Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość folijka

Kto z Was WIDZI duchy?

Polecane posty

Gość gość
witam ja widzialem

Gość ducho wizje
witam ja widzialem ducha jechalem raz w nocy z kolega przez las i widzielismy biala postac w nocy przy drodze prubowalem dostrzec twarz lecz bylo wszystko rozmazane wisialo cos z rak w rodzaju bandarzy lecz niewiem co to bylo wiem ze bylo przerazajace czy ktos sie spotkal z podobnym przypadkiem???

Gość gość
Ja widzę bardzo często... najgorsza taka sytuacja zdarzyła się jakieś 2 lata temu, ogólnie w całym domu coś skrzypi, okna się same zamykają i otwierają, słychać dziwne szepty a czasami nawet głosy, to stary dom... Pewnej nocy własnie przez te odgłosy nie mogłam spać, strasznie chciało mi się siku ale łazienka na pietrze była w remoncie i musiałam zejśc na dół. Weszłam do łazienki na parterze ale, że jestem cykor to zostawiłam drzwi otwarte na oscież. Kiedy mylam rece w lustrze nad umywalką, która jest naprzeciwko drzwi zobaczyłam ciemną wysoką postać jak przechodzi przez korytarz, brat spał na górze wiec to nie mógł byc on... Zebrałam sie na odwage i jak najszybciej chcialam pobiec do swojego pokoju ale kiedy z rozpedem odworcilam sie żeby wybiec na korytarz drzwi zatrzasnely sie z taka siła przed moim nosem ze powiew aż zrzucił kubek ze szczoteczką do zebów. Jakby nie to ze dopiero sie wysikałam to chyba popuściłabym w majtki... rozpłakałam się i z zamkniętymi oczami na omacka sprintem pobiegłam na góre i obudziłam brata, trzęsłam się do rana... najgorsze ze on też nie spał bo obudził go trzask drzwi na dole i kiedy wyjrzał na korytarz to zobaczył tę postać, dosłownie 2 sekundy po tym huku :-o Mam jeszcze kilka takich historii z tego samego domu, jak chcecie to później napiszę.

Gość czerwony karzel reakcji
sa ludzie ktorzy widza duchy i to wcale nie zart

Gość gość
Powloka eteryczna /jest niewidzialna i otacza cialo kazdego czlowieka/ moze przetrwac smierc czlowieka.Dzieje sie to w przypadku,kiedy zostaje zajeta przez istoty drugiej gestosci,i zanim sie rozlozy istoty te moga nia dysponowac przez tysiace lat..Zjawisko to odbieramy jako Duchy..jesli zostaje zajeta przez istoty trzeciej gestosci wowczas odbieramy odglosy ,stuki ,halasy przesuwanie przedmiotow.ZATEM DUCHY ISTNIEJA

Gość gość
Z jawisko duchow nasililo sie poniewaz nastepuje zmiana polaryzacjii kuli ziemskiej.a wraz z nimi przychodza inne byty

Gość gość
Prześladuje mnie duch czasu- wszyscy mi każą z nim iść...

Gość jan spirytysta
jeżeli ktoś z was widzi duchy lub słyszy duchy - to jest medium, to jest dar od Boga który powinien być wykorzystywany dla dobra innych ludzi , zapraszam na forum spirytystyczne oraz do przeczytania obszernego materiału o mediumizmie http://www.portal.spirytyzm.pl/medium/

Gość twoja zmora
Wiesz co ja myśle że ten pierwszy duch z jasną aurą to moze twoj stróż? Moze przyszła cie ostrzec? Przed tym drugim ? następnym razem zapytaj sie dzieci czy coś widziały słyszały czuły czyjąś obecność. może po swojemu zaznacz swoj pokoj zaklnij go w jakiś sposób może to pomoze grunt to wierzyć. Ten drugi duch pewnie przyjdzie znów. Ale zadaj sobie pytanie czy był straszny czy miał uśmiech jakie miałaś wrażenia? Zapytaj sie PO CO on tu jest ? Bez strachu najlepiej. Zapytaj sie Czego on od ciebie chce dlaczego tak wygląda i dlaczego coś ukrywa czy masz sie go bać co ukrywa po co to ukrywa czy da sie mu pomoc. A tak na deser bez obrazy udaj sie do psychologa... Nic nie twierdze to poprostu ZAWSZE pomaga a i ja miewam zbyt dużą bujność wyobraźni i przez ciebie nie bede mogla dziś spać. Prosze wez mnie jakoś zaklnij przed tymi duchami najlepiej od razu ;) na wszelki wypadek ;)

