Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CZARNUCHA88

JECHAĆ Z NIM CZY ZOSTAĆ ....

Polecane posty

10 osob na miejsce dla operatora koparko ladowarki :) i nigdzie nie ma pracy oprocz holandii :D

"zrobił kurs ale nie ma doswiadczenia a w elektryce ma wiec chce w tym sprobować . . ." Jeżeli CHCE spróbować, to dlaczego tego nie robi? "chce zakłądac instalacje w domu" - taka działalność nie wymaga kapitału. "pozniej dołączyc do tego budowlankę" - jak się sprawdzi w tym, na czym się zna, to nie widzę ŻADNYCH przeszkód do ROZSZERZENIA DZIAŁALNOŚCI.

"10 osob na miejsce dla operatora koparko ladowarki" - w Polsce. Domyślam się, że w Holandii 0. On będzie TYM JEDYNYM. Wyobrażam sobie, że jestem WŁAŚCICIELEM koparko-ładowarki. Czy ten MAJĄTEK oddam w ręce kogoś kto ma TYLKO papier? Mniejszym ryzykiem jest jednak poczekanie dłużej na kogoś, kto już trochę nią operował, nie tylko na kursach.

Gość CZARNUCHA88
wszystko probował. na kierowce na kuriera . . . nawet ja za niego wysyłam CV i daje mu numery telefonów zeby dzownił ... no jak pech cisza... cięzko jest z praca

Gość CZARNUCHA88
widze ze nie ma tu powaznych ludzi i tylko same przemadrzałe osoby... nawet nie mozna prosic o pomoc tylko odrazu najzdzaja

Próbuję zrozumieć dlaczego ktoś, kto ma NIEZŁY FACH w ręku i PLANY własnej działalności w tym fachu, nie stawia na to. Próbuje WSZYSTKIEGO INNEGO. I zrzuca z siebie winę na kogoś kogo nazywa PECH!!!

Gość CZARNUCHA88
Wyobrażam sobie, że jestem WŁAŚCICIELEM koparko-ładowarki. Czy ten MAJĄTEK oddam w ręce kogoś kto ma TYLKO papier? a wyobraz sobie ze facet moj pracował przy kanalizacji 1,5 roku jako monter i był pytac sie o prace to wiesz co mu powieddieli ze jezeli nie ma uprawnien to nie moga go przyjac brak papieru = brak pracy chociaz pracował 1,5 roku przy tym i na swiadectwie pracy ma napisane monter to sie nie iczy w tym kraju trzeba miec papier za niedługo nawet na sprzataczke bedie trzeba miec papier

Gość CZARNUCHA88
nikt na nic nie zwala ... tylko jesli tu nie idzie to probuje gdzie indziej a tematem rozmowy jest czy mam jechac czy nie a nie dlaczego nie ma pracy ..., chce otworzyc firme w fachu ktory umie ale do tego trzeba miec sprzet ktory kosztuje . . . z urzedu pracy 15 tys nie starczy ale jak mu sie nie uda to musi cos miec na zcarna godzine

Gość Phili31
Ja ci powiem jak bylo u mnie: moj chlopak wyjechal zagranice a ja mialam zaczete studia podyplomowe w tym czasie i podjelismy decyzje ze ja zostane w PL i dokoncze studia a on tam znajdzie prace i ja do niego dolacze. I tak sie stalo. Skonczylam studia, zostawilam b.dobra prace i pojechalam do niego. Nasze uczucie przetrwalo 1,5 roczna rozłąkę. Dzis jest moim mężęm :) NIGDY kochajacy facet nie pozwoli zeby jego dziewczyna rezygnowala z marzen czy z mozliwosci ksztalcenia sie. Jesli tego żąda to jest strasznym EGOISTA jak twoj facet. Sam nie moze pracy znalezc i ciagnie cie na dol za soba. Jesli nawet kiedys sie rozstaniecie to mozesz zalowac ze nie skonczylas studiow i zostaniesz z niczym zupelnie. Rob to przede wszystkim dla siebie nie dla niego, jak madry i kochajacy to zrozumie, jak nie to pa pa i nie ma czego żałować.

