Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veressa

czy jakiś dermatolog powiedział wam jakiego szamponu najlepiej używać?

Polecane posty

Gość veressa

mi się bardzo przetłszczają włosy, z roku na rok jakby coraz bardziej. kiedyś na badaniu skóry głowy powiedzieli mi w pewnej aptece, że mam za duże wzmożone wydzielanie sebum, co zatyka mi cebulki włosów i przez to rosną one cieńsze i żadsze. polecili zakupić maskę z glinki zielonej. jakoś oszałamiających efektów nie widziałam. nadal się przedłuszczały. jeszcze 2 lata temu mogłam myc włosy co drugi dzien , teraz muszę codziennie. dermatolg powiedziała, że taki mam typ włosa, włos jedwabisty i nic się z tym nie poradzi, a o tych zatkanych cebulkach to nie prawda. więc zapytalam się jakiego szamponu używac, bo radzili mi do przetłuszczających sie włosów, lub dzieciecy który by nie podrazniał skóry . dermatolog znowu że bzdura i że szampony dla dzieci są dla dzieci, a do przetłuszczających się niszczą włosy . i mam używać szamponu do normalnych włosów. dla mnie to jest dziwne, szamponu dla normalnych włosów, skoro ja nie mam normalnych włosów o.O do tego obecnie trudno trafić na szampon dla normalnych wlosów do wszystkie są dla konkretnie jakiś tam. czy wam dermatolg kiedyś radził jaki szampon używać? i jaki to był?

Gość mi przy wypadaniu
włosów poleciła dermatolog szampon pregaine ale niestety od jakiegoś czasu już go nie mozna kupić, a przez lata byl moim ulubionym. Ze swojej strony polecam szamopny klorane do kupienia w aptece, albo ziołowe np eva natura

Gość veressa
to znaczy oprócz wdzielanie nadmiernego sebum, nie mam problemu, nie mam łupieżu ani zaczerwienien na skórze głowy, no a włosy są cieńkie i delikate to prawda, i nie ma ich dużo.

Gość mi tez sie przetluszczają
bardzo wlosy i wlasciwie to zaden szampon nie ograniczył przetluszczania, moze troche dluzej wlosy zachowują swiezosc po szamponach z ketokonazolem, ale i tak musze myc codziennie i tez mam coraz mniej włosów. Szukam właśnie jakiejs glinki do włosów która ograniczyłaby wydzielanie sebum

Gość veressa
no ja miałam maskę z glinki zielonej Dora Pharmiacia, kosztuje ok 48 zł, starcza na ponad pół roku, bo to raz na tydzien się stosuje. ale czy pomogła ? jakiś znacznej poprawy nie zauważyłam. wiem że w aptekach pharma są organizowane bezpłatne badania skóry głowy i włosów, tak własnie mi tą glinkę poleciły Panie, ale czy nie było to tylko wyciagniecie kasy to nie wiem.

Gość blondyneczkaaaaaaaaa
sprobuj z Fitomedu z mydlnica lekarska, ja zawsze kupuje do wlosow suchych, jest delikatny i ma sls daleko, jest takze Babydream z Rossmana,w ogole bez sls, dla dzieci,ale to niewazne co pisza na szamponach,bo liczy sie sklad, wyprobuj ich dwoch. Aha a z tego Babydream to bardziej polecam zel do mycia ciala i wlosow(kopf bis fuss) sklad rozni sie od szamponu tylko jednym skladnikiem,ale uwazam,ze jest lepszy

Gość sdfsdfdsferrrrrr
Bardzo prosta sprawa. Widze, ze kierujesz sie mylnym pogladem na temat, ze codzienne mycie wlosow zmniejsza ich ilosc to nieprawda. Dermatolog ma racje, ze powinnas uzywac szamponu do normalnych wlosow, ale tez niezawsze. Jesli masz problem z wyborem szamponu unikaj tych do wlosow zniszczonych itp, mozesz zmieniac szampony i uzywac roznych. Jesli trafisz chociaz na jeden, ktory by ci odpowiadal to stosuj go tak dlugo jak sie da. Po pewnym czasie mozesz miec wrazenie, ze przestal dzialac, wtedy kup szampon oczyszczajacy i uzywaj raz w miesiacu- tu koljeny mit na temat tego, ze kosmetyki czesto stosowane przestaja dzialac. Taki szampan oczysci luski wlosa itp. Uzywaj czasem tez tych do przetluszaczajacych sie, ale rzadziej niz czesciej, nadmierne stosowanie podrazni skore glowy. Z "delikatnych" szamponow do wlosow tlustych polecam te z vichy, a dodatkowo jesli w ciagu dnia masz juz straszne, to w aptece znajdziesz specjalne szamponu w proszku sprayu itp. Mam nadzieje, ze pomoglam.

Gość sdfsdfdsferrrrrr
ps szampon oczyszczajacy- ten do uzywania raz w miechu, polecam rowniez z vichy badz z l'oreal- za okolo 45 zeta.

Gość blondyneczkaaaaaaaaa
ja sie nie zgodze z kolezanka wyzej co do tego, ze powinnas wyprobowywac na oko szampony - producenci naywaja szampony jak chca, co z tego ze na jednym jest "do farbowanych", na drugim "do zniszczonych" a na trzecim "dla dzieci" jezeli mają taki sam skład?? czytaj składy i wtedy wybieraj :) Radze poczytac dzial o włosach na wizażu.

szampony bez sls nie domywają mi włosów, po 2 tygodniach uzywania miałam krosty i przyklejony łój na głowie zamierzam kupic teraz vichy do łupieżu tłustego

z selenem

Gość veryAnka
Na problemy z łupieżem i skórą głowy dermatolog polecił mi Pirolam - ten lek i kosmetyk w jednym okazał się bardzo skuteczny.

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
veryAnka, WON Z TYM SPAMEM, dziadowska reklamowa torbo!!!! :o

Gość taa mi poradzil
szampon za 140 zeta :/

Gość ja byłam przedwczoraj
u dermatolog w związku ze skórą i włosami do włosów poleciła szampon SELSUN BLUE. za 125ml - 23zł za 200ml -32zł jest autentycznie niebieski jak smerfy, smieszny :D włosy muszę myć co drugi dzień, bo drugiego dnia są już tłuste, czasem jak się podrapie po głowie to widze za paznokciami takie malutkie grudki -zaskórniki :O mam nadzieje ze po tym szamponie przejdzie a przeciw wypadaniu zapisała mi tabletki BIOTEBAL 5mg

Gość cmeccettttt
mi tez sie przetluszczaja i to bardzo. Uzywam wlasnie szamponu do wlosow normalnych, ziaja figowy. Dla mnie moze byc. Sprobuj, kosztuje 6,99 za pol 500ml wiec nawet jesli ci nie bedzie pasowal to majatku nie stracisz a moze akurat bedzie ok.

Gość veryAnka
no tak :) jak się nie ma nic sensownego do powiedzenia, najlepiej zająć się obrażaniem innych :) kilku co najmniej użytkowników podaje tutaj nazwy szamponów, jakie polecają, dlaczego więc ubliżasz tylko mnie? może dlatego, że wbiłam się z produktem, który.. przeszkadza w spamowaniu Tobie? :) raz jeszcze zatem powtórzę - z całą sympatią i odpowiedzialnością polecam Pirolam, który zawiera w swoim składzie cyklopiroks, jako szampon skuteczny w leczeniu problemów z łupieżem! innych nie polecam, bo się na nich zawiodłam :) a jeśli masz ochotę napisać mi co o mnie myślisz - zapraszam na priv. zachowując się tak żenująco agresywnie, przeszkadzasz w dyskusji innym! peace :)

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
wbiłaś się tu żeby spamować i śmiecisz. odkopujesz hurtowo wątki sprzed lat tylko po to, żeby wrzucić tę swoją nędzną reklamę. Ile masz od każdego posta? 4 grosze? A na priv to ja Cię zgłoszę do bana, jak nie przestaniesz.

Gość ElizabetB
Ja kiedyś używałam szampon, który polecił mi dermatolog, ale to było wtedy gdy miałam problemy ze skórą głowy. Później już bardzo uważałam i dokładnie czytałam składy szamponów, których używam. Najbardziej podpasowały mi szampony z Seboradin. Ostatnio używam serii z komórkami macierzystymi, bo po tych moich problemach bardzo wypadają mi włosy. Zużyłam już pół butelki szamponu i widzę efekty, teraz zastanawiam się nad maską z tej serii.

Gość EwlirkaZ
Ja sama sobie znalazłam szampon, który będzie dla mnie odpowiedni. Używam Seboradinów, kilku rodzajów, ostatnio też zaczęłam używać odżywek od nich.

Gość gość
trycholog zajmuje się kwestią diagnostyki i doboru pielęgnacji nie dermatolog