Gość ttakatam
To kto wytłumaczy mi to co się mnie przytrafia. Widuję je od kiedy pamiętam. Wstecz wiem, że widywali je moi przodkowie. Jest taki okres, że jest spokój, aż tu nagle się zaczyna cos dziać. Przychodzą, stoją patrzą na mnie, albo przechodzą obojętnie patrząc na mnie. Czasami są wrzaski i piski. A po jakimś czasie ustępuje. Potem jest cisza jakiś czas i zaraz znowu wracają. Nie próbuję się z nimi komunikować. Nigdy w życiu ich nie wywoływałam. Czytałam, że niektórzy robią z tego chory biznes, a ja chciałabym się tego pozbyć. W dodatku mam córeczkę 17 miesieczną, jeszcze nie mówi, ale mam wrażenie, że też je widzi, bo ona też za nimi wodzi oczkami jak przechodzą, uśmiecha się do nich. Co robić??

Gość gość
Hej . Opowiem Ci , jak jest ze mną . Ja ogólnie od dziecka wierzę w duchy . Ale dlaczego ? Dlatego , że zawsze widziałam inne zjawiska niż inni , czy moje koleżanki z piaskownicy tego nie widziały . A będąc dzieckiem rozmawiałam z nimi i mówiły , że nic nie widzą . Raz był przypadek , że po śmierci mojej siostry przyjaciółki kilka dni po pogrzebie widziałam jak stała nad nią podczas snu , ja się popatrzyłam na nią , a ona pokazała mi palcem żeby była cicho . To był taki rzadki przypadek , że widziałam postać, bo przeważnie jest to jakiś cień lub czarna postać . Były przypadki , że widziałam cień czarny za moim sąsiadem , a za tydzień on umarł . Często śnią mi się różne rzeczy i czuję czyjąś obecność w moim pokoju przeważnie w nocy . Raz był taki przypadek , że coś wciągało mnie do łóżka , nie miałam głosu , zaczynałam się dusić , chciałam krzyknąć POMOCY , a nie mogłam, coś mnie dusiło , nie miałam powietrza w płucach . Widziałam kilkakrotnie ją w moim pokoju , przedpokoju . Czasami w parku jak jest ciemno . Wiem , że pewnie uznacie mnie za wariatkę . To , że zalecicie mi lekarza i psychiatryk , ale takie rzeczy nie są kwestią wyobraźni , ale rzeczywistością , od tego nie da się uciec , to nie jest choroba psychiczna. Ja widzę od dziecka te rzeczy , a mam 18 lat . Nikomu o tym nie mówię , bo każdy mnie wyśmieje , albo wyśle mnie do psychiatryka . Ale tutaj , jako anonim , chcę się dowiedzieć, czy macie podobnie , czy ktoś mnie zrozumie , czy ktoś ze chce mi pomóc czy pogadać . Czytałam , o takich zjawiskach i wiem , że niektóre osoby widzą duchy .

Gość gość
Ja widzę duchy od dziecka. Poza tym mam prorocze sny, potrafię opowiedzeć o niektórych wydarzeniach, które zdarzają się w pryszłości. Zjawiska paranormalne istnieją i są na to dowody. Wiele ludzi widzi duchy, ale boją się do tego przyznać i wmawiają sobie, że to omamy. Dla niedowiarków, moja psychika jest w porządku, więc możecie wykluczyć schizofrenię i inne psychiczne choroby :)

Gość Wampgirl
Ja test je widzę od urodzenia. Napoczątku niewiedziałam że to duchy a teraz wiem i niechcę ich wudzieć. Niektórzy mówią że to dar ale ja uważam że to przekleństwo

Gość Wampgirl
Widzę też pszyszłość i ludzkie aury. A także wiele, wiele więcej.

Gość ŚLEPY
To normalne że się publicznie nie przyznajemy do takich żeczy. Bo przecież kto che być okrzyknięty wariatem? Zadajmy sobie pytanie dlaczego widujemy te same osoby w tych samych miejscach? Bo poprostu odbywają swoją kare w miejscu które jest im najbliższe. GG48315755 jak masz jakieś pytania pisz.