"widze ze nie ma tu powaznych ludzi i tylko same przemadrzałe osoby... nawet nie mozna prosic o pomoc tylko odrazu najzdzaja" - mam już przestarzałą instalację elektryczną (jak i wielu moich znajomych). Instalacja ta nie jest w stanie SPROSTAĆ NOWYM WYZWANIOM. Rozglądam się za FACHOWCEM. Zgadnij dlaczego nie zaproponuję tej pracy Twojemu chłopakowi? Podpowiem Ci..... Nie jestem INSTYTUCJĄ DOBROCZYNNĄ. Współczuję Wam, ale mam do załatwienia KONKRETNĄ SPRAWĘ. Szukam FACHOWCA, a nie sfrustrowanej TYM TU KRAJEM ofiary.

Gość CZARNUCHA88
Masz racje i to 100 % :)) moj facet nie ejst egoistą pytał sie tylko czu pojade z nim czy nie moge wziasc dziekanki ale mu pow. ze nie skoncze studiów jak wezne urlop Mądri jak jestes taki bezczelny to nie udzielaj się w temacie . . . i tlye idz szukaj fachowca bo ci ucieknie hehe a tak w ogole fachowiec tez musiał sie uczyc

"mu powieddieli ze jezeli nie ma uprawnien to nie moga go przyjac" - czy nie widzisz OCZYWISTEJ różnicy między papierami? UPRAWNIENIA dla elektryka to jest KROK W GÓRĘ. Zdobywanie PAPIERÓW na kolejne ZAWODY to jest BRAK RECEPTY NA SIEBIE!!!

Gość CZARNUCHA88
Mądri "mu powieddieli ze jezeli nie ma uprawnien to nie moga go przyjac" - czy nie widzisz OCZYWISTEJ różnicy między papierami? UPRAWNIENIA dla elektryka to jest KROK W GÓRĘ. Zdobywanie PAPIERÓW na kolejne ZAWODY to jest BRAK RECEPTY NA SIEBIE!!! własnie a uprawnienia na SEP kosztuja ok 1 tys zł to kosztuje . . . kolejny wydatek gdzies musi zapracować na te koszty firma kosztuje.

posluchaj dziewcze drogie wcale nie jest tak latwo o operatorow ciezkiego sprzetu pracy nie brakuje bo zaczyna sie sezon budowlany, a duze zaklady przemyslowe odkuly sie juz po kryzysie i zaczynaja inwestowac w rozbudowe po drugie, czesciej zatrudnia sie kogos zaraz po kursie bo mozna mu zaoferowac nizsza stawke, a gosc jak pracuje codziennie to po tygodniu i tak ma juz duza wprawe w obsludze zatem albo jest to prowo albo jestes tepa i koles Cie oszukuje bo tak naprawde nic mu sie nie chce, wybierz sobie opcje

"szukam fachowca, a nie ....." i tak trzymać Mądri, odnalazłeś się :) macie kawę? :)

Gość CZARNUCHA88
sam jestes tępy prosze o szacunek a ty tego nie masz widocznie .. . był w wielu firmach gdzie maja ciezki sprzet i nie ccha bez dosw. a sam kurs nie wystarczy ?? nawet w mojej firmie nie chca bez dosw. a juz miałby prace jako operator .... Zanim zacznie sie sezon to w holandii zarobi

"Mądri jak jestes taki bezczelny to nie udzielaj się w temacie . . . " Nie mam pojęcia co jest bezczelnego w moich radach. "szukaj fachowca bo ci ucieknie" - ależ to własnie robię. Podobnie jak inni moi znajomi. Szukamy fachowca. Ale on zamiast SZUKAĆ nas, szuka MIEJSCA gdzie NIC NIE TRZEBA ROBIĆ, a żyje się jak pączek w maśle. Jeżeli ELEKTRYK zamiast robić uprawnienia (czyt. podnosić KWALIFIKACJE) zapisuje się na kurs operatora koparko-ładowarki to trudno się dziwić, że jest niezadowolony z tego, że ŻYJE W DZIKIM KRAJU. A może go WSPÓŁTWORZY????

