Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lubiaca Statystyki_

Liczba dzieci/róznica wieku/imiona/i inne statystyki

Polecane posty

Gość kicia kiccccia
1. Filipek 2. 3. 31 4. 7 miesiecy 5. nie 6. nie

Gość ja daje mleko Gerber
1. Filip i Hubert 2. 26 mc 3. 18 lat 4. wpadka/ 7 cykl 5. nie

A może ktoś jeszcze chce się dołączyć dzisiaj do ankiety? Zapraszam Pytania: 1. Liczba dzieci (imiona) 2. Jak dluga byla przerwa miedzy kolejnymi dziecmi. 3. Wiek, w którym zaszlas w pierwsza ciaze 4. Jak dlugo staralas sie o kazde dziecko (do 6 miesiecy, do roku, do 2 lat, dluzej niz 2 lata) 5. Czy przeszlas w swoim zyciu poronienie (TAK/NIE), ile? 6. Czy Ty/Twój partner macie/mieliscie problemy z plodnoscia wymagajace leczenia i pomocy lekarskiej? (TAK/NIE) Satatystyki będą uaktualnione dzisiaj około północy.

Gość petronaaaaaaa
1. nie dotyczy 2.nie dotyczy 3.29 staram sie 4.staram sie o pierwsze juz 2,5 roku 5.nie 6.leczymy sie

Gość iguaniec
1. Tosia i Iga 2. 15 msc 3. 26 4. do 6msc 5. nie 6. nie

Gość bzykająca osa
1 Bartlomiej 2 nd 3 23 4 do 6 m-cy 5 nie 6 nie

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
1.Justyna, Agata, Marta, Jakub, Sebastian 2. pomiędzy 1 a 2 dzieckiem - 1 rok, pomiędzy 2 a 3 - 2 lata, pomiędzy 3 a 4 - 8 lat, pomiędzy 4 a 5 - 7 lat (pomiędzy 1 a 5 - 19 lat :P) 3. 22 lata 4. o każda krócej niż 6 miesięcy 5. tak 3 razy poroniłam, pierwsze dziecko (Justynka) zmarła w moim brzuchu w 41 tyg ciąży :( 6. nie

🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 Statystyczna kafeteryjna mama ma 2 dzieci, chłopca i dziewczynkę. W pierwszą ciążę zaszła między 21 a 25 rokiem życia a przerwa między dziećmi wyniosła od roku do 2 lat. O każde z dzieci starała się nie dłużej niż 6 miesięcy. Nie miała żadnych problemów z płodnością ani nie doświadczyła poronień. Chłopiec najprawdopodobniej nazywa się Aleksander, Bartek lub Wojciech. Dziewczynka z pewnością ma na imię Ania:-) To uśrednione wnioski a teraz będzie bardziej szczegółowo.

---Liczba dzieci --- jedno - 39% dwoje - 43% troje - 4% czworo - 2% żadnego lub w pierwszej ciąży - 11% --- Płeć dzieci --- chłpcy - 51.5% dziewczynki - 48.5% --- % ankietowanych kobiet w ciąży (pierwszej lub kolejnej) - 11% --- Przerwa między dziećmi --- do roku - 0% od roku do 2 lat - 32% od 2 lat do 3 lat - 29% od 3 lat do 4 lat - 11% od 4 lat do 5 lat - 11% powyżej 5 lat -18% --- Wiek przy zajściu w pierwszą ciążę --- do 20 lat - 16% od 21 do 25 lat - 53% od 26 do 30 lat - 22% od 31 do 35 lat - 9% --- Długość starań o pierwsze dziecko --- do 6 miesięcy - 78% od 6 do 12 miesięcy - 8% od 12 do 24 miesięcy - 8% powyżej 24 miesięcy - 6% --- Problemy z płodnością (konieczność interwencji medycznej) - 11% --- Poronienie - 22% (10 osób) ( z czego 70% doświadczyło jednego poronienia, 10% dwóch i 20% trzech poronień; 80% poronień dotyczyło ciąży poczatkowej) --- Najpopularniejsze imiona dzieci --- Chłopcy (na 35): Aleksander 3 Bartek (w wariancie Bartosz lub Bartłomiej) 3 Wojciech 3 Hubert2 Jakub2 Oskar2 Dominik2 Mikołaj2 Sebastian2 Filip2 reszta imion na razie po 1 Dziewczynki (na 33): Ania 3 Dominika2 Emilia2 Ewa2 Justynka2 Maja2 Wiktoria2 reszta imion na razie po 1

