Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agaczar13

STAWIANIE STÓPEK DO ŚRODKA!!!

Polecane posty

HEJ..MÓJ SYNEK STAWIA STÓPKI DO ŚRODKA, BARDZ CZĘSTO TRACI RÓWNOWAGĘ I POTYKA SIĘ O WŁASNE NÓZKI. ORTOPEDA POWIEDZIAŁ ŻE DO 3 ROKU TAK MOŻE BYĆ....ALE CZY TO SAMO MINIE?? MA 1,5 ROKU A NA DWORZE CHODZI JAK OFERMA:( CZY WASZE DZIECI MIAŁY TAKI PROBLEM?

moj ma skonczone 2 latka i stawia prawa nozke do srodka . dostalam skierowanie do poradni wad postawy ale akurat przeprowadzilismy sie na drugi koniec polski i nie wiem czy ciagle jest wazne , czy musze isc tutaj po nastepne skierowanie...

Gość mama z irlandii
mój w czerwcu skończy 2 latka i tak samo prawą stawia do środka i czasem się o nie potyka byłam u kilku lekarzy w Polsce pytałam i w Irlandii bo tam mieszkam i wszyscy powiedzieli że do 3 roku to normalne jeśli po 3 roku nie przejdzie do lekarza mamy się zgłosić

dodam, że cały czas walczymy aby nie siadał na kolanach..tj nózkach zgiętych do tyłu...tylko z nózkami wyprostowanymi albo po turecku...niestety nie cierpi tych pozycji.

mój też tak chodził, ale przed skończeniem 2 lat przeszło mu i chodzi normalnie. nigdy nie siadał na kolankach ze stopami podwiniętymi.

Gość u mnie
moj synek tez mial taki problem , ortopeda zalecil noszenie sztywnych kapciuszkow do kostki i nie llekcewazenie tego zeb sobie w skarpetkach pobiegal czycos , po kilkumies .......slicznie chodzi ;]

u mnie - u nas ortopeda zalecił bieganie jak najwięcej bez bucików! najlepiej bosymi stópkami wszędzie gdzie się da. więc chodził boso nie tylko w domu ale też na dworze praktycznie pół lata :P (jak tylko było na tyle ciepło) i też szybko przeszło :) w sumie to ok października było już dobrze :)