Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1,1,12369

zatkany siusiak, dziwne.

Polecane posty

Gość 1,1,12369

dzis przewija;am mojego synka 1,5r i ku mojemu zdzuwieniu patrze a tu mega wielki siusiak! btl caly nabrzmialy od moczu bo na koncu zrobila sie mu jakas kulka bladozolta i nie mogl mocz wtplynac, kulka byla dosc mocno przylepiona i duza i w srodku. czego moze byc to wynikiem??? jak ja wzielam, mocz wytrysnal od razu.

Gość daje jedzenie tej firmy od
do urologa dzieciecego idz z nim

Gość higienia
a odciagasz przy myciu?

Gość 1,1,12369
przez 1 kulke?

Gość 1,1,12369
nie bo boje sie poprostu..

Gość branja 171
a co się dziwisz? idź do lekarza z nim! nie umiesz sobie wyobrazić jak to musi boleć?

Gość 1,1,12369
ale raz to sie zdarzylo, teraz jest ok., jakby jakas wydzielina zastygla..?

Gość branja 171
no to nie ma co zwlekać, musisz isć z nim do lekarza, bo nie daj boże będzie znowu to samo. lepiej iść i zbadać

Gość daje jedzenie tej firmy od
idz do urologa. zbada mocz. sprawdzi czy nie ma gdzies zakarzenia ropnego itd. poinstruuje. najwyzej stracisz godzine, ale bedziesz swiadoma co robic w takiej sytuacji.

Gość 1,1,12369
ok tak zrobie.

Gość dfghjk
RANY!! będzie ci troche wstyd u urologa poniewaz jak odciągniesz mu siusiaka będzie straszny smród poprostu wszystko mu zaległo poniewaz mu tam niczym nie przemywasz:-0

Gość ale naprawde
ale to racja on ma 1/5 roku i mu tam nie myjesz w śrrodku??? to ładna kaszana

Gość 1,1,12369
odciagam mu spoko bo smaruje mascia bo ma problemy z napletkiem, ale on nie da sobie dotknac nawt siusiaka tak placze

Gość ale naprawde
ale dziecko ma 1,5 roku i mu tam nie myjesz?? BO SIE BIOISZ? A MĘŻOWI SIE NIE BIOISZ ODCIĄGAC??? O ładna tam juz jest KASZANA !!!

Gość kdjshgkjhz
odciągacie tą skórkę?? mój mały nie da sobie w ogóle siusiaka dotknąć parę razy probowałam ale się nie dało. myslicie że bedzie tam hardcore??

Gość Też mam 1,5rocznego synka
i nie odciągam skórki, bo 2pediatrów mi nie kazało tego robić. Do 2 lat mam nic nie ruszać. Ja bym od razu nie leciała do urologa, bo z czym jak kulka odpadła i nie widać innych zmian. Zrób jutro rano badanie moczu i z wynikami idź do pediatry. Niech obejrzy siusiaka i jeśli będzie potrzeba, skieruje do urologa.

Gość LASKA ASKA
bo u góry napisałas ze nie bo sie boisz i tak mogli zrozumiec

Gość 1,1,12369
tez mysle ze nie ma co panikowac...

Skoro smarujesz maścią, to potem ją zmywaj. Pewnie zgromadziła się, skleiła i stąd ta "kulka"

Gość drty
to niech wasz facet tez sobie nie odciąga tego przy myciu tak samo sie dziecku sciąga jak i doroslemu bo tam sie wszystko zbiera

Gość 1,1,12369
mogl tez sudocrem tam sie zebrac..

Gdyby dziecko bolało, to by łapał się za siusiaka, płakał przy oddawaniu moczu itp. Jak wy z każdym katarem czy krostką biegacie do lekarza to tylko pogratulować. Potem brakuje numerków dla naprawdę chorych dzieci.

Gość 1,1,12369
dokladnie, zadnych zmian nie ma.

I nie ma co porównywać dorosłego do dziecka, na Boga! U dorosłych są dużo bardziej rozwinięte gruczoły łojowe, potowe, resztki moczu i nasienia gromadzą się. Mężczyźni wydzielają maź z prostaty i innych gruczołów płciowych... U 1,5rocznego dziecka nie ma o tym mowy...

Autorko, zrób dla spokoju badanie moczu i tyle. A przy okazji poradź się pediatry jak to ma być z siusiakiem- odciągać czy nie. Kiedyś to zalecano, obecnie każą tego nie ruszać- 2 zaufanych pediatrów mi tak kazało.

Gość 1,1,12369
ja mam zalecone przez urologa odciagac i smarowac mascia choc to w praktyce marnir wychodzi. mam nadzieje, ze to taki bryd byl serkowaty tylko.

Gość muchomorek89
nie sciaga sie nic, bo dziecko nawet do 3 roku zycia moze miec przyklejony napletek-to normalne. a jak sie zacznie sciagac, nawet delikatnie, to mozna naderwac gdzies skorke, a jak sie zagoi to sie zweza i tak wlasnie moze powstac stulejka... a max do 3 roku powinno samo sie odkleic.

Gość muchomorek89
oczywiscie jesli sama nie chce schodzic, to na sile nie probowac! jesli schodzi normalnie to ok

ja bym poleciala do lekarza, moj synek ma problemy z cewka i czasami jak nie zdiagnozuja tego w pore to moga sie takie rzeczy dziac... sprawdzaj czesto czy siusia ladnie ale do lekarza bym poszla. polecam wyklad doktora Gastola z centrum zdrowia dziecka nt napletka- tam sie mozna dowiedziec wszystkiego i naprawde warto obejrzec.