Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tedoor

Studia informatyka

Polecane posty

Dlatego, że linuxowcy to maniacy. Znają wszystkie liczące się języki programowania, bazy danych, ataki i zabezpieczenia przed nimi. Wszystko robią z palca i to z taką prędkością, że człowiek nie wierzy. Dla wielu z nich programowanie, to jak dla nas mówienie po polsku - bułka z masłem.

Gość hulkka
No choćby wspominane już przez kogoś stypendia. Na stronie mają wszystko ładnie rozpisane. Ponadto, tak jak już pisałem o akademikach. Też mają sekcje jakby co potem w sensie taki informator z informacjami co można robić po skończeniu danego kierunku i gdzie na ogół ludzie znajdują pracę. Ogólnie dużo informacji trzeba tylko poświęcić temu kilka minut i poczytać.

Gość mołekmatołek
a programowanie jest trudne trzeba mieć smykałke jak małysz do skojów miał ;-)

Gość zioom
to nie ten tope :classic_cool:

Gość Komixsss
A widziałam na stronie Akademii Morskiej w Szczecinie taki kierunek jak geoinformatyka. Wiecie do jakiej pracy on przygotowuje?

Gość fiji
Jak wam w ogóle poszły egzaminy? Bo w sumie matma to podstawa na tych kierunkach :) Mi poszło całkiem całkiem.

Gość Gubrrito
Mogłoby być lepiej, matma akurat poszła mi super(78%) na podstawie ale za to polski, angielski oba w okolicach 50%. No i niestety nie wiem teraz czy mam jakąkolwiek szanse dostać się na dobrą uczelnie w szczecinie jeśli chodzi o informatykę. Poradzicie jakieś miejsca?

Gubrrito- na ZUT na informe powinieneś się dostac ;). Ja sama zarejestrowalam sie tam kilka dni temu i jestem prawie pewna ze sie dostane (widzialam zeszloroczne progi) a wynikow wcale nie mialam rewelacyjnych ;p

Gość Gubritto
Jakoś zbyt dobrych opinii nie słyszałem o ZUTcie, a chciałbym się też czegoś nauczyć przy okazji pójścia na uczelnie ;)

Gość uuuuuuuuu
A wspomniana Akademia Morska Cię nie interesuje?

Gość Odiwe
ZUT? Nie słyszałem. O Akademii Morskiej w Szczecinie czytałem. Mam jeszcze zeszłoroczny ranking Wprost i tam ta szkoła całkiem nieźle się plasowała to stąd ją pamiętam.

Gość uuuuuuuuu
ZUT to zachodniopomorski uniwersytet technologiczny, ale wydaje mi się, że AMS lepszy ze względu na to, że kształci w konkretnej dziedzinie, kierunki są bardziej specjalistyczne.

Gość odnośnie rankingu
@Odiwe, a całkiem niezłe miejsce w rankingu, to znaczy które? i co było w nim brane pod uwagę?

Gość ranking wprost
Akademia Morska ze Szczecina miała 8. pozycję w rankingu. Pod uwagę brano jakość kształcenia (tj. umiejętności dydaktyczne kadry, akredytacje prowadzonych kierunków studiów, liczba studentów uczestniczących w wymianie międzynarodowej, liczba godzin języków obcych, zaplecze informatyczno-biblioteczne, zakres pomocy finansowej dla studentów), ocenę szans kariery zawodowej absolwentów uczelni oraz ocenę badań naukowych.

Gość praca praca praca
chyba największą zaletą jest to, że na specjalistów z tej dziedziny zawsze będzie zapotrzebowanie, a że bardzo mało jest morskich szkół - to nie ma zbyt dużej rywalizacji na rynku pracy i o dobrą fuchę nie trudno ;)

Gość tymek46
Jutro będą wyniki :) Mam nadzieje, że otrzymam dobrą informację. Bym miał tą całą "studyjną" gorączkę za sobą...oby...oby

Gość tymek46
O rany, ale ze mnie inteligent -___- na Informatykę wyniki są już od 2-óch dni dostępne....plama! Haha...ale z dobrych wiadomości to się dostałem!!!!

Gość gosiajjjj
nieźle Tymek, żeby nie wiedzieć kiedy są wyniki na uczelni, na którą składało się papiery ;) ale mimo wszystko gratuluję, świetny wybór szkoły. na pewno nie będziesz żałował ;)

Gość tymek46
Dzięki :) W sumie to się już nakręciłem i mógłbym od poniedziałku zacząć. Bardzo mnie ciekawi jakie będą mieli wykładowcy wymagania i czy będę musiał nadrabiać coś, bo to nigdy nie wiadomo. No, ale się cieszę :)

Gość imputt
Czytałem na którymś forum, że przedłużyli nabór ale nie mogę znaleźć info czy na wszystkich kierunkach czy tylko na niektórych. Wchodzę na główną stronę i tam nic nie ma.

Gość verrrrrrrrrry
Tak wejdź sobie na stronę główną, a potem na rekrutację i tam poniżej jest info w aktualnościach :)

Gość terull
Z tego co ja widzę to na informatykę już nie pryzmują, wyczerpał się limit miejsc zostało już tylko kilka miejsc na WIET na Zarządzanie i Inżynieria Produkcji, Logistyce i Transporcie i tam można papiery składać do 22 września 2011r

Gość terull
Ahh...przepraszam nie doczytałem jest jeszcze kilka miejsc na Nawigacji i Informatyce :)

Gość verrrrrrrrrry
Tz we ludyi nie strasz, dużo jest zainteresowanych właśnie informatyką ze specjalizacja morską a ty im tu wypalasz, że miejsc nie ma...lol...na stronie jest info, że miejsca jeszcze są ale rekrutacja (w sensie II tura) trwa tylko do 16 września.

Gość przedłużona rekrutacja
Nieprawda. Na informatykę też jeszcze przyjmuje. Tekst skopiowany ze strony Akademii Morskiej w Szczecinie: Już ponad 1000 osób złożyło dokumenty na Akademię Morską w Szczecinie. W związku z zainteresowaniem naszą ofertą edukacyjną przedłużamy rekrutację na rok akademicki 2011/2012. Wydział Nawigacyjny: dokumenty przyjmowane są do dnia 16 września 2011r. kierunki: Informatyka Transport Wydział Mechaniczny dokumenty przejmowane są do dnia 2 września 2011r. kierunki: Mechanika i Budowa Maszyn Mechatronika Wydział Inżynieryjno Ekonomiczny Transportu dokumenty przyjmowane są do dnia 22 września 2011r. kierunki: Zarządzanie i Inżynieria Produkcji Logistyka Transport Akademia Morska w Szczecinie uruchomi wszystkie z proponowanych kierunków studiów. Wymagane dokumenty przyjmowane są w dziekanatach właściwych wydziałów.

Ja intensywnie myślę nad tą szkołą...Podobno poziom informatyki jest tam ok. No i studenci mają (podobno) otrzymywać stypendia. Mogę kogoś prosić o garść dodatkowych informacji?

Gość Terry Pratchett
No ja także chcę studiować informatykę..waham się między Akademią Morską w Szczecinie a Polibudą Szczecińską. Jaka jest różnica poziomów między tymi szkołami? Aha, dodam, że na AMS są stypendia...