Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babie latoooo

mamy pomożcie, synek nie chce jesc z piersi, placze, co robic

Polecane posty

Gość babie latoooo

mam 3 miesiecznego syna, jak dotąd jadl chetenie z piersi, nie mialam problemow, jak byl po zabawie to tez sie dołączał i podjadl i usypial, tak było od zawsze, zawsze chcial podjesc i uwiesic sie. od tygodnia nie chce sie dołaczac, troche poje rano, jak dosypiam do 10, to wtedy je i usypiamy i spimy po 2 h. gorzej jest po poludniu nie chce wcale sie dołączyc:( odwraca głowe, mało tego widze ze jest zmeczony, ale nie chce wcale usnac sam z siebie chociaz wkladam do lozeczka robie cici i nic, rozwyl mi sie jakby go obdzierali ze skory - tak ostanio jest, wczoraj az dwa razy dzis tez, chcialam go dostawic ale nie chcial jesc, jescze bardziej sie zdenerwowal i wyl. Od tego tez czasu nie jem slodyczy = wyrzeczenie postne, od wczoraj zaczelam jesc na nowo bo myslalam ze ma za malo slodkie mleko - co dzien od jego ur jadlam paczke ciastek dziennie, czy pol czekolady. Od wczoraj jem slodkie i nic., niby w poludnie bylo lepiej, ale znow teraz nie chcial nic. od 17 chcialam go nakarmic, i nic, a wczesniej jadl po 2 cos. na czym sie skonczylo? z desperacji znow chcialam go dopstawic wył i wył, polozylam go na lozku jeszcze bardziej, wzielam laktator i sciagnelam troche mleka, wlozylam mu butelke - zjadl zaraz potem jak sie skonczyla dostaiwlam go szybko i dojadl. CO sie stalo? wytlumaczcie mi prosze co robic. Jeszcze jedno, idzie mu ząb na dole 1 od jakis 2 tygodni zauwazylam. Z obserwacji nie placze z tego powodu.

Gość babie latoooo
dopowiem, że w nocy je z piersi dobrze, zje i spi grzecznie, nie ciucka smoka

Gość babie latoooo
i to nie jest kryzys laktacyjny bo mleko mam!

Gość bfhjjkh,lvjl
moze to kolka

Gość majjjka35
Tez mialam podobnie,moj wcale nie chcial piersi ssac,wiec przeszlam na butelke,po co mialam stresowac siebie i jego? A tak oboje bylismy szczesliwi :)

Gość babie latooo
a czy wiesz czemu? jeszcze jest opcja moich hormonow, tez w tym czasie skonczyly mi sie tabletki antykoncepcyjne, moze to miec wplyw?

Gość babie latooo
lenkaaa86 skoki rozwojowe może tak, ale jeszcze nie mialam tak, on ewidentnie glodny bo z butli jadl ze hoho, a od cyca sie odwraca

Gość moze zjadlas cos typu
czosnek, cebula czy jakies przyprawy ktore zmienily zapach mleka i maly to wyczuwa

Gość lllissss
skoro dajesz dziecku butelke to po prostu woli sie najesc mniej sie meczac-woli butle i tyle

Gość na pewno to zeby......
jak mojej corce rosly zeby to tez nie chciala jesc

Może po prostu zrobił się wygodny, mój pił z piersi do póki nie posmakował butli. Przy piersi dziecko musi włożyć trochę więcej wysiłku niż przy butli. ja zaczęłam ściągać i pokarm mi się niestety skończył:( karmiłam tylko 2 tyg.

Też tak miałam. Gdy mój marudził przy cycku to brałam go na ręce i chodziłam po mieszkaniu pokazując różne rzeczy. Po 20 min znowu go dostawiałam i tak do skutku. W końcu mu przeszło. Zmień też pozycję karmienia, może mu się obecna znudziła, też to przerabiałam. Teraz też mi się wierci przy cycu ale to dlatego że posmakował butli i zrobił się wygodnicki. Nie daję za wygraną narazie.