Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

berbusia

*** odparzenia na pupie ******

Polecane posty

jestem mamą 3-tygodniowego niemowlaczka. Małej porobiły się na pupie odparzenia i myślę, że może jest zbyt ciepło, kiedy śpi i to od tego?? Ma zawsze na sobie kaftanik i śpioszki i do spania przykrywam ją pierzynką - nie wiem czy pod nią nie jest jej zbyt ciepło... Teraz zawinęłam ją w rożek i przykryłam kocykiem. A jak śpiąWasze maleństwa?>

Gość do autorki pisze...
a co ile zmieniasz pieluche? ewentualnie moze zmien rodzaj pieluch...moja mala uczulały i odparzały np pampersy a huggiesy juz nie:)

zmieniam przed klażdym karmieniem, czyli średnio co 3-4 godzinki. Używam pampersów, przeszłam na "dwójki" są trochę większe i mała ma wtedy dostęp powietrza

Gość bombkaa
zmieniaj czesciej co 2,5 -3 godzin gora:O smarujesz czyms pupe? np sudocremem?

musiałabym ją co chwilę budzić - śpi po 3-4 godziny, lekarka mówiła, żeby jej nie wybudzać ze snu - na początku ją wybudzałam i póxniej była marudna i nie mogła zasnąc. Na początku smarowałam sudocremem, teraz lekarka poleciła mi najzwyklejszą mąkę kartoflaną, że bardzo dobrze wysusza, więc teraz to stosuję

Gość Sudocrem najlepszy na odparzen
zmieniaj pieluszki wolno,często wietrz małej pupę. Każde 10 minut to dla dziecka odpoczynek od pieluchy.

Gość hmm moze
moze faktycznie za goraco po co jej ta pierzynka?

Gość hmm moze
jak w domu cieplo to niech mala lezy bez pieluchy podloz podklad w razie siusiu :)

Gość hmm moze
kartoflanka jest ok ale ja stosuje alantan plus altek ma wlasciwosci gojace

przy kazdym przebieraniu wietrzę pupę, przemywam rumiankiem i smaruję mączką. A co proponujecie zamiast pierzynki? Boję się, że w rożku i kocyku może jej za chłodno?? bo zawsze ma zimne rączki

Gość polecam polecam polecam
na taki problem Alantan zasypka, make ziemniaczana, do pielegnacji bepanten lub sudocream.Bepanten jest chyba lepszy

Gość bombkaa
no ok,kartoflanka jest dobra ale nie na codzien tylko w momencie kiedy dziecko ma odparzenia!!mąka nie ochroni pupy przed dzialaniem siusków i kupy! smaruj kremem do pielegnacji pupy jest tego mnóstwo!

Gość bombkaa
zimne raczki nie sa oznaka tego ze dziecku jest zimno! sprawdzaj karczek!

Gość polecam polecam polecam
tak chodzilo mi o kartoflanke i alantan zasypka w momencie odparzenia, zasypywac na zmiane. A na codzien bepanten lub sudocream.

Gość hmm moze
moja byla w rozku i starczylo czasem kocyk do tego malucha 3 tyg nie przykrywa sie pierzynka. raczki moga byc chlodne wazne by kark i stopki cieple byly

Gość hmm moze
tylo nie stosuj sudocremu i zasypki razem bo ci kluski wyjda z tego albo jedno albo drugie na zmiane