Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukrywana prawda o skażeniu

Czarnobyl 180 ton - Fukushima 3600 ton materiałów radioaktywnych

Polecane posty

Gość hyde park****
autorze podaj zrodlo tych sensacyjnych informacji

Gość ni to jak..
ja piernicze ale wy lubicie siac panike!! :D hahha jeszcze mamy czas haha :D

Gość rasreet
ej to nie ja pisałam o syropie! ogarnijcie sie pokemony jebane!

Gość kto ma licznik geigera-meiera
? warto wiedzieć ile mi jeszcze zostało czasu... ... na wyszalenie się :)

Gość hiper-super świetny topik
uśmiałem się jak nigdy :D ;) :D

Gość Inni wiedzą co się dzieje...
Właśnie oglądaliśmy wiadomości w holenderskiej telewizji. Podano w nich informacje wraz z materiałem wideo, że sytuacja w reaktorze 3, w Fukushimie znacznie się pogorszyła. Okazało się, że jednak sam reaktor jest poważnie uszkodzony i sytuacja jest już całkowicie poza kontrolą. Okazało się też, że w tej sytuacji, wydobywający się już od kilku dni z reaktora dym niesie ze sobą ogromne ilości radioaktywnych materiałów, których spora część unosi się w wyższe partie atmosfery i jest przenoszona na duże odległości. To są bardzo złe wieści dla Japończyków i dla reszty świata, tym bardziej że nie ma już żadnych wątpliwości, iż między innymi właśnie w tym reaktorze stosowano nieprawdopodobnie toksyczne paliwo typu MOX (mieszanka Uranu 235 z Plutonem 239). Niech na ten moment wystarczy porównanie, że tylko kilka miligramów cząsteczek MOX uwolnionych do atmosfery, jest porównywalne do sporego wycieku zwykłego paliwa jądrowego, składającego się z samego Uranu 235. Wdychanie nawet najmniejszych, mikroskopijnych ilości cząsteczek MOX jest śmiertelne dla człowieka. Okres połowicznego rozpadu Plutonu 239 to 24 tys. lat, co oznacza, że cząsteczki tego pierwiastka będą krążyły po świecie przez cały ten okres, doprowadzając swą ogromną siłą radioaktywności do skażania środowiska.

Gość ewelinka 32
jestem w szpitalu wypiłam dwie łyżki jodyny tak mnie z nóg zwaliła że teraz nie wiem co mi bardziej zaszkodziło chyba moja głupota

Gość hahahahahhahha
:D

Gość mi tam wszystko jedno
koniec i tak w końcu nadejdzie, czy to ważne czy jutro, za miesiąc, za rok? Koniec to koniec... Nie martwcie się, uśmiech na twarzy i ... miejcie świadomość końca!!! ;)

Gość ni to jak..
sami dali ci tą jodynę czy poprosiłaś o nią ?? :P

Gość pewnie będzie więcej ofiar
z zażywania jodyny niż ze skażenia.

Gość dasz rade ej
czarnobyl prezyliscie a przeciez on jest znacznie blizej polski

Gość a zastanawialiście się nad tym
że na świecie jest ogrom tych elektrowni jądrowych i bomb atomowych? Przecież jest oczywiste, że musi dojść to jeszcze większego uszkadzenia którejś z nich i ogromnego skażenia. A broń jądrowa? Przecież oczywiste jest, że w końcu musi zostać użyta, jest jej tyle, że w końcu ktoś ją użyje. A to Chiny przeciwko Rosji, a to Pakistan przeciwko Indiom lub Iranowi, można wymieniać bez liku. Skażenie i choroby popromienne są wpisane w nasze życie!!! Póki są elektrownie atomowe i broń jądrowa, póki nie jesteśmy bezpieczni!!!

Gość OK koniec siania paniki
od teraz omijamy ten topik albo zmieniamy temat, nie warto się przejmować, nawet jeżeli niewiele nam już zostało, pośmiejmy się, pazaprzeczajmy dla własnego dobrego samopoczucia, bo ŚMIERĆ i tak nam zajrzy w oczy, ta ŚMIERĆ to jedyne co pewne, a to że przyjdzie niespodziewanie w wyniku chorób popromiennych czy czegoś w tym rodzaju, to pikuś... ;)

ignorantom radzę usiąść wygodnie , włączyć dziennik telewizyjny i łykać wiarygodne korporacyjne "informacje" ..:P znowu tym , za bardzo panikującym trochę poczucia humoru i dystansu...:)

Gość Ariwanis
Ruskie już po kilku dniach po katastrofie w Czernobylu zaczęli lać beton na reaktor z góry i robić poduszkę betonową z dołu. Poza tym w Czernobylu uszkodzeniu uległ jeden reaktor, a w Fukushima minimum 3. WIDAĆ ŻE JAPOŃCE NIE PANUJĄ NAD SYTUACJĄ I JUŻ WYGLĄDA NA TO ŻE CZERNOBYL TO PIKUŚ W PORÓWNANIU DO FUKUSHIMA. CIEKAW JESTEM NA CO CZEKA ŚWIAT? CHCE ABY JAPOŃCE SAMI SIĘ ZNISZCZYLI? BO JAPONIA JEST 4-TĄ POTĘGĄ GOSPODARCZĄ W ŚWIECIE I OSŁABIENIE JEJ WIELU BYŁOBY NA RĘKĘ!!! z drugiej strony Japończycy są zbyt dumni aby prosić

Gość zaskakująco bez sensu
:P

Czemu kiedy ludzie słyszą, że jest dobrze z 15 różnych źródeł nie dają temu wiary a tylko usłyszą mglistą opinię, że źle i łykają wszystko. Nie twierdze, że nie jest tak jak pisze autor ale nie dajmy się zwariować. Ja też poproszę o źródło tych informacji.

Gość to czyli co ?
znowu chmura będzie/jest nad polską ?

Gość coolosław
schowałem się za fotel dziadełe :classic_cool: