Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka-Baśka

Zabieg usunięca guza z piersi.

Polecane posty

Gość Kaśka-Baśka

Wybadałam sobie guza w piersi,Ginekolog skierował mnie do przychodni szpitalnej.Tam najpierw zadecydowali o biopsji grubo igłowej.Niestety z powodu tego iż guz jest dość twardy biopsji nie udało się pobrać.Tak więc za dwa tyg mam zabieg usunięcia guza.Mam takie pytanie czy któraś z Was miała taki zabieg.Czy byłyście usypiane całkowicie czy też znieczulane.Czy taka rana później bardzo boli?Mam małe dziecko które jeszcze wymaga noszenia i zastanawiam się czy po takim zabiegu nie będzie z tym problemu.Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Gość 1kaczor1
Taki zabieg wykonuje się w znieczuleniu ogólnym, rana poz abiegu nie jest dokuczliwa, jeśi trzeba to można zażyć zwykły apap albo ibuprom .Nie martw się nie będzie żle, pozdrawiam K

Gość annnkinin
Tak. Jasne. Przyczynę.czyli zabić człowieka?

Gość annnkinin
A jakie? Bo czynników ryzyka RAKA (a tu jest mowa o guzie, prawdopodobnie łagodnym, czyli mogącym mieć jeszcze różniejsze etiologie) jest cała masa, na wiele nie mamy żadnego wpływu: http://abcrakpiersi.pl/czynniki-ryzyka-raka-piersi

Przede wszystkim należy stosować zdrową dietę i środki zapobiegawcze-niektóre tez polecane w leczeniu np. siemię lniane albo l askorbinian potasowy:classic_cool:.Ja sam to stosuję:classic_cool:.Ale niestety tyo nie pomaga na groźniejsze od nowotworów choroby np. problemy ze słuchem i wzrokiem:O.