Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliope39

czy to reumatoidalne zapalenie stawów?

Polecane posty

Gość kaliope39

podejrzewam u siebie tę chorobę,lekarz 1 kontaktu zasugerował mi że to najprawdopodobniej to od paru lat mam problem z małym palcem prawej ręki,drętwieje,jest bardzo czuły ,lekkie dotknięcie czy stuknięcie sprawia ból ostatnio odzywa się w nocy ,nie mogę spać ,przy przewracaniu się na bok - mam silny ból palca ( jakby kopany prądem) miałam badanie EMG ,badania krwi,wizytę u neurologa,ortopedy - i nic nie stwierdzono od paru miesięcy z przerwami mam także bóle obu rąk od łokcia do dłoni ( chociaż nie pracuję fizycznie ) ból jest tak jakby mięśniowy ( jakby po ciężkiej pracy) jeśli ktoś wie co to jest lub ma podobne objawy - proszę o odpowiedź pozdrawiam

Gość to mało???
zrób ob i crp w rzs sa wysokie

Gość kaliope39
miałam ob i crp - wyszło ok to skąd te bóle ?,nie śpię po nocach :(

Gość kaliope39
Alicjo - czy myślisz o lateksie?

Gość to mało???
popros o skierowanie do reumatologa, moze on cos wymysli..

Gość czynnik reumatoidalny
i przeciwciala anty ccp. na 1badanie skierowanie od rodzinnego a na 2 od reumatologa. mi to wyglada raczej na problemy z kregoslupem albo ucisk na nerw lokciowy (kanal guyona czy jakos tak) emg nie zaawsze wykazuje ze jest ucisk. ja mam zespol ciesni nadgarstka i emg wykazalo bo mam zmiany bardzo zaawansowane ale czytalam ze sa osoby co maja zcn a emg u nich wykazao ze przewodnixtwo nerwowe jest prawidlowe.

Czynnik RF, OB, CRP MUSZĄ być ponad normę Dzisiaj byłam u lekarza - trochę mnie oświecił

Gość kaliope39
dostałam skierowanie do reumatologa ale lekarz od razu mi zaznaczył że to daleka droga do zdiagnozowania tej choroby badania ,prześwietlenia - podobno nie dają jednoznacznego wyniku jaki to typ reumatyzmu i tu potrzebny jest fachowiec specjalista a nie byle jaki reumatolog ( najlepiej jakiś profesor w klinice na Śląsku) na przyjęcie pewnie trzeba czekać miesiącami lub załatwić wizytę prywatną prawda jest taka że się zniechęciłam totalnie - samo EMG i wizyty u neurologa i ortopedy zajęło mi rok - i nic z tego nie wynikło ( strata czasu i nerwów na NFZ ) - to jest chory kraj w którym nie WOLNO chorować !!!

Gość czynnik reumatoidalny
ja za emg musialam sama zaplacic 230 zl bo w przeciwnym razie bym czekala do wakacji potem pewnie kolejne miesiace na zabieg. a ja mam 2 rece niesprawne spac nie moge po nocach i jak emg wykazalo znaczne uszkodzenie nerwow posrodkowych. to twoje dretwienie i nasilenie dolegliwosci w nocy sugeruje ten kanal guyona albo nerw promienny

Gość kaliope39
na badaniu EMG - wykluczono uciski na nerw łokciowy,nadgarstka Pani doktor która robiła to badania sugerowała rehabilitację - naświetlania

Gość czynnnik reumatoidalny
Alicja---tez cierpisz na zcn? autorko mowie Ci ze tym badaniem emg jest roznie. najlepiej byloby je robic w nocy kiedy sa objawy czyli dretwienia i bole ale wiadomo to jest nierelane. wiec czasami wychodzi ze jest wszystko ok a faktycznie to nerw jest problelem. czytalam kilka takich wypowiedzi na forum o ciesni nadgarstka - osobom wyszlo ze jest ok a aktycznie byl ucisk i po zabiegu ustapily dolegliwoci. zrob jeszcze rtg odcinka szyjnego tam moze tkwic problem. przy rzs jest raczej opuchlizna

Gość gość
Cierpisz na reumatoidalne zapalenie stawów? Jeśli tak, kliknij w link, możesz zakwalifikować się do nowego badania klinicznego www.kafeczytelnia.pl/rt_YkFnaqvzSc Badanie kliniczne dla kobiet i mężczyzn, którzy ukończyli 18 lat, z reumatoidalnym zapaleniem stawów leczonym metotreksatem. Dowiedz się więcej.

Gość pumping
Możliwe, że to kwestia diety, ale możesz sobie sprawdzić odczyn biernackiego w medistore i przy okazji zasięgnąć porady specjalistów. uwierz mi, że lekarze sa lepsi niż forum.

Gość Gość1234567890
Najlepiej zrobić badania lekarskie. Nie ma co zwlekać, bo w RZS-ie gra na czas jest na naszą niekorzyść, ponieważ zmian w stawach już nie odwrócimy. Do internisty, a następnie reumatologa marsz! Z reszta zobaczcie co piszą sami chorzy np. http://rezasta.net. Im szybsza diagnoza, tym większe szanse na to by wejść w remisję i życ jak normalny człowiek.