Gość gość
ten co gra w pacmana 🖐️

Gość gość
ja widzialam

Gość gość
Drodzy państwo, właśnie jestem po pseudozabawie z programem Audacity i dzięki bardzo ja je słyszałem, już nigdy więcej!!!!Poczytajcie o EVP ja dygam po tym jak włos mi się zjeżył

Gość ŚLEPY
Wyobraźcie sobie jedziecie przez las na rowerze ścieżką dobrze wam znaną przebega ona od jakich kolwiek zabudowań ponad kilometr. Długośc całego skrótu około 3000 metrów. Znajdujesz się w połowie i nagle za Pleców dobiegają odgłosy wołających/bełkoczących tysiąca osób. Wyraznie słychać 200 metrów. Ustałem żeby posłuchać to wołanie było całkowicie nie do zrozumienia nakładające się setki wyrazów na siebie. Zbliżają się teraz zachodzą od lewej (100m). Czuje. Czuje ogromną pustke/samotność (w mroku otoczoną jeszcze większą ciemnością 3 razy czarniejszą od najczarniejszej nocy) tak jakby cała twoja rodzina umarła 7 razy naraz. I ty w jednej sekundzie to wszystko odczuwasz. Obruciłem się by popatrzeć. Smuga unosząca się jasno szarego dymu jej początek miał szerokość basenu wysokość słonia lecz koniec obejmował całą flanke lasu. Pozostało 50m. Subtelny głos w głowie obudził moją świadomość że jeśli jestem gotów umżeć to mam zostać jeśli nie to odjechać. Jak widać odjechałem skoro to pisze. Całe zdażenie trwało niecałe 5sekund. Pare dni temu.

Gość gość
Duchy i wampiry to częsty problem na wakacjach. Dziwię się, że co roku jest tyle porad jak zwalczać komary, jak uniknąć czerniaka i niechcianej ciąży, a tak mało porad jak pozbyć się duchów z kempingu lub chałupy, w której się spędza urlop??? Kilka lat temu nie mogłam się porządnie wyspać, bo w agroturystyce gdzie spaliśmy z mężem ktoś się powiesił i potem nas też dusiło podczas snu :( Poltergeisty to osobna historia: hałasują, rzucają przedmioami, właćzają i wyłączają TV, samochód, komórkę, albo chowają je przed nami, przewracają grilla 😡

Gość TakJużMam
folijka- jak dla mnie to po prostu paraliż senny. Sama miewam je dość często i jest tak jak opisywałaś,a czasami jeszcze gorzej lub wprost przeciwnie. Jeżeli nauczysz się to kontrolować to może być fajnie :) A jeżeli chodzi o widzenie duchów to widuję baaardzo często duchy kotów w swoim domu, jest to dziwne bo każdy "specjalista" twierdzi, że zwierzęta nie mają dusz więc nie mogę widywać ich duchów. Czasami są bardzo wyraźne, a czasami to tylko przemykające cienie. Najciekawsze jest to, że moje psy zawsze reagują na ich obecność

Gość Ninffa
Ja osobiście widzę duchy ,od kiedy miałam 13 lat ciągle widzę mężczyzne nazywa się Siergiej zabił go jego partner chory na schizofrenię w 1987 r. Jest moim najlepszym przyjacielem ciągle za mną chodzi bo tylko ja go widzę jest bardzo miły widzę go już 5 lat. Jest nawet przystojny ma czarne długie włosy i ubiera się na czarno ma tylko dziwnie non stop szklące się oczy. Wszyscy sądzą że zwariowałam ale ja go widzę i on jest.

Gość gość
a

Gość gość
z praktyki zarówno egzorcystów różnych wyznań chrześcijańskich,ale też magów i przedstawicieli różnych religii wynika-że w większości przypadków tzw. duchy to demony-byty duchowe które nigdy nie były ludźmi,są niematerialne i jednoznacznie nastawione negatywnie do wszystkiego-celem istnienia demonów jest czynienie zła,i niezależnie od religii usłyszycie to od chrześcijan,żydów,muzułmanów,buddystów,hinduistów,animistów oraz ludzi zajmujących się magią... to jest istotne bo to zjawisko występuje we wszystkich religiach i wszędzie z nim walczą... demony za dobre uważają jedynie wyznawcy kultów zła-sataniści,różne sekty zajmujące się czarną magią,spirytyści etc. nawet magowie mają świadomość,że demony są złe,ale umieją je zaklinać,czasami demony zabiją maga... przypadki kiedy coś nie jest demonem można dość łatwo rozeznać przynajmniej na gruncie chrześcijaństwa-jeżeli duch pojawia się i prosi o modlitwę-sprawa jest ok,prosi o Mszę św a u protestantów o modlitwę wspólnoty-,ale jeżeli się to powtarza,albo zaczyna straszyć po modlitwie to demon.

