Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listopadziA

LISTOPADÓWKI 2011 - kto dołączy?

Polecane posty

magslom ja chce własnie xlandera podawałam wyzej link bojest solidny i spokojnie zima po sniegu tez damy rade a taki lekki wózeczek jak pokazałas linki chyba tez kupimy na wakacje... Wczoraj ogladałm ubranka do chrztu i mój mały chyba na 74 bedzie musiał miec z tego co udało mi sie go wymierzyc...upatrzyłam cos takiego i chyba zamówie wczesniej najwyzej wymienie... http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-chrzest-garniturek-grafit-roz-80-i2117521489.html albo cos takiego http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-bezowy-garniturek-chrzest-roczek-i2168129394.html magslom u nas plan dnia wyglada mniej wiecej tak: 7- pobudka ,mleko,zabawa 10-mleko,sen 12-obiadek, zabawa 15-mleko,sen(spi ok.30min) 15.30 deserek,zabawa 18.30-19 kapiel mleczko sen czasami zdarza sie ze ok.23 budzi sie ne mleko jeszcze

Hej wam :) u mnie plan dnia wygląda tak 6.30-7.00 pobudka , zabawa ( bo odrazu nie chce jeść ) 7.30-8.00 mleko,sen 11-pobudka ,mleko,zabawa 12-13 sen 13 -pobudka, deserek, popija herbatką , zabawa 15- sen 16- mleko, zabawa 19.30 - leżenie chwile naguśko, kąiel mleko 20.00 -sen 2 w nocy mleko i około 4 picie

O widze ze piszecie plan dnia wiec i ja sie dopisze 5- mleko i niestety nie sen a raczej zabawa(swiatlo musi byc juz zapalone:( ale potem maja do 9 jeszcze drzemke jedna albo dwie 9- drugie mleko i drzemka Jeremi czasem dluzsza 12-13 obiad + mleko spacer po obiedzie 17- mleko + owoc jesli widze ze maja ochote 19-19.30 kapiel 20- kaszka na mleku (ok 30 ml+2 miarki) i mleko w trakcie dnia zabawa oczywiscie ale nie wpisze wam kiedy bo to zalezy jak maja ochote i czy spia w jednej chwili bo zabawy sa najlepsze we trojke:D

a u nas wyglada tak 8 - pobudka, zabawa mleko 10 - sen 10 30 mleko zabawa 12 spacer 13 30 mleko zabawa 16 sen/ teraz juz moze drugi spacer 17 mleko zabawa lezenie nago kapiel mleko tuz przed spaniem 19.15- sen ;-)

aaa chociaz ostatnio Synek budzi sie jeszcze o 5 nad ranem na mleczko i zaraz zasypia po nim

czesc Dziewczyny Magslom masz racje,moze to faktycznie jakas alergia.Na szczescie jutro na szczepienie wiec poradze sie pediatry co robic. U mnie mala jak byla malusia to przesypiala cala noc a teraz im wieksza tym czesciej sie budzi na mleczko,ale pewnie dlatego ze coraz mniej mleka w piersi i nie dojada. Moj plan 6.30-7 pobudka,pogadanka,przewijanko i poranne zabiegi 7.30-mleko,zabawa 9-sen 10.30-11-mleko,zabawa,spacer (jak pogoda dopisze) 13-drzemka 13.30-14-mleko,zabawa 16-mleko(jak ma ochotke),sen 17-18-pobudka,mleko,zabawa 19-kapiel 20-21 jedzonko,spanie nocne 3-mleko i tak co 1.5 godziny az do 7 Wyglada na ulozony plan tylko mala roznie spi wiec czasem wszystko sie przesuwa.

Aha,powiedzcie mi jeszcze jak to jest z odstawieniem od piersi.Jak calkiem odstawie mala to te mleczko ktore jest w piersi to sie przepali??czy moze cos powinnam robic??kurcze nie mam pojecia:)

Gość co zrobi?????
przepali???? rzadziej przystawiac do piersi i z czasem zniknie

u nas wygląda to mniej więcej tak: 7:30 pobudka,mleko,zabawa 9:00-10:00 drzemka 10:00-11:30 zabawa 11:30 mleko,spacer(sen) 14:30 zabawa 15:30 mleko,zabawa ok. 17:30-18:30 drzemka 19:30 kapiel,mleko,sen też wczoraj oglądałam strój na chrzciny ale jakoś nic mi sie nie podoba i nie wiem jaki roz bo szybko rośnie..co do tego gdzie wyprawiamy to mama zaproponowała że u niej w domu ale jakoś nie wyobrażam sobie tego całego zamieszania z gotowaniem podawaniem itd...musze zobaczyć jak w restauracji wychodzi cenowo, będzie koło 20 osób

My na razie nie myślimy o chrzcie - proboszcz będzie robił problemy. Nie mam ochoty błagać go o to aby łaskawie ochrzcił dziewczynki :) Ale koleżanka pokazala mi fajną stronkę abrakadabra - są tam fajne ubranka.

