Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghjhytj

Pokoj nauczycielski- zbiorowisko chamow i cwaniakow

Polecane posty

Gość kkkiiikkkaaa
No to przyczep się tylko tego jednego faktu, że nauczyciel X ma 12 godzin, a nauczyciel Y 24 (przy czym nadal nie wiesz dlaczego), a do kuratorium u was nie można się zgłaszać. Bo póki co to uprawiasz populizm i w pierwszym wpisie dajesz do zrozumienia, że zatrudniają osoby bez studiów w liceum. Co nie jest prawdą.

Gość kamilka 1
Pracuję w zawodzie nauczyciela 25 lat i o niektórych mogę powiedzieć to samo. Nagrody też dostają konfidentki, do których ja nie należę. Wcześniejszy dyrektor przyznawał nagrody sprawiedliwie, obecny tylko donosicielom.

Gość ghjhytj
ale najgorsza jest atmosfera w pokoju..nikomu nie zycze pracy w towarzystwie 30-40 kobiet .

Mffefefe - u nas tez z emerytkami trudna sprawa, miasto nieduże więc szkół tez kilka i w każdej są nie do ruszenia panie emerytki :/ no i fakt, bez znajomości to naprawdę trudno...

Gość zielony beret cioci jadzi
"Ja osobiście wolałabym" - co to za konstrukcja? Czy wolisz coś nieosobiście? Czy wolisz coś przez pełnomocnika? Osobiście można podpisać umowę, ale nie chcieć, lubić, woleć.

Gość kamilka 1
Poza tym w podstawówce wystarczy licencjat.

Gość kkkiiikkkaaa
Ja się spotkałam. Pracowałam ponad rok w szkole i była sytuacja, że jedna nauczycielka poszła na zwolnienie pod koniec roku szkolnego i część jej godzin dostała druga nauczycielka tego samego przedmiotu, właśnie nauczycielka dyplomowana. Ponieważ od nowego roku pierwsza nauczycielka nadal była na zwolnieniu, dyrektor zatrudnił na niepełny etat kogoś na zastępstwo, a ta dyplomowana, która notabene była świetnym pedagogiem, zatrzymała te klasy, które uczyła jeszcze w roku poprzednim w ramach zastępstwa.

Gość mffefefe
tylko ze wiesz aj jzu mam dosc inne pracyaj rozumiem ze macie powody by narzekac dziewczyny ale ja pracowalam i w handlu i w banku i jest ciezko a wy macie duzo plusow

Kamilka1 w podstawówce licencjat jeśli już to tylko dla "językowców".

Gość jklonek
pracujecie w rzeczywistości w wymiarze ułamka etatu , bo nawet nie połowy (0,45) i wiecznie narzekacie jak te wypociny nędzne czyta ktoś kto pracuje 200-220 godzin w miesiącu to śmieje się do rozpuku i nie piszcie o klasówkach itd. bo większość zawodów ma to do siebie, że trzeba się do swojej pracy przygotować i zrobić coś w domu mamy wolny rynek, nie musicie się kisić, uczniowie i tak was nie lubią i się ucieszą jak pójdziecie

Gość kkkiiikkkaaa
zielony beret cioci jadzi ta konstrukcja to forma emfazy używana powszechnie w mowie potocznej

Gość ghjhytj
w liceum tez z licencjatem ucza jezykow

Gość kkkiiikkkaaa
A w jakim to liceum?

Gość ghjhytj
u nas np w miceum uczyla dziewczyna licencjat z angielskiego a mgr z turystyki

Gość ghjhytj
inna miala licencjat angielski a mgr z awf---dwa kierunki sobie ciagnela

Gość mffefefe
wlasnie ja wiem ze ogolenie ciezko ale wiekszosc nauczycieli i ma porownania ja sie uzeram w banku z ludzmi z centrala pracuje po przeszlo 40 godzin tygodniowo tez w soboty i w domu i dostaje 1300 na reke wiec wole jzu wtedy pracowac jako nauczyciel dosam jeszcze ze tez czasami jezdze kolonie w wakacje

Gość kkkiiikkkaaa
Po pierwsze miała mgr. Po drugie, skąd wiesz, że nie miała podyplomówki lub kursu dokształcającego dla nauczycieli? Wiesz, dyrektor może sobie chcieć zatrudniać po znajomości osoby nawet po podstawówce, ale kuratorium wymaga konkretnego wykształcenia i tego ten dyrektor nie przeskoczy. Sam jej dyplomu przecież nie wystawi.

