Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Porzeczka_czerwona27

Czy zdecydowac sie na dziecko....?

Polecane posty

Ostatnio zastanawiamy z moim narzeczonym nad powiekszeniem rodziny, ale troche obawiamy sie jak to bedzie z takim małym dzieckiem na czterdziestu metrach ? Czy w takiej sytaucji jest sens decydowac sie na dziecko? Jak to widziecie? czy sa tu staraczki w podobnej sytuacji do mojej?

Gość Asia::::
40 m mieszkanie to nie dramat :) wiele par decyduje sie na dziecko w mniejszym mieszkaniu - chyba że macie wielkie wymagania wasza decyzja

Gość nie jest tak źle
wiesz co jesli twoim problememjest kubatura mieszkania w wymiarze 40 metrów no to masakra ja bym sie bez problemu zdecydowałła bo przeciez to kupa miejsca ja wynajduje w mieszkaniu niespełna 29m i tu bym sie zastanawiała ale przy 40 nie miałabym obiekcji

hmm, sama juz nie wiem... dla mnie 40 m to mało, tzn. wystarczajaco na dwie osoby ale na 3 juz za malo...

mysle ze połowa naszego społeczenstwa na podobnym metrazu zyje i jakos sie decyduje :) wychodzi wam 13,333333 metra na osobe u mnie jest 16metrów na osobe do tego pies i kot i miejsca a miejsca :)

a i jeszcze jedno jesli jedyne co was powstrzymuje przed dzieckiem to metraz to moze lepiej sie nie decydujcie bo jeszcze do tej decyzji nie dojrzeliscie

my mamy mieszkanie o metrażu 33m2-dwa pokoje, w czerwcu urodzi się nam dziecko, a mieszkają z nami jeszcze 2 koty ;) ja nie widzę problemu, tyle że zamierzamy się budować

Moi znajomi maja dom 300m, a teraz urodzilo im sie dziecko i wszyscy sa razem w jednym pokoju, bo tak im wygodniej, mozecie przeciez z czasem kupic wieksze mieszkanie lub dom.

z czasem kupimy wieksze, ale narazie stac nas bylo tylko na 40 m. Nie rozumiem czemu jedna z forumowiczek zarzuca mi niedojrzalosc? Ja moglabym zarzucic ci raczej brak wyobrazni skoro uwazasz ze gniezdzenie sie na takim metrazu w wiecej niz 2 osoby jest czyms bardzo wporzadku.

czytaj ze zrozumieniem :D nie zarzuciłam wam niedojrzałosci tylko stwierdziłam ze jeszcze do tej konkretnej decyzji nie dojrzeliscie skoro cos takiego jak 40m wam przeszkadza gdzie jest to normalny metraz w naszym kraju na mieszkanie w bloku

Kiedyś wszyscy mieszkali na "kupie" w jednym pokoju, dzieci nie mialy slicznych, drogich ciuszków, lekcji angielskiego i innych bajerów, a mimo to wyrastały na porządnych szanujących się ludzi. WIadomo, ze teraz każdy chce zapewnic dziecku wszystko to, czego sam nie miał w dzieciństwie, ale tez nie mozna dac sie zwariować. Kobiety czasem czekają do 40-stki i jeszcze nie czują się przygotowane finansowo...

Gość taka_normalna
wg mnie 40 m to całkiem przyzwoicie - tym bardziej, że na początku i tak ma się dziecko cały czas przy sobie. My niedawno kupiliśmy 72m - wszyscy nam się dziwią czemu takie wielkie na 3 osoby :P noo.. ale 2 dziecko w planach a miejsca fuuuuullll. Na 3 osoby 40 m spokojnie wystarczy wg mnie - ja wcześniej mieszkałam na 29 z dzieckiem i mężem i tragedii wcale nie było :)

my, mimo tego, że mamy dwa pokoje, to i tak siedzimy cały czas w jednym i koty z nami :D drugi pokój dopiero teraz urządzamy, kupujemy kanapę, łóżeczko i komodę dla synka, bo do tej pory stała tam tylko szafa. Na drugie dziecko w tym mieszkaniu raczej się nie zdecyduję, ale z jednym na pewno się pomieścimy :)

Gość koznodziej0000
matko 40 to malo??????????????????????????????????/ja mam wynajete 22 i zyje ja maz i pies, i mam w planachh dziecko, bo na moje nigdy mnie nie bedzie stac bo mi nikt nie da nigdy kredytu, mamy najnizsze i tak zostanie, al e co mam sie powiesic?? rezygnowac z maciezynstwa??? potem wieksze sie wynajmie i juz. przyzwyczaiłam sie juz do mysli ze domu nie bede miec nigdy.

Gość ulaaaaaaaaaaaa
Ja tez sie nie moge zdecydowac. Materialnie dobrze stoimy, mamy duzy dom, maz super zarabia. Ale ja szukam pracy, a on chcialby juz dziecko. Boje sie, ze jesli sie teraz zdecyduje to utkne w domu na dlugie lata i potem nikt mnie juz nie zatrudni. Mam 29 lat. Sama nie wiem, juz czas, ale sie wacham.

Gość koznodziej0000
ja mam 31... i od 1, 5 roku nie moge zajsc, dom to nie nahjwiekszy problem.. uwierz mi.

Gość Mamy dom ponad 200 m2
dwoje dzieci i śpimy w jednym pokoju 9 m2, a nawet w jednym łóżku całą 4 bo dzieci mają zle sny, nie mogą zasnąć albo strasza je potwory. W dzień siedzimy w jednym pokoju bo by czasem mogły coś przegapić, nieuslyszeć o czym rodzice mówią. Reszta powierzchni domu sluży wyłącznie dla mnie do sprzątania.

Gość biedne wiec dziecko tej ktora
pisza, ze domu nie bedzie miala nigdy. Ono tez nie bedzie mialo domu, bo matka egoistka mysli tylko o tym jak zaspokoic swoja potrzebe posiadania dziecka:O

Gość a dlaczego biedne
Nie miałam nigdy domu w sensie budynku. Wychowałam się w 38 metrowym mieszkaniu razem z rodzicami i 2 rodzeństwa. Wyszłam za mąż, mamy swój dom. Nie rozumiem ostatniej wypowiedzi. Dom to nie tylko ściany i tynki, to przede wszystkim ludzie.

Gość biedne wiec dziecko tej ktora
piszac dom mialam na mysli dom w sensie wlasne mieszkanie/domek, a nie dom jako budynek.

Gość JustysiaStrojnisia
dla mnie 40 m to salony, ja mieszkama z moim facetem w jedenym wtynajmowanym pokoju i zastanawiamy sie nad potomkiem, ale gdymbym miala wlasne czterdziestometrowe to nawet bym sie nie zawahala.

Gość dla mnie 40m to malo
to nawet malo dla 2 osob na dluzsza mete ;) Jakbym nie miala widokow na nic wiekszego w przyszlosci to bym sie nie decydowala na dziecko.

Gość czegos nie rozumiem
" piszac dom mialam na mysli dom w sensie wlasne mieszkanie/domek, a nie dom jako budynek." to ten "domek" to nie bedzie budynek?