Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 80+ :(

80+ są tu takie, które chcą schudnąć?

Polecane posty

od dzisiaj, to jest: 23.03.2011? moja waga 82,5 planuje: - mniej żreć - więcej ruchu - 0 słodyczy i wysokokalorycznego żarcia - więcej białka w diecie

Gość to ty?
sylwia?:P

Hej, Ja waze 85kg i marzy mi sie powrót do 70. Nie wierze jednak w diety cud bo kiedys na nich bylam i tak szybko jak tracilam zbedne kilogramy - tak szybko do mnie wracaly. Stosuje dokladnie te same metody co ty i wiem ze one dzialaja. Po urodzeniu dziecka w styczniu 2010 roku wazylam 104kg. W 14 miesiecy tylko takimi delikatnymi spsobami zrzucilam 19kg. Zdarzaly mi sie tygodnie zalamania gdzie nie bardzo przestrzegalam zasad ale nie bylo efektu jo jo i co najwyzej przybieralam kilogram do przodu. Od kilku miesiecy mam 85kg wiec chcialabym troche zacisnac pasa i zgubicwage nieco szybciej:-) Ale bez glodzenia sie i szalonych diet:-)

nie, nie mam na imię Sylwia. Ktoś jeszcze startuje?

Gość bella176
Tak. Ja startuje od jutra z wami...:) Muszę schudnąć, poprostu muszę i chcę..:) Zaczynam setny raz...ale to musi być ostatni raz:) Mam 176cm i ważę 88kg niestety:(

Gość inka z mlekiem897
fajny nick :)

Znalazłam dzisiaj coś fajnego w necie. Może nam sie przydać:-) Kalorie spalane na godzine wykoywania następujących czynnośći: Znalazlam dzisiaj w necie taka oto tabeleczke Moze komus sie przyda Aerobik 550 kcal Aerobik w wodzie 580 kcal Badminton 400 kcal Bieg (km przez 3,40 min) 1200 kcal Bieg (km przez 5 min) 1000 kcal Callanetics 300 kcal Ćwiczenia na siłownii 400 kcal Czytanie 25 kcal Czytanie głośno 150 kcal Frisbee 210 kcal Golf 250 kcal Gotowanie 105 kcal Gra na pianinie 15 min. 120 kcal Gra w kręgle 300 kcal Gra w piłkę nożną 650 kcal Hatha-yoga 288 kcal Intensywna gimnastyka 300 kcal Jazda konna 650 kcal Jazda na deskorolce 371 kcal Jazda na nartach biegowych 574 kcal Jazda na nartach wodnych 441 kcal Jazda na nartach zjazdowych 511 kcal Jazda na rolkach 400 kcal Jazda na rowerze (10 km/h) 300 kcal Jazda na rowerze (20 km/h) 600 kcal Jogging 400 kcal Kopanie, grabienie 500 kcal Koszykówka 550 kcal Lekka gimnastyka 210 kcal Lekka praca biurowa 140 kcal Leżenie, odpoczynek 77 kcal Łowienie ryb 260 kcal Malowanie mieszkania 400 kcal Marszobieg 500 kcal Mycie okien 240 kcal Mycie podłogi 250 kcal Namiętne pocałunki 150 kcal Odkurzanie 150 kcal Oglądanie TV 25 kcal Piłowanie drewna 450 kcal Ping-pong 280 kcal Pisanie długopisem 90 kcal Pisanie na maszynie 80 kcal Pływanie 400 kcal Poprawianie makijażu (5 min) 30 kcal Praca b. ciężka, np. kopanie 700 kcal Praca ekspedientki 280 kcal Praca kamieniarska 400 kcal Praca w ogródku 250 kcal Pranie ręczne 150 kcal Prasowanie 144 kcal Prowadzenie samochodu 126 kcal Robienie na drutach 55 kcal Robienie zakupów 300 kcal Roboty ciesielskie, prace metalurgiczne, malowanie przemysłowe 240 kcal Schodzenie ze schodów 364 kcal Ścieranie kurzy 240 kcal Seks 200 kcal Siatkówka 450 kcal Siatkówka plażowa 588 kcal Skakanie na skakance 574 kcal Siedzenie spokojne 50 kcal Słanie łóżek 200 kcal Spacer spokojny 100 kcal Spacer w umiarkowanym tempie 120 kcal Spanie 62 kcal Śpiewanie 122 kcal Sprzątanie łazienki 240 kcal Sprzątanie pokoju 180 kcal Squash 497 kcal Stanie na baczność 115 kcal Stanie swobodne 100 kcal Stretching 287 kcal Szorowanie podłóg 426 kcal Szybki marsz 6 km/h 150 kcal Szycie na maszynie 135 kcal Szycie ręczne 111 kcal Taniec w dyskotece 500 kcal Tenis 450 kcal Trzepanie dywanów 260 kcal Ubieranie się i rozbieranie 118 kcal Układanie dokumentów 200 kcal Wchodzenie na schody 1100 kcal Wędkowanie 300 kcal Wiosłowanie 500 kcal Wiosłowanie na kajaku 450 kcal Zamiatanie podłogi 100 kcal Zmywanie 75 kcal Zmywanie naczyń 144 kcal

Gość jhdshus
80+, ty chyba sobie zartujesz, ze takie staruszki beda na Kafeterii siedziec, przeciez one w wiekszosci nawet nie wiedza jak komputera uzywac.

