Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

RODZIMY LISTOPAD/GRUDZIEŃ 2011

Polecane posty

Witam dziś rano zobaczyłam 2 kreski na teście, najpierw było nie dowierzanie że już w 3 cyklu się udało, musiałam powtórzyć test żeby uwierzyć i jest, rośnie we mnie nowe życie jesteśmy z narzeczonym naprawdę szczęśliwi zapamiętamy ten dzień na długo :) za tydzień mam wizytę u lekarza i mam nadzieję że wszystko potwierdzi :) Zapraszam wszystkie dziewczyny które już wiedzą, lub właśnie się dowiedziały że są w ciąży. Zawsze fajnie mieć z kim wymienić się doświadczeniami i przeżyciami.

gratulacje i powodzenia życzę :) nam udało się najpierw za pierwszym razem a w drugą ciążę zaszłam też w 3 cyklu :D

dziękuję :) to moje pierwsze dziecko i mam w sobie tyle samo radości co obaw....i dopiero co się dowiedziałam a podbrzusze pobolewa jak na @ biegam do łazienki patrzeć czy nie ma okresu ;/

gratuluję spokojnej ciąży życzę :) sama jestem mamą grudniowego synka. miał być listopadowy ale nie chciał wyjść :P

Gość Doroti 24
Mogę się dołączyć ? Ja mam termin na 21 listopada :)

Witam Doroti :P zapraszam będzie raźniej może z czasem zrobi się nas więcej i będziemy razem znosić ciążę :) Doroti to Twoja pierwsza ciąża? Jak długo się staraliście?

Gość Doroti 24
Nie mam już synka ma 6 lat :) Teraz się staraliśmy 7 miesięcy i nareszcie się udało :)

Ja w pierwszej ciąży jestem nawet jeszcze nie byłam u lekarza bo mieszkam w Anglii a tutaj ciążą się opiekują dopiero od 12 tyg ale tak się składa że 29 lecę do Polski i mam już wizytę na 30 więc mam nadzieję że już się czegoś dowiem :) Będziesz tu moją skarbnicą wiedzy :)

Gość Doroti 24
Ja 14 marca robiłam pierwszy test i wyszedł negatywny ale @ dalej nie było więc 17 marca poszłam do lekarza stwierdził że to może być wczesna ciąża i mam przyjść za dwa tygodnie jakby @ nadal nie było. Wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam drugi test i wyszły dwie grube krechy :) Mam nadzieje że jak pójdę 2 kwietnia do lekarza to już coś będzie widać :)

he he witaj kasiek :) zaraz do was zajrzę ale jakoś nikt się tutaj nie udziela a szkoda bo fajnie jak by nas się kilka na tym samym etapie ciąży znalazło byłam u położnej mam 5 tc plus 5 dni :) i termin na 25 listopad ale myślę że termin będzie później bo ja mam dłuższe cykle niż 28 dni Jestem w Pl okropnie bałam się lecieć samolotem naczytałam się wcześniej że to nie wskazane we wczesnej ciąży ale wszystko ok było mi tylko nie dobrze i jutro mam ginekologa może zobaczę serduszko tylko boję się że jest za wcześnie.

hej Pablinka, mam nadzieję, że i ja się wkrótce dołączę. Zobaczymy co w poniedzialaek pokaże druga beta, a we wtorek idę do lekarza:)

no hejka :) jak miło :) ja lekarz jutro, tak bardzo bym chciała już zobaczyć serduszko. Zapomniałam z uk witamin ale myślę że jak jutro kupię jakieś polskie i wezmę to nic się nie stanie że inne witaminy top chyba witaminy?

Gość Doroti 24
Hej byłam dzisiaj u lekarza jestem 7tyg serduszko juz widac termin mam na 13 chociaż wg mnie bedzie tydzien później. Myślę ze witaminy inne możesz brać nić się nie stanie :) Ja mam zapisana luteine 2 razy dziennie bo zaczely sie plamienia kurcze tak sie boje.

a ja już po pierwszej wizycie :) ciąża bardzo wczesna ok 3 tyg od zapłodnienia ( tak z owu mniej więcej by wynikało ) pęcherzyk ładny widoczny ma 6.5 mm dobrze umiejscowiony w macicy :) moja czarna kropka :) wyniki badań mam dzisiaj ale 2 nie zrobiłam muszę jeszcze w pon zrobić na hiv i hbs bo nie wiedziałam że te też powinnam zrobić! Mam polip na szyjce lekarz powiedział że skoro wcześniej mi nikt nie mówił to pewnie wyszedł teraz w ciąży w związku ze zmianami doczesnej, mogę przez niego plamić np po badaniu ale nic się nie działo wczoraj :) a i przy okazji miałam badanie usg piersi i wszystko ok jest :) Tylko mam przykaz pilnować się z jedzeniem, ale o tym to i sama wiedziałam im mniej przytyje tym lepiej! doroti musi być wszystko dobrze :) i luteina na pewno powstrzyma plamienia, tylko się oszczędzaj teraz!

