Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _fionka

ciąża-brak wymiotów

Polecane posty

Gość _fionka

jestem w 5 tygodniu ciąży a nie wymiotuję, najwyżej czuje lekkie mdłości.czy to normalne? wszędzie słyszy się tyle o ciążowych nudnościach..jest to moja pierwsza ciąża więc trochę się martwię.

Gość dowiedzsięwiecej12
ale masz problem

Nie przejmuj się, ja w 1 ciąży przez 3 miesiące miałam okropne mdłości, a teraz (2 ciąża) nic takiego się nie dzieje :D

Gość a tez nie......
wymiotowala w zadnej ciazy - jednynie meczyly mnie mdlosci tak po 6 tc - ktore ustepowaly w 2 trym

Gość _fionka
wiem ze nie powinnam narzekać, ale tak bardzo chce zeby z dzieckiem było wszystko dobrze że wszystko mnie martwi taka panikara się zrobiłam ;) ale jeśli piszecie że to nic złego to może rzeczywiście sie uspokoje.

Jestem w 25 tc i od samego początku nie miałam żadnych mdłości, a co dopiero wymiotów. Także nie przejmuj się, tylko z tego ciesz :) Nie doszukuj się problemów, a na pewno wszystko będzie dobrze :)

Gość wymiotowanie nie jest
obowiazkowe........hehehehe ja w ogoel nie mialam objawow ciazowych. Nic mi nie dolegalo, przy koncu zmeczenie i opuchlizna to tyle. Ciesz sie dziewczyno nie zanudzaj glupimi pytaniami

ja nie wymiotowałam ani razu, ale mdłości miałam takie, że ledwo żyłam

Gość _fionka
pocieszyłyście mnie :) może pisze głupoty ale wszystko dla mnie jest nowe i sama nie wiem co jest normalne a co nie.

Gość mama26
ciesz się, ja ani razu nie wymiotowałam, tylko że u mnie pierwsze objawy pojawiły się ok 8 tc, więć mogą się jeszcze pojawić.

Ja nie miałam nawet nudności.Ogólnie świetnie znosiłam ciążę. Pierwszymi objawami był zanik miesiączki i powiększenie się piersi.Nie miałam żadnych typowych dla tego stanu dolegliwości np. zachcianek czy bólu pleców. Pod koniec troszkę męczyła mnie zgaga a na trzy tygodnie przed porodem spuchły mi nogi.Tak więc nie masz się czym martwic. Powodzenia!

Gość No ja mam z tym
Ja też nie wiedziałam, co to mdłości i wymioty w ciąży. Jedynie czasem jakaś mała nudność czy zamulenie.Żadnych wymiotów, zachcianek , wrażliwości na zapachy, nawet piersi mnie specjalnie nie bolały. Też się denerwowałam, a jednak każda wizyta u lekarza rozwiewała moje obawy, bo wszystko było w porządku. Dziś synek ma już roczek:-)

ja prócz spania 24/dobę nie miałam innych objawów do któregoś tygodnia, potem do spania doszły ciągłe mdłości które męczyły mnie do 16 tygodnia,ale bez zwracania zawartości żołądka :) tzn wymiotowałam tylko raz na widok kiełbasy w reklamie TV.:D najwidoczniej albo będziesz przechodzić ciążę bez wymiotów, albo pojawią się później.Myślę że masz powód do radości, bo niektóre kobiety wymiotują ciągle, od samego początku i dłużej niż do 3 miesiąca...

Gość tycijan
u mnie wymioty zaczęły się w 6 tc i trwały ok 1,5 miesiąca potem już był luzik;)

Gość bułaispóła
Ja też nie wymiotowałam, a niedobrze mi sie robiło od 7 tygodnia do 13 mniej wiecej. Muliło mnie i nie miałam apetytu, ale to wszystko

Gość bułaispóła
W ogóle to jest własnie takie fajne w pierwszej ciaży, że to wszystko jest nowe i nieznane :) Jak zobaczyłam swojego embrionka po raz pierwszy na monitorze, to mnie normalnie ścięło z nóg. Te mdlosci też maja swój urok. Poza tym pierwsze ruchy, pierwszy komentarz odnosnie płci, a potem te wszystkie przezycia okołoporodowe, które są całkowicie nieznane - szkoda, że to można przeżyc po raz pierwszy tylko raz.

Gość gtgweg
Też mi się nie zdarzyło zwymiotować ani razu. A mdłości miałam, ale dopiero około połowy ciąży.

Gość strzyga__
ja na pierwszy rzut słabo się czułam, potem to się nasilało - potrafiło mnie położyć do pozycji skrajnie poziomej w ułamku sekudny. mdłości trochę miałam - ale wystarczyły 2 kęsy czegoś, żeby przeszły :) jeszcze jak dziś pamiętam jak koleżanka wyjechała do mnie z tekstem "a rzygnij sobie chociaż raz - dla zasady" :D :D :D ale jak się w 3 msc po porodzie zatrułam to nikomu nie życzę... na koniec ciąży tylko mi trochę palce spuchły i musiałam zdjąć obrączkę. i tyle ciążowych dolegliwości. po drodze ze 2 dni ze złym samopoczuciem.

Gość mama1981
ja przy pierwszej ciąży wymiotowałam od 10 tc przez 24h/dobe, w 20 tc szpital z powodu dużej utraty masy ciała (6kg) i tam odkryto powodu takiego samopoczucia- ciąża bliźniacza. dodam że usg miałam w 9 tc 14 tc i 18 tc u 2 różnych gin(zawsze widziano ciąże pojedyncza).Więc jakie było moje zdziwienie gdy pan doktor w szpitalu oznajmił mi żę widzi 4 nogi mało co nie zeszłam na zawał dziecko z czterema nogami ? taka była pierwsza myśl) potem dodał że to dwie małe istotki. druga ciąża (obecnie 14t) mdłości od 12tc i jest ok

Gość grubaska_pociązowa
ja przez calutką ciążę ANI RAZU nie wymiotowałam. Dziecko ma już 4 mce. więc nie jest to jakiś KONIECZNY objaw. Wiele osób tak ma i jest ok

Gość Goooooscc
ja sie zmartwilam bo dopiero co sie dowiedzialam ze jestem w 4 tygodniu ciąży i tydzien wczesniej wypiłam alkohol nie wiedząc o ciązy i nie bylo wymiotów , nie mam mdlosci ani nic , to normalne ? zdziwilam sie ze po alkoholu nie bylo wymiotów . Czy któras z was tak miała ?

Gość klepkaaaaa
cieszcie sie ze nie macie wymiotów , ja cała ciaze spedziłam nad sedesem i w nocy nie spałam , o dziwo wyniki w normie były .

Gość niteczka1234
Ja nie miałam w ogole nudności ani wymiotów. Nie ukrywam, że też się martwiłam czy będzie coś z tej ciąży. Aktualnie jestem w 7 miesiącu ciąży i życzę każdej aby tak łagodnie przejść ciążę :) A z dzieckiem wszystko w porządku :)

Gość gość
Ciesz sie:) tez nie mam mdlosci ani wymiotow, czasem boli mnie glowa, jestem w 10tc

Gość gość
ja jestem w 9tyg i nic i nie dolega