Gość Aneta564 Napisano Lipiec 29, 2012 Hej dziewczyny pozwolicie, że do Was dołącze:) Ja piję ziółka pierwszy cykl, dziś to mój 25dc. Martwię się, bo niewiem czy doszło w tym cyklu u mnie do owulacji......w 14 i 15 dc dostałam plamień, które nigdy wśrodku cyklu u mnie niewystępowały, śluzu płodnego niezaobserwowałam, ale szczerze to ja nigdy niezwracałam uwagi jaki mam śluz, więc może "nieumiem" go zidentyfikować:( a odnośnie teperatury to np. w dniach 19,20,21 dc miałam tylko 36,2 stopnie!!!!!! I co sądzicie, czy powinnam się martwić???Czy któraś z Was miała takie plamienia po ziółkach?? Dodam ,że mam regularne cykl, 28-29 dniowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smerfetka29 0 Napisano Lipiec 29, 2012 Hej dziewczyny ja piję ziółka już 37 dc i miesiączki ani widu ani słychu. pojawił się tylko budyniowaty gęsty mizerny śluz:( nie wiem co teraz i czy to normalne.. Brzuszek mam jak balon i od czasu do czasu pobolewaja mnie jajniki:( poza tym PUSTKA....:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka7 0 Napisano Lipiec 29, 2012 Aneta co bierzesz oprócz ziół??? jakieś leki??? To pewnie zaburzenia hormonalne, ja póki co bym się tym nie martwiła i piła dalej ziółka. Obserwuj :-) Smerfetka czy Ty robiłaś teścior albo betę??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aneta564 Napisano Lipiec 30, 2012 Aśka 7 --> ja oprócz ziółek niebiorę żadnych leków, wyłącznie kwas foliowy. Dlatego się tak zastanawiam, czy możliwe jest by pod wpływem ziół zaburzył mi się cykl......Poczekamy, zobaczymy, czy przyjdzie @ na czas czy nie......A miałyście tak dziewczyny, że po przytulankach nagle zaczeło was "rwać", boleć po lewej stronie pleców, tak na dole jakby nerki???????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka7 0 Napisano Lipiec 30, 2012 Aneta tak przypuszczam, że to zioła tak działają, ale tak jak pisałam obserwuj. Ja po ziołach miałam kłucie, ale w szyjce, dziwne uczucie :-) Co do Twojej temperatury to nie wiem jaką miałaś wcześniej bo piszesz tylko o 3 dniach, gdzie była zaniżona. Mierzysz cały cykl??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Newela Napisano Lipiec 30, 2012 Smerfatka w zależności jak dlugie masz zazwyczaj cykle możesz zrobić dla pewności bete lub zwykłego sikańsa Aneta ja nie miałam krwawień ale może właśnie po przytulankach się obtarłaś lub złapałaś drobną infekcję a co do temperatur to musisz znać 6 niższych przed owu oraz nastęne po owu bo te 3 to za mało żeby cokolwiek powiedzieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikmik1985 0 Napisano Lipiec 30, 2012 Aneta564 ja mam dokladnie jak ty tzn przez caly cykl brak sluzu wiec nie wiem co myslc a wczesniej go milam zawczesnie bo zawczesnie ale byl! a w tym cyklu zero;/ moze kolejny cykl bedzie dla mnie pomyslny..... do @ jeszcze pare dni .... wsumie to sie okarze bo dzis 21 dc a ostanio moj cykl trwal cale mnóstwo :D 23 dni:D ... a zawyczaj 26-28 pozdrawiam mocno i trzyma kciuki za was!!! :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ani@k Napisano Lipiec 30, 2012 hej Dziewczyny.. ja po ziółkach czuję (.)(.) bardziej niż przed piciem.. przed ciążą miałam tak, że nabrzmiałe i bolące (.)(.) na kilka dni przed @ stawały się normalne.. teraz cały czas bolą a wieczorem najbardziej.. to chyba działa bromek.. no i przez kilka dni mnie mdli.. to pewnie też bromek.. aaa i jeszcze od kilku dni drętwieją mi i ręce i nogi.. dziś zadzwonię do endo.. drętwienia miałam też przed braniem bromka.. ale też nie wiem czy to czasem nie jego działanie.. :(( czy któraś z was brała bromka i dopiero po kilku dniach łykania tabletek ukazywały się jakieś objawy??? czy zaraz po łyknięciu pierwszej tabletki???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikmik1985 0 Napisano Lipiec 30, 2012 ja po samych ziółkach mam tak jak ty! a ciązy nie przewiduje bo owu raczej nie bylo! wiec to dzialnie ziólek..... a tabletki moze to spotegowaly pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anulciaaa69 0 Napisano Lipiec 30, 2012 a ja czekam z niecierpliwością na rozpoczęcie kuracji ziółkami, mam 26 dc i dziś niecpodzianka - pojawił się śluz przezroczysty, a raczej nigdy go nie miałam. Poza tym czy to możliwe, żeby w 26 dc mieć owulacje? skoro moje cykle trwają około 35 dni? nie wiem co już mam myśleć o tym wszystkim :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka7 0 Napisano Lipiec 30, 2012 Anulciaaa w moim przypadku to ja mam zawsze pod koniec cyklu przeźroczysty śluz, dla mnie to nic nowego. Skoro Ty wcześniej tego nie zauważyłaś to kto wie co się dzieje :-) :-) Ciesz się bo teraz będziesz miała coraz więcej niespodzianek, a ta największa przed Tobą :-) :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smerfetka29 0 Napisano Lipiec 30, 2012 Hej dziewczynki Niestety zrobiła test i jedna wieka krecha (negatywny) jestem w 38 dc i nic się nie dzieje:( czy któraś z was tak miała? czy nadal pic ziółka i czekać czy może odwiedzić gin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anulciaaa69 0 Napisano Lipiec 30, 2012 Aśka 7- masz owulacje pod koniec cyklu? Hmm to dziwne, bo powinno się mieć owulacje 14 dni przed rozpoczęciem @ .... być może coś mi się poprzestawiało, bo to mój drugi cykl po IVF. Od tych wszystkich zastrzyków i tabletek może moje chormony wariują :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aneta564 Napisano Lipiec 30, 2012 Smerfetka szkoda że się niudało w tym cyklu, ale trzymam kciuki za następny:) Napewno się uda:):)!!!! U mnie dziś 26 dc i czekanie by @ nieprzyszła, ale wydaje mi się że niebyło w tym cyklu owulacji, więc pewnie @ na dniach przyjdzie........ :( Newela ja niemogłam się "obetrzeć" by mieć te plamienia..plamienie dostrzegłam na bieliźnie rano w toalecie, a wówczas przytulanek niebyło, tylko dzień wcześniej wieczorem więc to nie one wywołały moje plamienia.......no nic poczekam i zobaczymy co z tym moim cyklem...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aneta564 Napisano Lipiec 30, 2012 A dziewczynki mam takie pytanko.......może głupie...czy i jak sprawdzacie szyjkę sobie podczas cyklu????? chciałabym wiedzieć jak ją oceniać, ale nieumiem :(:(:( a może wiedza na temat szyjki , czy jest otwarta czy zamknięta , czy nisko czy wysoko byłaby przydatna..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka7 0 Napisano Lipiec 31, 2012 Anulciaaa to, że u mnie występuje śluz pod koniec cyklu to nie znaczy, że mam owulację, no coś Ty !!!! W czasie owulacji jet on zupełnie inny. Pisałam, że mnie to nie dziwi i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka7 0 Napisano Lipiec 31, 2012 Aneta ja Ci nie pomogę w tej kwestii, może inne dziewczyny :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Newela Napisano Lipiec 31, 2012 ja kiedyś próbowałam badać szyjkę ale dla mnie to też czarna magia dla mnie ona cały czas jest taka sama jedynie tylko zaobserwowałam ilość sluzu jak się martwiłam że nie było tego płodnego to przy szyjce właśnie był nic poza tym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania0983 0 Napisano Sierpień 2, 2012 Ach te zioła... Piję od poprzedniego cyklu mieszankę ojca Sroki nr 3, tzn jakoś od 9dnia i bez przerwy. W trakcie była inseminacja- nieudana i w dalszym ciągu piję.... Sporo już poczytałam na temat ziół ale w dalszym ciągu nie wiem co lepsze na niedrożny jeden jajowód i czy robić przerwy w piciu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania0983 0 Napisano Sierpień 2, 2012 Już 3 lata się staramy i tylko moja niedrożność jest problemem, mąż ok. Nie wiem co robić by się udało.... Pokładam nadzieję w herbatce ale nie wiem czy dobrze wybrałam, owulacja jest w porządku więc może lepiej trzeba było kupić mieszankę na zrosty? Kochane.... dobrze że jesteście, w grupie raźniej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rubinowaa... Napisano Sierpień 2, 2012 Ani@k ja bralam bromka przez pol roku i zadnych objawow nie mialam tylko ze bralam na noc pewnie dlatego ;) dziewczyny chcialam zapytac czy ziolka wydluzyly wam cykl, i jesli tak to o ile ? ja juz powinnam miec @ 2 dni temu i cisza tylko mnie boli jak na okres juz od tygodnia, zrobilam test i negatyw ale powtorze w niedziele ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anulciaaa69 0 Napisano Sierpień 2, 2012 Rubinowa trzymam kciuki za Ciebie...rob tescik, moze akurat ziolka pomogly:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anulciaaa69 0 Napisano Sierpień 2, 2012 Rubinowa trzymam kciuki za Ciebie...rob tescik, moze akurat ziolka pomogly:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania0983 0 Napisano Sierpień 2, 2012 Tak się tu wcięłam do Was troszeczkę ale proszę pomóżcie... Które zioła powinnam pic?Przeczytałam wszystkie Wasze wypowiedzi i dalej nie wiem czy dobrze robie:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smerfetka29 0 Napisano Sierpień 2, 2012 Hej dziewczyny Rubinowa ja po ziołach mam wydłużony okres już do 44dc i miesiączki ani widu ani słychu tylko brzuch jak balon żadnych objawów nic:( robiła test i też nic:( ale trzymam za Ciebie kciuki:) Dziewczyny Czy któraś z was miała tak wydłużony cykl? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania0983 0 Napisano Sierpień 2, 2012 Mój cykl zawsze wynosił 27-28 dni a ostatnio 24, i nie wiem czy to stres po inseminacji czy zioła juz tak szybko podziałały. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rubinowaa... Napisano Sierpień 2, 2012 smerfetka a jakie cykle zawsze mialas regularne? ja wlasnie mialam totalnie nieregularne- jakies jaja najdluzszy cykl 45 dni a najkrotszy 15 :o , teraz zaczelam pic ziolka od tego cyklu i widzialam ladny sluz i owulacja (test wyszedl pozytywny ale nie wiadomo czy naprawde byla- wiadomo...) no ale dokladnie sie' postaralam o dziecko' w ten dzien gdzie wyszedl pozytywny test wiec musza byc jakies efekty... nooo kurcze ja chce juz wiedziec co jest grane ;) - no coz czekam a ty moze idz do lekarza na wywolanie - albo niech zerknie co tam - hm moze my jestesmy w tym odsedku co testy ciazowe wychodza negatywne a tak naprawde ciaza jest bo ja tez jakis ten brzuch mam nabrzmialy heheh ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania0983 0 Napisano Sierpień 2, 2012 haloo jest tu kto? :) Pewnie wszystkie kobietki parzą ziółka...:) Doradźcie mi prosze które mam pić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania0983 0 Napisano Sierpień 2, 2012 Rubinowa i Smerfetka- oby Wam się udało.... Tak jak wszystkim nam prawda? Tylko może Wy jesteście już bliżej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rubinowaa... Napisano Sierpień 2, 2012 ania ziola nr 3 ojca sroki sa tylko na pobudzenie jajnikow wiec teraczej nie skoro masz niedroznosc, poczytaj sobie o ziolkach o. klimuszko tam jest pare tych mieszanek trzeba je pic czesciej ale tez ponoc dobre sa, a masz stwierdzone jakies zrosty czy co dokladnie ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach