... dla kogoś podkład jest dobry dla kogoś innego nie.. z Vichy jest dla mnie najlepszy!!!! jedyny który może mu się równac jak dla mnie to z Lancome ale jest droższy.. miałam już bardzo wiele podkładów...z wielu firm..

Gość basiak8999
jaki podklad z filtrem/ Powiedz mi czy wysokie filtry( uv chemiczne) mozna uzywać cały rok Mam zniszczona skóre nadmiernym opalaniem i teraz wystrzegam sie słonca -filtry minerelne uzywałam i są do bani

Gość Justynaaa75
Co do filtrów, to nie są one tak ważne w podkładach, lepiej użyć pod podkład krem z filtrem i w to zainwestować,a nie szukac filtrów w podkładzie, bo producenci po prostu nie przywiązują do tego wagi

a puder w kamieniu?

Gość Justynaaa75
to fakt ze kazdy ma inną cerę, ale niekoniecznie jest tak jak piszesz, że kazdy ma inne doświadczenia, na cerze tłustej wiele produktów łatwo sie rozsmarowuje ale szybko spływa a z cerą sucha jest odwrotnie

pude w kamieniu do cery problemowej, z filtrem są takie?

Gość a ja polecalm boots
lifting & firming jest SUPER a mialam WIELE porownalny jak nie lepszy od Lancome nie wiemczy jest w polsce ale to jest chyba angielska firma

Gość Notting Hill
mam cerę z "problemami"_wrażliwą, raczej suchą, jasną z przebarwieniami,naczyńkami, dodatkowo po 1 str nosa mam rozległy naczyniak, który zachodzi troszkę na górną powiekę -moje pytanie-jaki podkład wybrać, aby go skutecznie zatuszować-na tym mi najbardziej zależy i jaki puder aby wykończyć makijaż Obecnie używam Manhattan, ale nie jest do końca zadowolona

hej doradz mi cos. mam skore raczej normalna z tenndencja do przesuszania. mimo jej suchosci po podkladzie sie swieci;/ czego powinnam uzywac? i jakie kremy,zele me;lczka itd powinny sie znalezc w kosmetyczne 25 latki z moim typem skory??

Gość Justynaaa75
puder w kamieniu niema własciwości kryjących, dlatego też używa sie go do zmatowienie cery i wykończenia makijażu... efekt większości jest podoby natomiast różnych firm z inną intensywnoscią utrzymuje się na skórze 9piszę na skórze bo używa się go również do szyi, aby zminimalizować różnicę kolorytu miedzy szyją dekoltem i cerą który wg mnie dobry? odpowiadam: max factor creme puff, guerlain, ywes rocher...

aha i jeszce cos ..jak posmaruje twarz na noc kremem rano pojawiaja sie male krostki..buzia jest batdzo nieladna( natusan johnson &johnson) jak powinno sie wykonywac makijaz?chodzi mi o podklad.czy najpierw myc,pozniej tonik krewm itd???prosilaby o jakies wskazowki..

Gość Justynaaa75
niedoskonałości polecam niwelować korektorem, maxymalnie tuszuj różnicę pomiędzy niedoskonałością a skórą.... uwagę od naczyniaka mozesz też odwrócić nakładając ciemny cień w zewnętrzej stronie oka, natomiast w wewnętrzej maksymalnie jasny... twoje oczy optycznie będą większe i bedą zwracały główną uwagę...a korektor użyj jasny

Gość Justynaaa75
Jeżeli cera jest sucha, nie natłuszczaj jej na siłę, użyj krem co pielęgnacji codziennej, sama musisz sprawdzić jak podkład leży lepiej, czy z uprzednią bazą kremową czy bez niej... jeżeli krem ma takie działanie, to po prostu go zmień, tonik jest wskazany i przed makijażem jak i po

Gość harmid
a co sądzi Pani o podkładzie Mary Kay we fluidzie?

a co powiesz o Lirene natural look 2 w 1 godzinę po nałożeniu trzyma się jako-tako, a potem spływa po gębie na drogie mnie nie stać, a mam dziób czerwony (naczynka) więc tapetowac się muszę, bo wyglądam jak przaśna wiejska dziołcha próbowałam różnych rodzimych wynalazków i nic się nie trzyma i nie matowi jak powinno mam cerę mieszaną przesadnie tłustą: czoło, nos, broda i przesadnie suchą: skronie, poliki słyszałam już o mące ziemniaczanej (nie mam odwagi robić klusek śląskich na pysku) i mazianiu oliwą (ma się ponoc znormalizować) o ile zimą poprawiam "makijaż" do usranej śmierci, tak latem tylko wyjdę na dwór i zbieram kapiący tłuszcz help :(

Gość Notting Hill
dzięki:)a jaki podkład i puder polecałabyś, dodam jeszcze że naczyniaka traktuję najpierw zielonym korektorem-chyba dobrze

Gość Justynaaa75
oczyść skórę przed podkładem, przemyj letnia wodą i użyj też toniku(ale nie koniecznie) i pamiętaj by nie myś twarzy wodą bardzo gorącą, bo para otwiera pory i wtedy dzieje się masakra....moze nawet piec... dlaczego wazne jest by nie nakładac pudru czy podkłady na rozszerzone pory, ponieważ zatkane pory to cos w stylu ochrony, a otwarte na styl rany, jezeli na otwarte nałozymy podkład a wiadomo ze pędzel od rudru nigdy nie jest czysty, zawsze sa tam mikroorganizmy... mozemy nabawić sie opryszczki, pryszcza i podrażnic ja konkretnie