Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna n.

Kiedy wziasc tabletke, po miesiecznej przerwie

Polecane posty

Gość anna n.

Witam, Bralam tabletki antykoncepcyjne Microgynon21 przez ok 2 lata. Pierwszy raz zrobiloam sobie miesievczna przerwe. Dzis powinnam dostac normalny okres (jezeli liczyc cykl tak jak w trakcie brania tabletek) chce zaczac od nowa brac te same tabletki. Wziasc odrazu jak dostane krwawienie? Nawet jelsi to bedzie ciemnobrazowe plamienie tylko?

Gość anna n.
up

Gość anna n.
Naczytalam sie tylko na roznych forach, ze to niezdrowe albo ze zupelnie nieszkodliwe. Juz zglupialam.

Pierwszą tabletkę weź pierwszego dnia krwawienia, tego prawdziwego kiedy będzie krew, a nie plamienie.

Gość anna n.
wlasnie sie zastanawiam, bo w trakcie brania tabletek moje krwawienia wygladaly bardziej jak plamienia. Praktycznie bez krwi, wydzielina brazowa. Teraz mam wziasc tabletke 1 dnia nawet jesli to bedzie takie "plamienie" tylko, bo moze tak bedzie wygladac caly moj przyszly okres

To wtedy ja radze zaczekać, a jeśli plamienie nie zamieni się w normalny okres to wziąć przy tym co będziesz miała. Widocznie tylko te plamienie będzie Twoją normalną miesiączką. A tabletki przecież można zacząć brać nawet 5 dnia cyklu więc nic się nie stanie jeśli trochę teraz poobserwujesz czy będą jakieś zmiany.

Gość anna n.
teoretycznie tak, jednak zalezalo mi by wziasc tego 1 dnia i byc juz zabiezpieczona od poczatku (nawet jelsi bym przez pierwszy tydz uzywala prezerwatywy to mam wiekszy komfort psychiczny) a myslicie, ze moge liczyc na okres dzis (keidy to wypadl by mi gdybym brala dalej tabletki)? niby brzuch i nogi mnie pobolewaja, ale nie widze zadnych innych "znakow"

Gość anna n.
znalazlam na forum medycznym: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych na miesiąc. Czy to bezpieczne? Odpowiedź eksperta Lekarz Anna Syrkiewicz Witam serdecznie. Oczywiście możesz zrobić przerwę w stosowaniu tabletek. Nie wpłynie to na rozregulowanie gospodarki hormonalnej. Miesiączka powinna pojawić się w planowanym terminie. Musisz jednak pamiętać, że w tym czasie nie będziesz chroniona i warto zastanowić się nad inną metodą zabezpieczeń, np. prezerwatywą. Pozdrawiam.