Czarnuszka musisz zrozumieć jedno: i tak nikt za Ciebie decyzji nie podejmie :) jak nie czujesz się na tyle dojrzała, żeby wiedzieć, co będzie dla Ciebie/dla Was najlepsze, to zostaje Ci jedno: duża kartka papieru i tabelka: po lewej minusy, po prawej plusy i .... heja:)

"uprawnienia na SEP kosztuja ok 1 tys zł to kosztuje . . ." - a kurs operatora k-ł był BEZPŁATNY, w ramach PRZEKWALIFIKOWANIA. Najlepiej jest tam, gdzie nas NIE MA!!!!

Mądri, ale się dzisiaj nakręciłeś :) może to jakaś kolejna prowokacja, jakiejś nawiedzonej gimnazjalistki, a Ty się tak dajesz wkręcać:) wypij spokojnie kawę, przeciągnij się w fotelu :)wiosna:)

Gość CZARNUCHA88
jestem odpowiedzialan i dojrzała chce dla nas jak nalepiej chce z nim byc Kocham go a on mnie . . . musimy jako rozpoczac ten nowy etap w naszym zyciu ... tu nie chodzi o to ze nie chce pracowac on jest bardzo pracowity choc teraz nie pracuje to pomaga sasiadom remontowac domy ... sam potrafi bardzo duzo jest samoukiem ... tylko zeby otworzyc firme potrzeba wkładu fin. klienci sie znajda jest od tego reklama i znajomi ktorzy polecaja to niee ma problemu .. tylko na start potrzeba pieniedzy a z pup 15 tys to mało trzeba sprzet kupić . na poczatku chciał byc operatorem koparko-ład. ale wkoncu stwerdził ze otowrzy firme i bedize robic instalacje( to umie robic ) zrobi SEP tylko poczatki sa trudne. a jak mu sie nie uda to jakies pieniadze na czarna godz. musza byc

jeśli chce wracać do polski to niech lepiej do tej holandii nie jedzie. Co on bedzie miał po powrocie? Parę złotych, więcej lat i nadal zero doświadczenia. Wyjazdy na saksy to poroniony pomysł jeśli się nie chce za granicą zostać :) Jeśli chce się zalożyć firmę, nie trzeba wyjeżdżać najpierw za granicę, tylko MIEC POMYSL. Czy ma więcej pieniedzy czy mniej to jeśli firma ma padnąć to i tak straci wszystko. Niestety, ale tak to wygląda.

Gość ano ciekawe ciekawe
laska robi magisterke, a pisze ''wezne'' hahhahahahaha

Gość CZARNUCHA88
ja akurat nie ejstem gimn. i to nie prowokacja poprostu musze sie upewnic czy dobrze robie.. chciałam poprostu kogos zapytac doradzic. nie zawsze wiem sama co jest dla mnie dobre potrzebuje rady

.... swoja ...Mądri:)swoja 🌻❤️ Szkoda, że Zielona nie bywa, jakoś się za nią stękniłam wyjątkowo bardzo itd. .... lub podobnie, żeby nie rzec, że okrutnie:)

Gość a czy on do tej
Holandi jedzie na pewniaka ? Ma tam już załatwioną pracę i zna świetnie język ? Jeśli tak niech spróbuje , natomiast jeśli jedzie w ciemno , bez znajomości języka to równie dobrze może walizki rozpakowac , dobrze ktoś tutaj napisał - wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma , życie za granicą to nie jest bułka z masłem i nikt nikomu tam kasy nie da na piękne oczy , tymbradziej się dziwię że twój facet nie może znalesc pracy w Polsce z nie bylejakim fachem w ręku

Gość CZARNUCHA88
pisze szybko bo jestem w pracy wiec robie błedy tak bywa - literowki