Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kozanowskieee

alkohol a ciaza

Polecane posty

Gość kozanowskieee

Dowiedzialam sie ze jestem w ciazy ! bralam tabletki ,,PO" i myslalam , ze mi sie okres spoznia przez te hormony ( tak ulotce wspomnieli oraz ginekolo). Wczoraj 3 dni temu pilam alkohol a dzis sie okazalo ze jestem w ciazy !!!! I to juz bedzie 5 tydzien !!! Boze nic nie bedzie dziecku?????

Gość oprócz tego że będzie miało
głupią matkę to nic

Gość pyska567
idź do lekarza mam nadzieje ze to nie jest prowokacja

Gość pyska567
idź do lekarza

Gość yyyhmyyy
Sprawa przedstawia się tak, że te tabletki tzw. PO mogą, ale wcale nie muszą zadziałać. Nikt Ci o tym nie wspomniał? Mogłas poczekać do miesiączki, zanim złapałaś za kolejną butelkę z alkoholem. Dziecku myślę że nic nie będzie, no chyba że uchlałaś się do nieprzytomności.

w tak wczesnej ciąży alkohol wiele krzywdy nie zrobi ale nie wiem co w przypadku tej tabletki

Gość yyyhmyyy
Podobno tabletki "po" nie wpływają na rozwój zarodka. Jeśli już dojdzie do zagnieżdżenia, to złego wpływu nie wywrze taka tabletka. Alkohol myślę że jeśli był to jednorazowy wybryk, to nie powinien zaszkodzić. Ale całość widzę marnie. Dziwne masz autorko podejście do tematu.

Tabletka po jesli jest przyjeta w odpowiednim czasie przeszkodzi zaplodnionej komorce w zagniezdzeniu sie, jesli wezmiemy ja za pozno - podtrzymuje ciaze i nawet jej pomaga. A alkohol - mysle ze nic strasznego sie nie stalo, ale teraz, to juz uwazaj na siebie, na to co pijesz i jesz. Pozdrawiam.

Gość kozanowskieee
To ze napisalam , ze napisalam sie alkoholu nie znaczy ze pije codziennie i ze jestem alkoholiczka !!! Po prostu bylo przyjecie i sie napilam- alkohol jest dla ludzi. Co do tych tabletek to mialam plamienia. wczesniej tak czasem mialam przed okresem. Od tak. A co ma piernik do wiatraka? wzielam tabletki PO bo nie jestem gotowa na dziecko w tej chwili ( psychicznie). Ale skoro juz jestem w ciazy to czuje wyrzuty co do alkoholu. Ludzie myla pojecia Tabletka PO a aborcja. Tabletka po ma za zadanie zlikwidowac plemniki. A co do tekstu : WZIELAS TABLETKI PO A BOISZ SIE CO BEDZIE PO ALKOHOLU" Powiedz mi lepiej glupia babo - skoro to taki problem dla ciebie - to czy dziewczyny majace w sobie spirale - dochodzi do zaplodnienia jednak sie nie zagniezdza jajo - rowniez zabijaja swoje dzieci??? Czy biorac tabletki antykoncepcyjne nie zabija sie dziecka? Bo w koncu miala byc komorka jajowa a jej przeszkodzilo sie ??? A moze uzywaja prezerwatyw i zabijajac plemniki - tez jest to dla ciebie okrucienstwem ?? B

Gość czy wy tego nie rozumiecie
co sie tak wczuwasz?

Gość kozanowskieee
a wracajac do tematu jeszcze.. nie znacie sytuacji a od razu z czlowieka alkoholika robicie.. To tylko i wylacznie swiadczy o tym jak bardzo proste z was dziewczyny... To wszystko z mojej strony w tym temacie.

Gość kozanowskieee
Bo mnie szlak trafia - jestem normalna dziewczyna pije 2 razy w roku okazyjnie alkohol a tu z morda na mnie ze i alkoholika sie ze mnie robi.. No tak ale wlasnie takie sa uroki tego forum .. Kazdy moze gadac co mu sie tylko ze chce i obrazac ile chce innych ludzi.. Nie znajac ich i tematu. Dobra ja uciekam bo mnie tu krew zaleje. Pozdrawiam !

przez pierwsze tygodnie formowania się zarodka , kiedy kobieta teoretycznie ma szanse nie wiedzieć że jest w ciąży, tworzący się zarodek jest chroniony w ten sposób, że jeśli jakieś komórki uszkodzą się to zostają z zarodka usunięte - jesteśmy genetycznie zaprogramowane do chronienia swojego potomstwa - nic się Twojemu dziecku nie stało, tylko już więcej nie pij :)

W ulotce napewno jest napisane,że taka dawka hormonów może uszkodzić płód.Alkohol rówież,jednak bądź spokojna i z cierpliwością czekaj na diagnozę wizyty lekarskiej.

Gość ..................8888
Fenty- skoro na pewno to wez dziewczyno przeczytaj ulotke a pozniej mozna z toba porozmawiac:) Bo na razie nie ma o czym:))) Tabletki te nie uszkadzaja plodu - nie sluchaj tych dziewuch bez wiedzy..

Gość qwerewq
nic sie nie martw, ja tez rzadko pije a traf chcial ze na poczatku ciazy (o ktorej nie wiedzialam) mialam mega impreze i tez sie balam a teraz mam zdrowiutka sliczna i madra coreczke

Gość orchidea ..,/..,
Kozanowskie, zapraszam na forum www.listopad2011.mojeforum.net jeśli chcesz dzielić sie z kimś wątpliwościami i obawami w tym jakże trudnym dla kobiety czasie )

Gość dobre sobie jest
Po alkoholu nic nie bedzie, ja też jak nie wiedziałam że jestem w ciąży to wypiłam sporą ilość wódki i mój syn jest zdrowy i nic mu nie dolega. Bardziej martwiłabym się tą tabletką. Idź do lekarza i po prostu zapytaj.

Tabletki po nie zawsze działają - moja koleżanka i jej śliczna córeczka są tego przykładem :) Co do alkoholu, to ważne, żebyś już teraz nic nie piła, skoro wiesz, że jesteś w ciąży.