Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfheryhry

Do kobiet znajacych się na pieczeniu ciast

Polecane posty

Gość gfheryhry

Wiem że może temat odbiega od głównego tematu ale tu większosć kobiet siedzi... Chodzi o to, że mam zrobić "wuzetkę". I teraz tak: w jednych przepisach jest, że dźem/marmoladę daję się do ciasta i to się piecze, w innych przepisach że tym dźemem smaruję się już upieczone ciasto po jego przekrojeniu. Która wersja jest lepsza? I jeszcze a pro po kremu bo zamierzam robić krem ze żmietany i cukru a potem połączyć to z tężejącą galaretką/żelatyną. Jak ubijać tą śmietanę? Najpierw samą śmietanę a później dopiero dodać cukier? czy może razem z cukrem od razu? Pomocy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Może nie bardzo pomogę
bo nie piekłam nigdy wuzetki, ale myslę, ze bardziejdżem jest odpowiedni do smlarowania ciasta. A kremówkę ubijaj i w trakcie wsyp cukier, najlepiej puder, nie będzie grudek. Ale moim zdaniem, jak zamierzasz dodać tężejącą galaretkę, to będzie juz i tak dość słodko. Może najlepiej cukier puder na końcu do smaku dodać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×