Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

17OnA17

Czy to poronienie?

Polecane posty

Witam, mam pewien problem i chciałabym się poradzić. Ostatnią miesiączkę miałam ok 5 marca. 12 marca kochałam się z chłopakiem, nie zabezpieczyliśmy się więc 2 dni później wzięłam tabletkę "po". Wczoraj(21 marca) wystąpiło u mnie krwawienie. Na początku myślałam, że to okres ale trochę na to za wcześnie. Bardzo boli mnie brzuch u dołu i krwawienie jest bardzo obfite. Czy to może być poronienie lub jakiś skutek zażycia tej tabletki? Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję!

Gość adddda
myslę że tak, to może być poronienie

Skoro wzięłaś tabletke poronną to poronienie.... a żeby się upewnić, idź za jakis czas do lekarza,albo poczekaj aż to daty następnej miesiaczki..

Gość tabletka po nie wywołuje
poronienia, tylko nie dopuszcza do zagnieżdżenia się zarodka nie zawsze działa - przykładem jest znajoma Weronika :)

Gość mamachichi
a moim zdaniem żadne poronienie, przecież tabletka działa tylko gdy nie dojdzie do zagnieżdżenia zarodka, normalnym skutkiem ubocznym tabletek po jest krwawienie

Czytałam ulotkę przed zażyciem tabletki i nie było w niej nic o dodatkowym krwawieniu. Było też napisane, że po jej zażyciu miesiączka może zaniknąć na jakiś czas. Czy jest możliwość, że tabletka nie zadziałała a ja byłam w ciąży i wystąpiło poronienie?

po zażyciu tabletki po krwawienie może się pojawić między 3 a 14 dniem wzięcia tabletki i nie jest to krwawienie tylko wczesniejsze złuszczanie macicy po mega dawce hormonów, potem cykle mozesz miec rozregulowane, powikłaniami tabletek po sa cysty i torbiele, dlatego jak najrzadziej takie tabletki, miałas krwawienie dosyc późo więc tym bardziej nie jest to poronienie, dawka hormonów nie dopuszcza do zagnieżdzenia a poronienie odbywa się po zagnieżdzeniu