Dziewczyny a powiedzcie mi bo moja już sie w kombinezon nie miesci i nie opłaca sie mi kupić nowego . czy wy zakładacie tylko np.kurteczki zimowe ?

Hejka.. U nas dzisiaj zawierucha na 102 :P:D Ciezko wyjsc nawet z domu.. :P u nas róznie wyglada nasz plan dnia.. zalezy od jego wlasciwego humoru.. Bo nieraz wstaje nam po 5 a nieraz po 7. wiec juz sie wszystko zmienia... :P Ja dzisiaj szok przezylam w domu... Moj synuś obudzil sie po 5 wiec zrobilam mleczko i poszedl zaraz dalej spac.. Niestety przed 7 sie obudzil.. Zaczol mi plakac strasznie tak jak by go brzuszek bolal i zaczol mi wymiotowac.. Cale mleczko z ranna zwymiotowal.. Tak sie wystraszylam ze mamuske swoja az zawolalam... Chwilke przestal i znowu od nowa.. Kiedys mi tez tak zwymiotował.. jak byl jeszcze maluski :P Teraz go pilnuje jak oczka... hehe zeby mi sie nie zadlawil...

iza188 a jeszcze jedno.. Ksiadz mimo wszystko powinien ochrzcic dzieci... Mi tez robil problemy.. Wzielam slub razem z chrztem corci. A moja kolezanka poszla gdzie indziej i ksiadz jej powiedzial ze Dziecko niczemu nie jest winne ze przyszlo na swiat po slubie rodzicow czy bez...

Justa ja tez niedawno odtawiłam od piersi całkowicie, przez pierwszy tydzień dawałam mleko mieszane raz mm raz moje lub pół na pół. A pózniej całkowicie odtawiłam piersi bolały-to wtedy odciągłam troche ręka tak z 40ml i coraz mniej dzis jet tydzień i moje cycuszki juz ok.

o u mnie dzien wyglada tak: ok.9 -pobudka, mleko, zabawa 12-mleko, zabawa, ewentualnie sama posiedzi i popatrzy a ja posprzatam, moze spacer 15-mleko, zabawa, ok 20 minut snu 18.30-kapiel, mleko 19.30-zasypia 3-mleko 6-mleko 9-mleko tak to wyglada:) alo spi strasznie I ciagle tylko siedziec, dzisiaj ja na kolanach "posadzilam" a ta hop do przodu i sama siedziala, nie chwiala sie, ani nie przewracala, az bylam w szoku. Ale zaraz ja polozylam to awantura:D

Dziewczyny zaczerniłam się, podglądam Was już dłuuuugo, bo od jakiegoś 3 miesiąca ciąży, ale nigdy nie miałam jakoś odwagi próbować się do Was dołączyć, czasem też się udzielałam :) Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko żebym się do Was dołączyła?

hej dziewczyny, jestem w 5tyg i termin mam na 2-listopada:)))))to moje trzecie dzieciątko:)mam dwie córuchny mam nadzieje ze teraz będzie mój wymarzony zdrowy synuś:)

Justa pij szałwie mi połozna mówiła ze to dobre na zatrzymanie laktacji... Ania ja małemu zakładam kurteczke zimowa bo w kombinezonie nie chce siedziec płacze jak nie wiem... Agatka u nas 75zł i w tej cenie jest wszystko łacznie z tortem i napojami!

strona abrakadabra super ale ciuszki hmmm 300zł za strój do chrztu troszke duzo jak na jeden raz jak dla mnie...ale zaproszenia maja ładne;)Powiedzcie mi czy koniecznie dziecko musi byc w tym dniu ubrane na biało???ja myslałam o jakims innym kolorze ubranka garniuturku niz bałe...grafit czy cos...

karolcia u mnie odpada ta cena to by mnie wyszło dobrze ponad 1200zł to wole na co innego przeznaczyć tą sume :) też zastanawiałam sie nad kolorem pewnie dobrze żeby był biały ale przecież ksiądz Cie nie wyrzuci z kościoła bo dziecko jest ubrane w inny kolor, ja mam taką fajną sukienke beżową w delikatne małe kwiatki i sie nad nią zastanawiam a najwyżej na to kupie jej jakiś biały/kremowy płaszczyk bądź bolerko my wróciłyśmy za spacerku pogoda dopisała ładne słoneczko co do zatrzymania laktacji też słyszałam o szałwi i bandazach witamy przyszlaMamusie-juz obecna Ania co do kombinezonów mam cały zapas :) ale nidługo pewnie sie zrobi jeszcze ładniej i będzie jej za ciepło ale znowu wiosennej kurteczki chyba za dużo nie ponosi, musze poszukać coś w lumpku :)

Moja wczoraj usiadła była na łóżku na półleżąco akurat wkładałam ubranka do szafy po chwili patrze na nia a ta siedzi i patrzy na swoją kaczke . Ja zaraz telefon w reke i zdjecie zrobiłam co prawda czółko ucięło ale jest , spieszyłam sie żeby zdążyć no i po chwili poleciała na bok :)

xdaisyx ale Twój Michałek sie zmienił masakra!!!jaki duży chłopak :)

My mieliśmy chrzciny na 26 osób płaciłam 80zł za osobę + tort i placki oraz napoje. Ogółem wyszło mi 2500zł, ale wolałam zapłacić niż męczyć się w domu. A wiem jak to jest bo też na taką liczbę osób robiłam chrzciny syna i po powiedziałam sobie nigdy więcej w domu.:)

my chcemy zrobić chrzciny w nowym domku i zaprosić rodzinkę, a szykować na pewno nie będę sama mam wiele chętnych osób do pomocy :d eh i właśnie ubranko nie mam pojęcia nie wiadomo jak z pogodą będzie :( u nas dzień wygląda różnie,bo Amelka różnie się budzi rano i jak wiadomo później wszystko wygląda różnie :)

Na zatrzymanie laktacji są jakieś tabletki. Mam zamiar niedługo przejść się do lekarz po nie. Dziewczyny dawno jesteście po pierwszym okresie ?? Ja chyba dostałam, ale nie jestem pewna - jakoś mało obfita ta miesiączka w porównaniu do tej z przed ciąży. Dziś na kursie instruktor pokazywał nam zdjęcia zwłok ludzi po wypadkach - alkohol i nadmierna prędkość - jedna osoba wyszła do łazienki w trakcie. Jestem przerażona, tym że tak naprawdę każdego dnia chodząc po ulicach ja też mogę tak zginąć lub ktoś mi bliski. :(

Plan dnia - jeśłi to tak mogę nazwać to w zależności od dnia 6.30 - 7.00 pobudka, mleko 8.00 -8.30 drzemka dłuższa ok. godz. 10.00 -10.30 mleko 13.00 -14.00 mleko 16.30 - 17.00 mleko 19.00 - kąpiel, mleko, sen około godz. 20.00 dziewczyny śpią już twardo i teraz zależy jaki dzień między 2.00 a 4.30 - mleko, potem sen. Jak budzi się jedna od razu bierzemy drugą. Dziewczyny mają mniej więcej pół godziny poślizgu w karmieniu, ale zauważyłam, że drzemki (ok. 15 minutowe) robią sobie w ciągu dnia razem. Bywa tak, że zostawię je na łóżku bawiące się, pójdę do łazienki, wracam, a one śpią.

Gość nowa_mamcia
Witam kobietki. Czytam juz od dawna ale udzielam sie pierwszy raz. Mam slodkiego synka i mam pytanie bardziej do mam karmiacych piersia. Od kilku dni maluch mimo ze zje wszystko co mam w piersiach po karmieniu wklada raczki do buzi... Mam wrazenie tez ze przestaje jesc bo juz nie ma a nie ze sie najadl. Po jedzonku nie placze i jest wesoly ale czy macie metode na pobudzenie laktacji czy to jest ten moment zeby zaczac dokarmiac? Pozdrawiam

Ania23 LB... ja Zośce zakładam kurteczkę kiedy wrzucam ją do fotelika, bo nóżki i tak ma zakryte kocykiem. Karolciaaa, śliczne te ubranka. Ja mam co prawda dla Zośki białą sukienkę z bolerkiem, ale do tego różowy płaszczyk. Co do samego załatwiania, to faktem jest, że niektórzy księża utrudniają sprawę, ale sakramentu nie może odmówić, jeśli rodzice nie żyją w związku sakramentalnym, to jedynym wymogiem księdza może być by rodzice chrzestni byli bardziej poukładani ;) My chrzcimy na drugim końcu Poznania, tam gdzie chrzciliśmy starszego synka, bo też jesteśmy tylko po ślubie cywilnym, a tam ksiądz nie robił żadnych problemów. Zośka dała czadu w nocy, pół nocy nie spała i płakała, już sama nie wiem co się dzieje. W dzień śpi elegancko, sama zasypia w łóżeczku, a w nocy zaczyna się kręcić, wierzgać, nerwowo kręcić główką, płakać. Zasypia na na noc ładnie, sama, bez problemów po czym budzi się po pól, albo po godzinie i nie może zasnąc przez kolejne 1,5-2h, Po czym śpi 3h, dostaje jedzonko i później znowu nie może zasnąć i tak biegam do jej łóżeczka po kika, razy... Plan dnia mniej więcej mamy poukładany, wszytsko zależy od tego jak wypadnie nocka i na ile Zośka jest zmęczona z rana. 7-7.30...pobudka, jedzonko, zabawa... 9.30-10... jedzonko, spanko.... 12, 13... pobudka,jedzonko. zabawa.... 14.30 -17... spacerek, spanko na spacerku, a nawet po spacerku w wózku, jedzonko, zabawa.... 19.30-20... kąpiel jedzonko i zasypianie... teoretycznie na noc....