eldorek 0 Napisano Marzec 24, 2011 Prosiłbym o jakieś wskazówki odnośnie wyniku seminogramu który nie dawno zrobiłem, Poniewż nie znam się na ilościach i kiedy jest się bezpłodnym i jaką miałbym szansę na zapłodnienie... liczba dni wstrzemiezliwosci: 7 upłynnienie 20 min N: < 60 minut objętość 2.3 ml N: >1.5ml barwa biaława ph 7.4 N:>7.2 lepkość prawidłowa aglutynacja nieobecna koncentracja plemników 8.38 [mln/ml] N: > 15 mln/ml całkowita liczba plemników w ejakulacie 19.27 [mln] N: ) 39mln Ruch postępowy 11[%] N: >32% ruch całkowity 25 [%] N:> 40% Brak ruchu 75 [%] Żywotność 27 [%] N:>58% plemniki o prawidłowej budowie 6[%] N: >4% koncentracja komórek okrągłych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eldorek 0 Napisano Marzec 24, 2011 dodam ze mam żylaki powrózka nasiennego i niepokoje się sytuacją Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eldorek 0 Napisano Marzec 24, 2011 dodam że mam żylaki powrózka nasiennego i czy to może mieć wpływ na wyniki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eldorek 0 Napisano Marzec 25, 2011 :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IhaveSenn Napisano Marzec 25, 2011 koncentracja plemników w mln/ml jest zbyt mała, bo normę masz do 15mln/ml . Liczby plemników w ejakulacie też masz zbyt mało, bowiem 19,27, a norma jest 39mln. Ruch postępowy zbyt wolny 11% podczas gdy norma jest do 32% Ruch całkowity też zbyt wolny. Masz dużo nieruchliwych plemników bo na 100% jest ich aż 75% Żywotność słaba. Ogólnie wyniki nie są zadowalające :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eldorek 0 Napisano Marzec 25, 2011 to wlasciwie jakiego zabezpieczenia mam uzywac przy stosunku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IhaveSenn Napisano Marzec 25, 2011 A po co chcesz się zabezpieczać? A jeśli chcesz, to prezerwatywy, bo niby czemu miałoby to szkodzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eldorek 0 Napisano Marzec 25, 2011 bo czasami cuda sie zdarzaja mmimo wszystko a nie chcialbym miec niespodzianki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość myszaa23 Napisano Marzec 25, 2011 W jakim celu robiłeś to badanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eldorek 0 Napisano Marzec 25, 2011 aby zobaczyc czy oplaca sie robic po raz trzeci operacje usuniecia zylakow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eldorek 0 Napisano Marzec 29, 2011 Juz nie mam sil do tego wszystkiego ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Master111 0 Napisano Marzec 30, 2011 Wynik beznadziejny. Bez szans na ciążę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prawie bezpłodny jesteś Napisano Marzec 30, 2011 koleś, gumy nie potrzebujesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eldorek 0 Napisano Kwiecień 9, 2011 i tak wlasnie wyglada cale moje zycie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach