Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawoszek

Dziecko odrzuciło pierś - miałyście tak ????

Polecane posty

Gość kawoszek

Moja dzidzia nie chce od 3 dni piersi, wręcz reaguje histerycznie. Do tej pory karmiłam mieszanie, trochę butli, trochę piersi, ale pierś bardzo lubiła i chciała długo ssać, a od 3 dni jakby jej zupełnie nie chciała. Nic nie zjadłam nowego, co by mogło jej nie smakować. Miałyście tak, bo ja nie mogę w to uwierzyć, trochę odciągam i jej daje w butli, wtedy pije bardzo chętnie, boję się że w taki spsób całkowicie przejdę na butlę i stracę pokarm...

Gość ma-ma...
mój synek odrzucił cyca jak miał 2,5 m-ca. Przez kilka tygodni udało mi się jeszcze podtrzymać laktację i podawałam mu swoje mleko z butli.

Gość Martita78
Mój synek odrzucił pierś jak miał niecałe 4 miesiące. Najpierw wybrzydzał w dzień a potem to już nawet w nocy nie dało się go oszukać. Z perspektywy czasu dobrze się stało że sam odrzucił i nie musiałam go później sama oduczać.

Gość ja nie rozumiem jak chcecie
karmic piersia to po co podajecie butle?

Mój maluch reagował dokładnie tak samo jak opisałaś. A miał dopiero 0,5 m-ca. Po prostu mimo iż rodziłam sn pokarm dostałam dopiero na 4-tą dobę (tzw.nawał pokarmowy) i moje mleko starczało mu tylko na połowę karmień. A jak nawał się skończył to wogóle masakra była. Czego ja nie próbowałam. Do tego czasu mały tak się przyzwyczaił do butli, że mu szybko leci i łatwiej że ku mojemu zdziwieniu sam odrzucił pierś. Na dodatek jak odciągałam pokarm i dawałam mu z butelki - to też nie chciał. Nie wiem dlaczego, bo trzymałam dietę i wogóle bardzo dbałam o to co jem.

Gość hmm*hmm
Pewnie dlatego ze karmilas tez z butli wtedy latwiej leci dziecko nie musi sie tak meczyc i po prostu juz nie chce piersi:)Tak mi polozna powiedziala jak zaczelam moja corke dokarmiac butelka.

Gość ja nie rozumiem jak chcecie
Przeceiz to norma, ze pkarm pojawia sie w 3-4 dobie po porodzie, wczesniej jest siara, ktora dziecko sie najada. NIe ma potrzeby podawac butli w pierwszych dobach zycia. Jelsi chcecie karmic piersia to przytawaijcie jak najczesciej. Poloz sie z dizeckiem na 24 h do lozka i pozwol ssac do woli. Wtedy twoja laktacja dostosuje sie do potrzeb dziecka. Jak pdoasz butle, to na pewno dizekco wybierze butle, bo z butli samo leci, nie trzeba sie wysilac tak jak przy ssaniu piersi.

Gość kawoszek
Hm, ja podawałam pierś non stop, praktycznie mała wisiała na cycu, no i cały czas była głodna. Przez 3 tyg bardzo mało przytyła, tylko 250 gram a jest wcześniakiem więc musiałam podać flachę. Potem z ciekawości odciagnęłam i było tylko 50 ml, a butli jadła 100 więc co miałam dziecko głodzić???

Gość mamama z centrum
Ja karmiłam piersią , dokarmiałam sztucznie , córa jak miała 5 miesięcy i swędzące dziąsła odrzuciła pierś

przeciez jak będziesz odciagac to nie stracisz laktacji...ja odciągałam 8 tygodni i miałam coraz więcej mleka, ale już więcej nie chciałam karmić i teraz się męczę żeby się jej pozbyć. Przy regularnym odciąganiu możesz nawet zwiększyć laktacje:)

Mialam identycznie jak autorka. Najpierw było troche butli troche piersi. Potem zaczęlam ściagac i dawać moje z butli, bo piersi nie chcial ssać. A potem odmówil picia mego mleka nawe

Gość Nie chciala
Moja corka od pierwszej doby zycia nie chciala mojego mleka. Kolezanka z pokoju chciala ja do siebie przystawic i tez nic. Od poczatku jest na butelce za to ja potem sie meczylam z zapaleniem Przepraszam za brak polskich znakow ale klawiatura mi sie zbuntowala

mój też nie chciał pić mojego mleka i oszukiwałam w taki sposób że dosypywałam miarkę modyfikowanego, Nan ma np bardzo intensywny smak i zapach i mały myślał że pije mm