Gość ijjij
A ile masz wzrostu

Gość Karalajna1988
Ja zaczynam i zaczynam, ale finanse nie pozwalają ;p (bo taniej kupić kilo ziemniaków czy pieczywo niż brokuła). Od paru dni piję 1,5 litra wody, ruszam się więcej, startuję z 83 kilo

Wydaje mi sie ze dochudznie rzeczywiscie kosztuje wiecej nic brak odchudzania ale zawsze mozna cos tam pokombinowac - np zjesc suche posolone ziemniaki:-) Ja wczoraj jadlam: - pól kostki chudego twarogu na sniadanie z pól kromki razowego chleba - pól woreczka kaszy gryczanej z duszonym udem z kurczaka i salata (bez sosu) - jeden jogurt - puszke sardynek z pól kromki razowego chleba Moze niejest to super zdrowe bo brakuje owoców i warzyw ale nic innego nie mialam w domu;-)

Gość Karalajna1988
Ja zjadłam sobie paczkę warzywek mrożonych dzisiaj Poluję po pracy na szczypiorek bo mam ochotę na twarożek :)

hej ja juz od tygodnia na diecie żm czyli zryj mniej zobaczymy startowalam z 89kg przy 171cm

cześć ja juz kolejny raz w zyciu bede sie dietkowac:) zawsze sie boje pisac na forum bo szybko upadaja... ale moze tym razem bedzie inaczej:) moze najpierw napisze wam coś dla motywacji:) juz raz udało mi sie zrzucic 15kg w niecale 2miesiace;) kiedy zauwazylam ze dosłam do przerazajacej wagi 95kg z dnia na dzien postanowilam cos z tym zrobic:0 zastosowałam diete 1000kalc i sie udało:) jak skonczyłam przytyłam ok3kg ale trzymałam sei wagi to było 1,5roku temu. przez ostatnie 2 miesiace przytyłam wiec postanawiam sie zabrac za siebie;) startuje z 87 177cm wzrostu:)

no ja niestety też zauważyłam, że dieta wymaga sporych nakładów finansowych :( taniej zjeść bułkę za 50 gr niż ugotować mrożonki warzywne za 4 zł. Ja jestem na studiach i jestem na utrzymaniu rodziców dlatego muszę jeść to co wszyscy :( ale postaram się jakoś dietkować...

Gość nie rozumiem....
mam nadzieje ze Panie mnie zle nie zrozumieja ale po co wam w tym wieku sie odchudzac?

Gość mycha:(
Może nie mam 80+, ale 73 :( a mam 163 cm wzrostu i 38 lat. Ze 2 lata temu przybyło mi 10 kg i się mnie mocno trzyma ;) Chciał bym ważyć 63 kg, z taką wagą czułąm się bardzo dobrze :) Zaczełam od dziś rana, do 7.04 muszę zwalić przynajmniej z 5 kg bo z narzeczonym jedziemy na tygodniowy urlop :)

Gość Karalajna1988
Ja kupiłam sobie kapuste pekińską - kroję ją drobno i dodaję ocet jabłkowy :) Ja do wszystkiego moge dodawać ocet jablkowy - do marchewki, kapusty, sałaty, ryżu i innych mięs :)

i planujesz na surowo zjeść całą kapustę na kolację tak? ja się nad twarożkiem zastanawiam...

właśnie w ramnach przed-kolacji jadłam pare suszonych śliwek. A na kolacje bedzie owsianka z otrebami :)

Ja zazwyczaj na kolacje jem obiad:-( Co nie jest dobre ale niestety pracuje dlugo i tak u mnie sie je... Nie wiem jeszcze co to bedzie. Jezeli poczujecie straszny glód to polecam zjesc woreczek posolonej kaszy gryczanej. Niby to sa weglowodany ale zlozone. Czlowiek jest dlugo po tym syty, zachowuje wysoki poziom cukru we krwi i nie ma napadów wilczego apetytu. Poza tym kasze oczyszcaja jelita i maja wiele mikroelementów. No i sa tanie:-) Ja staram sie zwiekszyc ilosc aktywnosci fizycznej. Nawet przez male rzeczy/ Jak jestem w lazience to robie 5 przysiadów. Jak gotuje w kuchni to zrobie 15 podskoków. Glupie male rzeczy i wiem ze wygladam debilnie robiac te wszystkie rzeczy ale mam nadzieje ze to przyspieszy mój metabolizm.

Ja stanęłam dzisiaj w samej bieliźnie przed lustrem i nie mogę na siebie patrzyć :( płakać mi się chce :(

Gość mycha:(
38 lat i masz narzeczonego? Mam wiecznego narzeczonego :) chyba nie za bardzo mogę powiedzieć że mam chłopaka, dziwnie by to wyglądało ;) A nie każdy ma ochotę mieć tzw męża :) A w sumie jednego męża już miałam i ta instytucja mi nie odpowiada, wolę mieć wiecznego narzeczonego :)

Dołączam się do Was. Waga 85 kilo, już 4,5 zeszło w 2 tygodnie, teraz jadę dalej. Liczę na spadek 5 kg/miesiąc. Docelowa waga max 65 kilo. Dieta moja to 1000 kcal/dzień, ale jem wszystko, tylko że mało. Liczę kalorie i zapisuje co zjadam.