Do tej pory w ankiecie wzięło udział 46 osób. Zapraszam do dalszych wpisów i dodawania infromacji. Każda osoba się liczy. Zapraszam też do komentowania wyników.

W sumie bardzo ciekawe te wyniki:-) Pokazuja np ze Polki wcale nie maja az tak pozno dzieci:-) No i ze tradycyjna dwojeczka wygrywa:-)

Gość karolajna 109
1.jedno dziecko-syn Oskar 2.28 lat 3. w pierwszym cyklu staran

Gość karolajna 109
4.nie poronilam 5.nie mialam problemow z plodnoscia

Te wyniki nie odzwierciedlają sytuacji wszystkich Polek ale na pewno jest w nich odrobina prawdy. Raczej są to takie kafeteryjne statystyki:-) Chciałabym żeby jak najwięcej osób wypełniło ankietę. Im więcej wpisów tym dokładniejsze wyniki.

Gość zaszalałam sobie :_
1.jedno Weronika 2............ 3.22 4.2 lata 5.tak 6. nie

W sumie to takie statystyki moga nawet dodac komus otuchy. Wiecie, jak dziewczyny przychodza na kafeterie i zaczynaja sie starac o dziecko. I od razu zaczynaja sie martwic bo w pierwszych 2 cyklach im sie nie udalo. A tu wynika ze statytyk ze prawie 80% dziewczyn zachodzi w ciaze w ciagu pierwszych 6 miesiecy:-) Choc ja sie w tej grupie nie znalazlam i zdecydowanie pogarszam statystyki;-)

Gość statystyczna Polkaaa
1. Krzysztof i Grzegorz 2. 32m 3.27 lat 4.do 6m 5. nie 6. nie

Gość petronaaaaaaa
ja niestety naleze do tej grupy takowej tutaj nawet niema co sie leczy dluzszy czas u mnie to 2,5 roku juz

Gość u mnie wyglada to tak
1. Dziecko na razie 1 i jestem w drugiej ciąży. Dominika i Milena lub Michał 2. Będzie 5 lat i 2 miesiace 3. 25 lat 4. I w pierwszą i w drugą ciążę zaszłam w 1 cyklu 4. Nie 5. Nie

Petronaaaaaa, Alez oczywiscie ze Twoj glos sie liczy i zostal wliczony do statystyk. Jestes wliczona do kobiet ktore jeszcze nie maja dzieci i do kobiet ktore maja problemy z plodnoscia. Kazdy glos jest wazny!!!! Zycze ci z calego serca zeby jak najszybciej udalo ci sie zajsc w ciaze:-)

Gość sterrrrrr
1.Maja 2. 3.23 4.od razu 5.nie 6.nie

Gość sterrrrrr
1.Maja 2. 3.23 4.od razu 5.nie 6.nie

1. nie dotyczy 2. nie dotyczy 3. 22lata 4. mniej niz 2 lata 5. tak jedno.. znaczy sie tak mysle.. druga kreska blada ale byla.. po 3 dniach 9dniowy silny okres 6. ehh niby nie, ale nie ufam juz lekarza

1 .Marcel i Mateusz 2.Prawie 7 lat 3.25 lat 4. do 6 miesięcy/do 6 miesięcy 5.TAK JEDNO 6.NIE