Gość gość
czasami bardzo rzadko-dusza przychodzi przed czymś ostrzec-i znowu jest to krótkie i wyraźne-nie jedź tam,nie idź tam-jeżeli jest to duch osoby zmarłej-nie nawiązuje kontaktu-jest jasny wyrażny przekaz w jedną stronę,w podobny sposób ostrzeżenie może przekazać Anioł Stróż-rozeznać można łatwo-duch nie szuka kontaktu,nie straszy-przekazuje co ma i znika,sama streść jest sensowna-typu pomódlcie się,albo nie róbcie tego lub tego bo to niebezpieczne-inne przekazy są demoniczne i koniec-wielu ludzi już na tym źle wyszło. Odnośnie demonów-chrześcijaństwo i niektóre inne religie -żydzi,muzułmanie-nauczają o możliwości wiecznego potępienia złych ludzi-istotne jest to,że dusze tych ludzi trafiając do piekła mogą być wykorzystywane przez demony-i zachowywać się jak demony Jeżeli występują dziwne zjawiska i rozezna się że nie jest to prośba o modlitwę,ani ostrzeżenie to będzie demon albo potępieniec-jedno i drugie może być śmiertelnie niebezpieczne-demony potrafią powodować wypadki,choroby,zaburzenia psychiczne,skłaniać do samobójstwa,czasami powodować śmierć... co z tym zrobić: -jeżeli pojawia się coś i straszy to demon,jeżeli pojawia się coś i niby to ktoś prosi o modlitwę,ale do końca nie wiadomo co to jest to trzeba to przeżegnać-znak krzyża jest nie do zniesienia dla demona -jeżeli zniknęło-ok,ale dobrze jest się pomodlić-bez podziału na wyznania-przeżegnać się-odmówić Modlitwę, Pańską,podjąć modlitwę uwielbienia,dobrze jest wzywać imienia JEZUS-praktyka niezliczonych egzorcyzmów przez 2000 lat pokazała,ze tego demony boją się jak ognia..., -pod drugie jak ma się pod ręką Pismo Święte-trzeba nim wykonać znak krzyża w miejscu gdzie coś się pokazało-demony strasznie boją się Słowa Bożego-znowu praktyka 2000 lat... -po trzecie trzeba poprosić o pomoc duchownego-księdza,popa,pastora-niech się pomodli danym miejscu -w żadnym wypadku świeccy egzorcyści czarownicy-czarownik wypędzi jednego demona i wpędzi 2 inne które nie będą straszyć,ale np. spowodują chorobę psychiczną ludzi którzy mieszkają w danym miejscu...

Gość gość
powody pojawiania się demonów: -zakażenie miejsca: -zabójstwo,aborcja,dom publiczny,śmierć grzesznika,mieszkanie opętanego lub czarownika,miejsce tortur,zabijanie zwierząt, czary,wróżby,bioenergoterapia,pogańska świątynia,pole bitwy,stary cmentarz,zbeszczeszczony kościół,sala ćwiczeń jogi lub sztuk walki,miejsce bluźnierstwa,klątwa,czary przeciwko wlaścicielowi,miejsce pochówku,inne miejsce gdzie wezwano demona -zakażone przedmioty:-przedmioty przeklęte,stara broń,własność zmarłego czarownika,przedmioty rytualne do magii,przedmioty wykorzystane do magii-książki,stoły,świece,amulety,przeklęte zwierzęta,zakopanie zaklęć pod progiem-stosowane w magii ludowej,zamurowanie kości bezbożnika,przedmioty preparowane w celu działania magicznego -dręczenie osoby-jakiekolwiek praktyki magiczne,odejście od wiary,neopogaństwo,czary,wywoływanie duchów,joga-poczytajcie sutry to zrozumiecie dlaczego...,praktyki religii wschodnich dokładniejsza lista praktyk powodujących dręczenia dalej.