Gość kkkiiikkkaaa
Co z tego, że miała licencjat z anglistki, a mgr robiła na awf? Źle uczy? Byłaś na jej lekcjach i widziałaś? Ja z mojej kariery szkolnej najgorzej wspominam właśnie nauczycieli po pięcioletnich studiach np. fizyki, którzy za cholerę nie potrafili wiedzy przekazać, ale uczyli, bo nie mogli znależć innej pracy.

Gość ghjhytj
ale ja ci pisze wyraznie ze jedna moja koelzanka miala licencjat z ang plus mgr z turystyki....zawsze glosno o tym mowila, nie robila nic poza licencjatem, niczego nie ukrywala jakie uprawnienia robila? o czym ty piszesz? studiowala w collegu 3 lata, uzyskala stopien licencjata plus uprawnienia pedagogiczne jak kazdy nauczyciel ,skonczyla turystyke i tyle

Gość jak, no jak?
sa ludzmi inteligetnymii maja kulture to sie widzi na ... ... codzien ania dzisiaj, 08:31 Jest mi wstyd za polakuw wyboruw ania dzisiaj, 08:31 ... ... kulture kulture --- Jest mi wstyd ANIU że szkołe może i masz kończoną na tuskowym ORLIKU ale ZASÓB WIEDZY TO TYLE JLE JEST W SZMACIANCE,............ pastuszka gesi dzisiaj, 09:09 Aniu -ty jesteś wynalazek PO-z ciebie pewnie zrobią ... ... premiera ANALFABETÓW

Ja też jestem nauczycielem, czytam te wypowiedzi i sama się dziwię - jesli komus ta praca nie odpowiada to dlaczego jej nie zmieni? Po co narzekać i siać ferment skoro można się pożegnać ze szkołą i pracować gdzie indziej. Robię to co lubię, praca jak każda inna, dla jednych powołanie dla innych nie.

Gość kkkiiikkkaaa
Jak miała uprawnienia pedagogiczne to co ci do tego?

Gość ghjhytj
ty widzisz roznice miedzy mgr awf a anglistyki? czy masz z czyms glebsze problemy? piszesz ojakis uprawnieniach, nie majac pojecia o czym piszesz kazdy absolwent collegu jezykowego ma uprawnienia do pracy w sp i gimnazjum a w liceum przydalby sie mgr chyba!!!

Gość ghjhytj
boze koieto kazdy nauczyciel konczacy kierunek nauczycielski ma uprawniania pedagogiczne....ale to nie znaczy ze ktos z licencjatem moze nauczac na uczelni wyzszej studentow tylko dlatego ze ma uprawnienia

Gość zielony beret cioci jadzi
Rozumiem, że w sytuacji, gdy uczennica wypowie się w taki sposób: Kurde, ja osobiście od małego lubiłam lepić pierogi i piec placki, więc czemu nie miałabym zostać kucharką. Nie zwrócisz jej uwagi? Powszechne błędne stosowanie niektórych wyrazów, jak np. osobiście, kondycja, nie oznacza przyjmowania złego stosowania za poprawne. O czym wiedzieć zresztą powinnaś.

Gość do kika
Ty pracowalas naprawde w szkole? Cos nie chce mi sie wierzyc:P

Gość kkkiiikkkaaa
Ale przecież te osoby maja tytuł magistra, jedna awf, a druga turystyki. Naprawdę uważasz, że licealistom do czegokolwiek potrzebny jest nauczyciel, który robił mgr akurat na anglistyce? Bo taki po licencjacie to nie wiem, nie jest w stanie przygotowac do matury, czy co? Mam wrażenie, że po prostu cię z tej szkoły wygryźli, bo zazdrościsz innym, że pracują a nie studiowali 5 lat na jednym kierunku. A co do kursów, to istnieją w każdym dużym mieście centra doskonalenia nauczycieli, które oferują kursy dla osób, które pracują, bądź chcą pracowac w szkole, ale nie mają kwalifikacji wymaganych przez kuratorium.

Gość kkkiiikkkaaa
A niby dlaczego miałabym nie pracować?

Gość do kika
Jezeli pracowalas, to bardzo krotko.

Gość kkkiiikkkaaa
Owszem, pracowałam bardzo krótko, bo 1,5 roku. Nie satysfakcjonuje mnie praca za takie śmieszne pieniądze.