Gość ciekawosc_ok
doroti- zapraszamy cie do listopadowek 2011:)) Tak samo dziewczyny grudniowe:) Sama mam termin na koncowke listopada;)

Gość Doroti24
To super pablinka ze wszystko w porządku :) A tak swoja droga ja też nie wiedziałam że trzeba badanie na hiv i hbs robić mi mój gin nie kazał nic takiego robić. Na szczescie dzisiaj już plamien nie mialam ale luteine biore do 14.04 poki na wizyte nie pojde :)

Gość pluusia
hej pablinka również dowiedziałam się że jestem w ciąży razem z mężusiem bardzo się cieszymy pierwszy raz tak dokładnie przypilnowałam owulacji, wtedy do dzieła i się udało :) to dopiero 5 tydzien i 5 dzień, ale ten mój gin mnie wkurzył bo po wizycie dał mi tylko skierowania na badania a nic o żadnym usg nie mówił a ja bym chciała wiedzieć czy serduszko bije i to też moja pierwsza ciąża więc mam cykora :) termin to 2 grudnia :) może się uda zrobić prezent rodzince na mikołaja :)

hej, ja się dowiedziałam o ciąży wczoraj:) pierwsza i nie planowana, bo za 2,5 miesiąca ślub;) ale teraz wszyscy się cieszymy:) jeszcze tylko przyszli teście nie wiedzą:)

he hej :) witajcie pluusia ja tez w cyklu w którym się udało przypilnowałam owu! i u mnie juz 6 tydzień ale u lekarza byłam właśnie w 5 tyg z groszem i nawet zarodka nie było widać jeszcze w pęcherzyku bo za wcześnie tak że podejrzewam że jeszcze u ciebie było za wcześnie na bijące serduszko :) a my mamy ślub w sierpniu przyszłego roku :) tak że będę już miała maluszka przy sobie :D

Gość aspirynka4
Czesc Dziewczyny czy moge sie dolanczyc rowniez spodziewam sie dzidxziusia dowiedzialam sie 1 kwietnia termin mam na 6 grudnia

Hej dziewczyny Pablinka my z tych samych staraczek :-D. Ja też dowiedziałam się 1 kwietnia, udało się w 2 cyklu, internet termin mi na ok 8 grudnia wyznaczył. Ją mam urodziny 9 więc super prezent. Teoretycznie dziś mi się 6 tydzień zaczyna, a jutro idę do lekarza :-)

Gość aspirynka4
Dziewczyny a jak sie czujecie macie juz jakies objawy ja tylko senna sie zrobilam ale nic mi nie dolega do lekarza dopiero 15 stego ide

Witam witam :) no ja mam termin na 25 listopad ale to obliczenia położnej dla 28 dniowego cyklu a moje były 32 do 34 tak że liczę że urodzę na początku grudnia :) ja mam urodziny 5 i może tez zrobię sobie prezent :) a co!! co do objawów to ja powoli zaczynam czuć że jestem w ciąży, jem na siłę nic mi nie smakuje i wszystko mnie odrzuca dzisiaj np zjadałam 3 skibki suchego chleba popijam wodą i chyba nic więcej nie tknę ;/ jakaś masakra ale nie ma co narzekać mam przynajmniej 1 kg na minusie a w moim przypadku to super :)

U mnie jak na razie masakra, maluch chce mnie zamęczyć ale ja się nie dam :) a tak poważnie mdłości mam już od 2 tyg, i najg0rsze to że nie idzie zwymiotować tak by było rach ciach i po sprawie a nie cały dzień ma, na to ochotę i nic, na dodatek nic mi nie smakuje od 4 dni jem tylko chleb z pomidorem bo nic innego nie przechodzi mi przez gardło :/ i najchętniej nie wstawała bym z łóżka heh ale z miesiączki to już 8+1 tak że jeszcze trochę i powinno przejść :) byłam już na 2 wizycie u położnej, teraz czekam za listem ze szpitala z datą 1 scanu ( czyli usg) prawdopodobnie będzie za około miesiąc było by wcześniej ale chcę badanie przezierności karkowej a je wykonują około 12 tyg tak mi powiedzieli :P narzekałam trochę na opiekę nad ciężarną w UK bo słyszałam że dopiero od 12 tyg itd a powiem wam że jestem w 8 tyg już miałam 2 wizyty u położnej, która bardzo dużo moi opowiedziała co mi się należy, gdzie i jak mogę rodzić jak wyglądają znieczulenia w UK, mam kilka numerów telefonów w różne miejsca gdzie mogę dzwonić z jakimiś problemami czy wątpliwościami i dostałam taką fajną książkę o zapłodnieniu ciąży tydzień po tygodniu porodzie, zasiłkach i pierwszych tyg z dzieckiem rewelacja :)