Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alllelejeeuajja

moje dziecko ma 3 latka i nie ma sily jechcac na rowerze

Polecane posty

Gość alllelejeeuajja

z doczepianymi kolkami.. czemu tak jest, za slabe nozki?

Gość ehhhhhe
jak haruje w polu po 8 godzin to się nie dziw

Gość Joa--nnaa-a
W tym wieku u nas w przedszkolu nieliczni umieli jeździć. Także nie martw się. teraz w eieku 4-5 lat są znacznie sprawniejsze, nie był to objaw żadnych dysfunkji.

Gość alllelejeeuajja
aha dzieki .. no tak sie zastanawiam bo czasem widze takie male skrzaty umieja juz bez kulek doczepianych jezdzic a on ne ma sily przepedałowac metra .. :(

Gość taka.sobie.osoba.na.forum..
moj maly sie kladzie na podlodze po kilku przechodzonych metrach i dyszy i sapie, szczuply jest , tez ma 3 latka, takie widzimisie, moze twoje dziecko nie chce jezdzic, ja pamietam jak moj maly sie uczyl to wygladalo jakby nie mial sily, wiec sie odpychal nogami od podlogi tak niesfornie :) potrenuj jego nozki, skoro biega i chodzi to o co sie martwic, ze nie pedaluje??no co ty..

Gość alllelejeeuajja
z analem podszyw :O mialo to byc smieszne czy jak?

Bo to za wczenie! 3 latki jezdza na trzykolowych rowerkach, gdzie siedza wygodnie. Te rowerki maja male kulka i sa lekkie. Na rowerze z doczepionymi kolkami jezdza 5, 6 latki dopiero.

Gość alllelejeeuajja
dzieki kobietko wyzej! az tak bardzo sie nie martwie, bo podobnie jak Twoj odpycha sie nozkami od podlogi pomimo ze pedaly mu obijaja nogi :) dostalismy fajny rowerek a nie moze z niego jeszcze korzystac .. a silny jest chlopak tylko pedalowac cos nie chce

Lepiej daj mu spokuj z tym rowerem. Przyjdzie na to czas.

Gość mjknjn
Mój trzy latek już jeździ na takim rowerku sam pedałuje ale zaczął się już uczyć w zeszłym roku najpierw go pchaliśmy a później już sam zaczął pedałować. Na pewno nie będzie tak że go posadzisz na taki rowerek o on zacznie odrazu jeździć.

ladny rowerek, ale wydaje mi sie, ze raczej dla 5 latka

Nie wiem jak sie to po polsku nazywa , to co wyslalam linki, ale moja 3 latka biega na tym super!. Na rowerze tez nie chce jezdzic. Fajny rowerek masz. Maly , lekki, ale mysle , ze lepiej jak zaczekasz jeszcze rok.

Gość mjknjn
Autorko ten link co podałaś to właśnie mój 3 latek ma taki rowerek

Gość alllelejeeuajja
dzieki dziewczyny, ten rowerek dori co wkleilas to sie po polsku nazywa: rowerek biegowy.. zobacz tu jak malyzasuwa fajnie i jaki ładny film wogole z kolejnych etapów nauki http://www.youtube.com/watch?v=ja8O7T9Hg34

Gość alllelejeeuajja
mjknjn ten rowerek z bobem? i co ładnie jezdzi na nim, oczywiscxie z doczepianymi kolkami?

Gość alllelejeeuajja
napisalas ze juz jzdzi sam teraz doczytalam..

To ten rowerek biegajaca czy jak tam, to wynalazek dla trzylatkow! Moja starsza od 2,5 do 5 lat go uzywala. Trzylatki zdecydowanie wola sie odpychac:) .

Gość alllelejeeuajja
Dori jutro ide i kupie mu taki rowerek "biegajacy" super sprawa naprawde! bpo co ma sie meczyc mały skrzacik, bo to za ciezko dla niego pchac te pedaly do przodu

KUP mu Kup mu!!!! :)))))))) Polecam goraco, moja teraz 6 latka wsiadla na rower juz duzy , rok temu i bez dodatkowych kulek odrazu pojechaaaaaaaala! A druga 3 latka, wlasnie uczy sie na biegowym i jest zachwycona!:) Dobre na nozki i uczy rownowagi:) Duzo ruchu ! SUPER! . Ciesze sie KUP MU!:) Nie bedziesz zalowac. .

Tylko siedzonko wyregulu tak zeby pupa siedziala , a nogi wyprostowane dytykaly ziemi. Bo jak siedzonko bedzie za nisko do niczego. Dziecko bedzie tylko szlo i rekami pchalo "biegajacego rowera" Nogi musza smigac:) .

Gość alllelejeeuajja
dori dobra rada z tym siodelkiem, dopaduje tak zeby siedzial i zeby stope mial cala na ziemi .. dobrze z rozumialam? czy ciut wyzej zeby musial sie odpychac...

Tak musi stac stopami na ziemi(kolana wyprostowane), a pupa siedziec . Zobaczysz jak mu sie idzie. Jesli pasuje to ok, jesli sie przechyla za bardzo na boki... a zreszta wyczujesz sama.

Aha i cos mi sie jeszcze przypomnialo. Slyszalam gdzies, ze to nie zadobrze za wczesnie uczyc pedalowac. Bo to obciaza slabe u malucha jeszcze kolanka. (stawy kolanowe)

Gość JOLAAA3563476
ZA MAŁY JEST